Skip to main content
Kongens Rute, højlandsrute. 6 ridedage , ca. 195 km

Ridetur 29

Ridetur 29 - Kongens Rute

7 dage –6 nætter – 6 ridedage – 195 km

En oplagt tur for alle, der ønsker sig en behagelig ridetur i Island, gennem skiftende landskaber

Ridetur 29 – Kongens rute er på skiftevis fra syd – nord og fra nord – syd.

Vatnsdalur-Arnarvatnsheiði-Húsafell-Þingvellir. På hesteryg i den spektakulære natur og ved unikke historiske steder. Enten fra Nord til Syd eller fra Syd til Nord.

Kongens Rute er en unik tur, hvor I rider over Islands vestlige højland fra den smukke Vatnsdalur i nord, til centrummet for nationens helligdom ved Þingvellir i syd, eller omvendt.

I 1907 besøgte kongen af Danmark, (som på daværende tidspunkt også var kongen af Island) Island. På grund af denne enorme begivenhed, blev der foretaget nogle forbedringer på de gamle veje til Þingvellir, for at gøre det lettere for befolkningen, at ride til det gamle parlament og se deres konge. Derfor kalder vi stadig i dag dele af vores stier, som fører til Þingvellir, Kongens Rute.

I nyder den ægte kvalitet af den islandske hest i det mystiske inspirerende landskab og fredelige vildmark. Vores historiske ridestier fører jer hen over den legendariske Arnarvatnheiði med sine utallige søer og myter. Under turen er de majestætiske gletschere Langjökull og Eiríksjökull på østsiden af sporet. I besøger det geotermiske område Húsafell. Húsafell kaldes ofte perlen mellem lavaen og gletscherne, med sin naturlige skov og den store udendørs pool. Dette er det perfekte sted at nyde midnattssolen i Island. Þingvellir Nationalpark er et det bedste sted at besøge i Island. Der er intet mere autentisk end at besøge UNESCO-parken, for derefter at ride en tur, som islændinge har gjort i århundreder! I hjertet af nationen blev det første parlament grundlagt i år 930 e.Kr. Þingvellir udpeges ikke kun til UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens historiske betydning, men også på grund af den meget specielle geologi og de naturlige træk. På denne storslåede sti rejser I med en flok af 60-90 fritløbende heste, og alle finder sin yndlingsheste.Rejseplan ridetur 29

Ankomst til Island

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Dag 1: Reykjavík - Vatnsdalur Dalen - Hvammur Gården - Haukagil

Afhentning kl. 9:00 om morgenen fra afhentningssteder i Reykjavík, BSÍ. Vi kører mod nord, hvor landmanden og hans team byder jer velkommen på Hvammur gård. Gården ligger i dalen Vatnsdalur, som siges at være en af de mest frugtbare og smukke dale i Island, formet af vand, gletschere og vulkansk aktivitet. På vores ridetur passerer vi den historiske gård Hof, og krydser floden Vatnsdalsá. Vatnsdalur danner ramme for en af de gamle sagaer, Vatnsdælasaga. På vores vej hører vi historier fra Islands heroiske fortid, om blodige konflikter, hævn og kærlighed. Vi kan føle lykken på de fritløbende heste, når vi er på vej mod højlandet. Hestene forbliver på Haukagil gård, som er den sidste gård på denne side af dalen, inden vi kommer ind på højlandsplateauet. Vi overnatter på Hvammur. Boblebadet byder på dejlig afslapning, når vi gør os klar til de kommende dages rideeventyr. (Ca. 20 km)

Dag 2: Haukagil - Haugakvíslarskáli bjerghytte

Vi starter med at samle flokken af heste, vi tager med os, på den eventyrlige sti. I dag rider vi gennem sommergræsningsområderne med heste og får fra landmændene i det nordlige Island.
Vi rider op mod højlandet Plateau Víðidalstunguheiði. Det er dejligt at ride hestene gennem de frie marker i højlandet. Højlandet åbner op for os, og vi ser den mægtige Álkugil kløft med det maleriske vandfald tumle ned over klippeformationerne. Den store og frie natur er inspirerende for heste og mennesker. Det er yndefuldt at se den fritløbende flok i tölt på de bløde stier i det fredelige område. Vi ser resterne af den gamle Konge Rute og sporene fra vandrende heste gennem århundrederne. Her er de eneste indbyggere ræve, fugle og måske nogle trolde. Vi overnatter i Haugakvíslarskáli bjerghytte. (Ca. 35 km)

Dag 3: Haugakvíslarskáli - Arnarvatnsheiði og Arnarvatnsøen – Álftakrókur Bjerghytte

Længere ind i bjergene sætter vi kurs mod den rummelige Fellaskáli-hytte, der ejes af landmændene i Víðidalur-dalen. Der har vi dagens frokost. De stærke rideheste bringer os sikkert gennem de gamle højlandsstier. Vi nyder den storslåede udsigt over de imponerende højlandsbjerge og gletscherne Langjökull og Eiríksjökull, og vi kan se hvordan de lige så langsomt kommer tættere og tættere på. Vi kan se, hvordan vegetationen ændrer sig til frodige grønne farver, skabt af rig jord og vand fra mange søer, når vi rider til hjertet af Arnarvatnsheiði. Vi passerer Réttarvatnsøen på vores vej ved siden af den smukke Arnarvatn. I sandhed et fascinerende mystisk sted af stilhed og ro, vi aldrig vil glemme. Fertil højlandsvegetation og rigt fugleliv er højdepunkterne i dette område. Når vi siger farvel mod nord, rider vi videre til den imponerende del af det høje plateau, der hører til det vestlige område Borgarfjörður. Vi fortsætter videre til Álftakrókur bjerghytte, hvor eftersøgte mænd, efter sigende, skulle have skjult sig for lovens lange arm for længe siden. (Ca. 30 km)

Dag 4: Álftakrókur - Eríksjökull-gletsjer - Hallmundarhraun Lava - Surtshellir Grotten - Borgarfjord-området

Vores tur fortsætter ved en af de største lavaslette i Island, Hallmundarhraun. Dette er et mystisk område fyldt med sagn om lovløse og fortællinger fra fortiden. Du har en fornemmelse af, at du ser elver og trolde i lava formationerne. Hestene fornemmer allerede nu, at vi kommer tættere på græsset på gårdene i Borgarfjord-området og tölter glædeligt videre, mens vi rider på bredden af den glatiske flod Norðlingafljót, som vi også kommer til at krydse under vores ridetur. Eríksjökull-gletscheren, som også er en vulkan, tårner majestætisk op, på østsiden af vores spor. Vi vil se den mest kendte hule i Island, Surtshellir. Den spektakulære, 3500 m lange lava grotte, var et gemmested for banditter tilbage i dagene. Hestene bliver ved Þorvaldsstaðir. Indkvartering på Hótel Á. (Ca. 30 km)

Dag 5: Þorvaldsstaðir - Húsafell - Hraunfossar - Augastaðir

Vi tilbringer dagen med at ride gennem og udforske det ekstraordinære område ved Húsafell. Vi oplever kvaliteterne hos vores islandske heste, når de bringer os gennem Islands største naturlige skov, Húsafellsskógur. Húsafell, ofte kaldet perlen mellem lavaen og gletscherne, er en unik naturlig perle i et storslået landskab.
Stedet har en stor historisk betydning. Der er historier helt tilbage fra bosættelsestiden såvel som historier om trolddom og spøgelser fra senere århundreder. I dag besøger vi det usædvanligt smukke vandfald Hraunfossar. Vandet ser ud til at springe ud fra lavaen, men er faktisk en kold kilde, der bugter sig gennem jorden og løber i strømfald ned i floden Hvítá. Efter en fantastisk dag med hestene, hviler de ved Augastaðir, og vi nyder den geotermiske pool på Húsafell. Indkvartering på Húsafell Gamli Bær Guesthouse. (Ca. 20 km)

Dag 6: Húsafell – Den gamle Ok sti - Brunnar Bjerghytten - Brautartunga medborgerhus i Lundareykjardalur

Vores rute leder os i dag fra Augastaðir over den mystiske gamle sti af Ok. Denne fascinerende højlandssti er opkaldt efter den 1190 m høje imponerende gletscher Ok på østsiden af stierne, der ser vi også gletsjerne Geitlandsjökull, Langjökull og Þórisjökull. Dette imponerende område, uden nogen vegetation, minder os om, hvor rå naturen kan være i Island. Vi forlader vores heste ved Brunnar bjerghytten, for at hvile en enkelt overnatning ved samfundscentret Brautartunga i Lundareykjadalur dalen, hvor vi har vores eget private boblebad og swimmingpool. Et godt sted at nyde vores sidste aften på turen, sammen med et godt islandsk måltid, historiefortællinger og sang. (Ca. 35 km)

Dag 7: Brunnar - Skógarhólar - Þingvellir - Reykjavík

Vi fortsætter vores ridetur og nyder den fantastiske udsigt, mens vi rider i hurtigt tölt på stien over Bláskógarheiði hede mod nationalparken Þingvellir. Disse stier blev brugt i århundreder af de mennesker, der rejste til parlamentet i Þingvellir. Her er der historiske steder ved hvert fodtrin, når vi kommer tættere på vores destination. Kun få km fra Brunnar, passerer vi de legendariske stenvarder, Hallbjarnarvörður. Sturlunga-sagaen, der beskriver fejder mellem familier i Island i det 13. århundrede, omtaler dette sted som et mødested for hære og deres høvdinger. Vores sti bringer os sydpå ad Kaldidalur-vejen, videre på gode ride spor ved Draugabrekka (Ghostslopes) og Tröllaháls (Trollhill). Når vi ser bjerget Ármannsfell, er vi tæt på Skógarhólar-felterne, hvor vores fantastiske ridetur ender denne gang. Skógarhólar drives af Islands Hesteklubs Forening og ligger i Þingvellir National Park. Vi takker vores heste og siger farvel indtil næste gang. Vi oplever de smukke steder og historien om Þingvellir, ofte kaldet Islands nationale helligdom. Her var det ældste eksisterende parlament i verden samlet. Den spektakulære geologi af Þingvellir er meget visuel i dalen Almannagjá, der er dannet mellem to tektoniske kontinentale plader, der driver fra hinanden. Transport til Reykjavík. Ca. ankomst til Reykjavík mellem 17 og 18. (Ca. 20 km)

Rideturen slutter her. Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før eller efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Meget øvede ryttere
Du er en meget øvet rytter, som rider jævnligt og kan håndtere din hest i åbent terræn.

Varighed

 • 7 dage / 6 nætter

 • 6 ridedage - 195 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 16 deltagere

Datoer 2024

22.07 - 28.07
30.07 - 05.08

Indkvartering

Gård/Bjerghytter/Guesthouse
opredte senge på gård, delte værelser i enkle bjerghytter  i sovepose og gæstehuse under turen. fælles badeværelser.

 • Medbring din egen sovepose
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se ca. ruten

Pris Ridetur 29 - Kongens Rute

, , ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Gård/Hytter/Guesthousemed fælles bad/wc, medbring sovepose

kr. 22.690,- pr person

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Til Top

Send os en forespørgsel på ridetur 29!

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Dator:
22.07 - 28.07 | 30.07 - 05.08

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 29 - Kongens Rute

 • Indkvartering: Gård/Bjerghytter/Guesthouse
  opredte senge på gård, delte værelser i enkle bjerghytter i sovepose og gæstehuse under turen. fælles badeværelser. Medbring sovepose

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 8D-E
Ridetur 8
Ridetur 7-E
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 11
Ridetur 30B-E
Ridetur 9-E
Ridetur 21
Ridetur 30A-E
Ridetur 8A-E

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder