Skip to main content
Læs historien bag de islandske heste i Island

Islandske heste i Island

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Islandske Heste i Island

Historien bag de Islandske heste

Islandske hestes historie kan spores direkte tilbage til den første bosættelse af Island i det sene 900 tallet. Vikingerne bragte deres bedste heste med sig, alle fra forskellige oprindelser - dog mest fra germansk herkomst. Nogle kilder mener at de islandske heste nedstammer fra den nordeuropæisk race, ”Equus Scandinavicus”, hvorimod andre påstår at hesten er tæt relateret til den Engelske Exmoor pony. Trods racen oprindeligt var en blandet race, er det i dag en af de mest racerene hesteracer i verden, udelukkende grundet dens isolation på Island. I over tusinde år har racen forblevet ren og således er der kun én hesterace på Island – den islandske hest.

Der findes mange fortællinger om Islandske heste i de gamle Islandske sagaer

Hesten er ofte omtalt i de oprindelige islandske sagaer, hvori den spiller en afgørende rolle i vikingernes krigsførelse. Vikingerne behandlede deres heste med stor respekt, da en god hest var uundværlig for en kriger.
I flere århundrede var hestene det eneste transportmiddel på Island, samtidig med at de var de vigtigste trækdyr i tiden før industrialiseringen. Af denne grund blev hesten også kaldt for ”den nyttigste tjener”.

Farver på Islandske Heste

Den islandske hest er en af de mest farverige hesteracer i verden. Den har over 40 forskellige farver, med helt op til 100 forskellige variationer. Med kun få undtagelser, kan de fleste af de kendte heste farver findes indenfor racen. Den farveskiftende skimmel er den sjældneste farve fundet i de islandske heste. Hvorimod de mest gængse hestefarver er kastanje og brun. Alle hestene har en af de følgende tre basis farver; sort, rød/kastanje eller rødbrun.

Den Islandske hest behersker 5 gangarter

Den islandske hest er en race som er mester i regelmæssig gangart. Dette betyder at de fleste islandske heste ydermere kan tilbyde to ekstra gangarter foruden almindelig gang, trav og let galop. Alle hesteracer har disse tre naturlige gangarter og kan udføre dem selv uden træning. De to ekstra gangarter, som adskiller den islandske hest fra andre racer, er tölt og pas.
Tölt er den unikke firetakts sidegang, som racen er bedst kendt for. Hestens bagben skal bevæge sig godt under kroppen og bære mere af vægten på bagenden, så fronten kan stige og være fri og løs. Tölt er en meget flydende gangart, da der ingen afbrydelser mellem skridtende er, som der eksempelvis er i trav eller galop. Tölt kan rides i både et langsomt og et meget hurtigt tempo, alt efter hvad hesten er i stand til.

Islandske heste i Island

Har du altid drømt om at ride på Islandske Heste i Island?

Hvis du drømmer om at ride på islandske heste i Island, så tilbyder Travel Nord et rigtig stort udvalg af rideture i Island både for begyndere og erfarne ryttere. Det er en rigtig god ide at se på vores guide: Find den rigtige rideferie i Island>> så kan du finde den ridetur der passer bedst til dig. Vores rideture i Island er markeret med 1 – 4 heste, hvor 1 betyder at turen er let og 4 den sværeste og mest krævende

Se vores store udvalg af rideferie i Island her>>

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Mød os på Social media

Nyttig info

Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
Her finder du vores vilkår og betingelser

Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
Travel Nord har konkurrencedygtige priser

Her finder du cookie- og persondatapolitik
Book et møde på vores kontor i Fredericia
Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
Her finder du anmeldelser fra vores kunder