Skip to main content
Kjölur højlandsrute. 6 ridedage, ca. 200 km

Ridetur 7

Ridetur 7 – Kjölur Højlandsrute

8 dage – 7 nætter – 6 ridedage – 185 km

Kjölur højlandsrute - På hesteryg i Island, midt i afsidesliggende, øde egne, omgivet af enorme gletsjere

Det er en rejse tilbage i tiden at ride langs den historiske Kjölur højlandsrute. Her har islændingene redet i hundreder af år på deres vej til det store sommerparlament i Thingvellir, som blev afholdt første gange året 930. På turen besøger vi dette historiske sted, som blev Islands første nationalpark i 1930. Stedet er kendt for sin skønhed og geografiske placering på toppen af den midtatlantiske ryg, hvor kontinentalpladerne driver langsomt fra hinanden. Når vi ankommer i det sydlige Island, vil vi besøge og nyde Geysir og det billede skønne vandfald Gullfoss.

På rejsen fra syd mod nord eller omvendt, lige på tværs af hjertet af Island, finder vi os selv gennem sandede ørkener tæt på de mægtige gletsjer Langjökull og Hofsjökull.  Beskyttede grønne dale kommer som en overraskelse i dette barske terræn.  Hverarvellir er et geotermisk område i højlandet, hvor vi kan nyde et langt varmt bad under midnatssolen.

Hvis du ønsker at se og opleve den uberørte natur i Islands højlande, er den her tur den perfekte tur til dig.Rejseplan ridetur 7 (ruten syd - nord):

OBS. Hver anden afgang starter i nordlandet – Det betyder en omvendt turbeskrivelse.
Dag 1: Ankomst til Island – Keflavik Lufthavn - Reykjavík - Myrkholt

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), en eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes.

Rideturen starter ved busstation "BSI", hvor I bliver hentet kl. 18:00. Kørsel til Myrkholt gård, hvor vi overnatter den første nat. Her starter aftenen med intromøde og aftensmad, hvor du møder guiderne og de andre deltagere på rideturen.

Dag 2: Myrkholt – Geysir – Gullfoss – Fremstaver

Vi starter dagen med en ridetur mod den majestætiske gletsjer Langjökull og vores første stop er ved det smukke vandfald Gullfoss og de varme kildeområde Geysir. Vi rider imod bjerget Bláfell indtil vi ankommer til vores overnatningssted Fremstaver bjerghytten.  Ca. 25 km

Dag 3: Fremstaver – Árbúðir Bjerghytte

Vi fortsætter rideturen langs Bláfells bakker, et område kendt for de fredløse som opholdt sig her i gamle dage. Vi krydser Hvítá floden og nyder synet af Hvítárvatn søen hvor isbjerge flyder på overfladen. I aften overnatter vi i Árbúðir, ved Svartás flodbred. Ca. 35 km

Dag 4. Árbúðir –Hveravellir Geotermisk Område, bjerghytte

Vi rider langs den glacierfodrede flod Fúlakvísl, gennem enorme barske lavafelter i Kjalhraun, hvor vi hører en tragisk historie om to brødre, der frøs til døden i oktober 1780 på vej til Skagafjörd med en flok af får. Under turen nyder vi den storslåede udsigt over gletsjeren Langjökull. Vi fortsætter ind i Thjófadalirs, eller tyvenes dal, en græsset dal omgivet af høje bjerge, en sand oase i ørkenen. Destinationen på dagens ridetur er Hveravellir, et meget unikt geotermisk område mellem gletsjerne Hofsjökull og Langjökull. Her i denne uslebne, men ekstremt smukke natur, overlevede den mest berømte lovløse, Fjalla Eyvindur, i årevis. Ved bjerghytten er en naturlig varm pool klar til os, til et fortjent afslappende bad. (Ca. 50 km)

Dag 5. Hveravellir - Áfangi bjerghytte

Vores rute fører os i dag videre mod nord, over den smukke flod Seyðisá. Videre løber hestene frit med os på de bløde stier i dette mystiske højlandsområde. Vi passerer bjergene Sandkúlufell og Sauðafell, inden vi når vores destination. Det er let at se, at vi følger en historisk rute. Hele vejen tilbage til den tidlige bosættelse af Island rejste folk på hesteryg på nøjagtigt de samme stier som vi gør i dag. Vores veludstyrede kabine til natten har et boblebad ved siden af. Det er opkaldt efter bakken Áfangafell, der byder på en fantastisk udsigt over de store gletsjere bag os, og mod nordens høje bjerge foran os. Frem til midten af juli går solen næppe ned i denne del af landet. (Ca. 35 km)

Dag 6. Áfangi - Vatnsdalur Dalen - Hvammur Gården

Vi fortsætter vores tur over Auðkúluheiði heden. Dalene med gårdene i nord nærmer sig, når vores heste løber frit over de bløde ridestier i det nordlige højland. Det er imponerende at se den frugtbare dal Vatnsdalur, med alle dens marker og vegetation. Som vi rider ned til dalen, vises kløften i Vatnsdalsá-floden, med nogle af dens mange smukke vandfald. Vores heste bliver på Forsæludalur gården, som er den første gård, man kommer til i dette område, når du kommer fra højlandet. Vi overnatter på Hvammur gæstehuset. Boblebadet tilbyder en dejlig afslapning efter dagens tur. (Ca. 35 km)

Dag 7. Hvammur - Forsæludalur - Vatnsdalur - Hvammur

Fantastiske ridestier langs bredden af Vatnsdalsá, giver os mulighed for at nyde en hurtig tur i det bløde tölt! Vatnsdalur er en af de smukkeste dale i Island, og danner ramme om en af de gamle sagaer, Vatnsdælasaga. På vores tur til Hvammur hører vi historier fra Islands heroiske fortid om, blodige konflikter, hævn og kærlighed. Vi siger farvel til vores heste, så de kan få hvile i de grønne marker i dalen. Vi fejrer en vellykket tur med en god afskedsmiddag, historiefortællinger og sang. (Ca. 20 km)

Dag 8: Hvammur – Reykjavík

Transport tilbage til Reykjavík. Ankomst til Reykjavik ca. kl. 14.00.

Rideturen slutter her.
Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før/efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Meget øvede ryttere
Du er en meget øvet rytter, som rider jævnligt og kan håndtere din hest i åbent terræn.

Varighed

 • 7 dage / 6 nætter

 • 6 ridedage - 185 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

19.06 - 26.06
26.06 - 03.07
05.07 - 12.07
12.07 - 19.07
07.08 - 14.08
14.08 - 21.08

Indkvartering

Guesthouse/Bjerghytter
1 nat i pensionat, 5 nætter i sovepose indkvartering i hytter og enkle bjerghytter (køjesenge).

 • Medbring sovepose.
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

OBS. Hver anden afgang starter i nordlandet – Det betyder en omvendt turbeskrivelse.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se ca.ruten

Pris Ridetur 7 Kjölur

, , ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

22/6-18/8
Guesthouse/Bjerghytter delte værelser med fælles bad/wc , medbring sovepose)

kr. 21.890,- pr person

Andre afgange
Guesthouse/Bjerghytter delte værelser med fælles bad/wc , medbring sovepose)

kr. 20.410,- pr person

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Til Top

Send os en forespørgsel på ridetur 7!

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:
19.06 - 26.06 | 26.06 - 03.07 | 05.07 - 12.07 | 12.07 - 19.07 | 07.08 - 14.08 | 14.08 - 21.08

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 7 Kjölur

 • Indkvartering: 1 nat i pensionat, 5 nætter i sovepose indkvartering i hytter og enkle bjerghytter (køjesenge). Medbring sovepose

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 11
Ridetur 30A-E
Ridetur 7-E
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 8
Ridetur 9-E
Ridetur 8A-E
Ridetur 21
Ridetur 30B-E
Ridetur 8D-E

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder