Skip to main content
Ofte stillede spørgsmål Rideferie Island

FAQ Rideferie Island

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Ofte stillede spørgsmål -  Rideferie Island

Rideferie Island

 • Hvad kommer jeg til at opleve på en rideferie i Island?

  En rideferie i Island er et stort eventyr, og du kommer i nærkontakt med den robuste og behagelige Islandske hest, i et godt selskab med andre rytter.  Der tilbydes et rigtigt sort udvalg af gode heste på vores ture, så der findes altid en hest, som passer både begyndere og erfarne ryttere.

  På vores flerdagsture kommer du sandsynligvis til at ride sammen med en flok fritløbende heste, som er en gammel tradition i Island, og giver en helt unik oplevelse af frihed.  Du har derfor også mulighed for at prøve mange forskellige heste på turene.  Du vil selvfølgelige komme helt tæt på den fantastiske og behagelige islandske hest, og prøve de forskellige gangarter, med udover det vil du også opleve naturperler alle steder.  Island er nemlig et af de smukkeste lande i verden, men sin spektakulære natur, høje bjerge, utallige vandfald, gletsjere og varme kilder.  Der plejer at blive opbygget en rigtig god stemning på vores flerdages rideture, hvor ryttere fra hele verden mødes, og alle har den sammen store passion for den islandske hest, naturen og dyreliv.  Der er derfor en stor sandsynlighed for, at du får hestevenner fra hele verden.

 • Hvordan vurderer jeg min ride erfaring når jeg skal vælge en tur?

  Hver rytter er ansvarlig for selv at vurdere deres egen ride erfaring og fysiske tilstand.  Hvis du er I tvivl, kan du altid ringe eller skrive til os og vi kan hjælpe dig med at vurdere hvilken ridetur passer til dig.

  Du behøver ikke at være ekspert for at deltage i de rideture vi tilbyder, men nogle rideture kræver mere erfaring end andre. Vi markerer vores rideture med to, tre eller fire heste:

  • Øvede ryttere ’’to heste’’ Kortere flerdages ture (fx 7-E, 8A-E, 8D-E, 9-E, 12-E, 21, 13) er velegnede til ryttere på alle niveauer, men en god fysisk kondition er vigtig, da vi rider omkring 20-25km om dagen og rider hovedsageligt meget tölt (ca. travhastighed).
    
  • Mere øvede ryttere ’’tre heste’’ Længere ture (fx 8F-E, 10-E, 13-E, 14-E, 15-E, 16-E ,21-E, 18, 16, 6, 29, 5) kræver gode ridefærdigheder og udholdenhed, de er fysisk udfordrende, da vi tilbringer op til 45km om dagen i sadlen, mest tölt.  Vi tager dels en flok frit løbende heste med, hvilket gør det nødvendigt at ride med en vis hastighed.

  • Meget øvede ryttere ’’fire heste’’ Ture kun for meget erfarne ryttere (fx 17-E, 18-E, 19-E, 20-E, 3, 19, 7, 15,), adskillige års ridning, regelmæssigt i al slags terræn.  En stor flok frit løbende heste følger efter hver dag.

  Ønsker du mere rådgivning til hvilken tur der passer bedst til dig, kan du ringe til os på +45 23 98 82 00

 • Er der en alders begrænsning på rideturene?

  For flerdagsture er der en alders begrænsning på 12 år. For børn, 15 år eller yngre, er det påkrævet at have en ride erfaring.
  I det tilfælde hvis barnet er meget erfarent og under 12 år, så kontakt os, så kigger vi på mulighederne for en ridetur.

 • Er der en flok fritløbende heste på rideturen?

  På de fleste flerdages ture er der ekstra heste som løber frit sammen med flokken, hvilket er den traditionelle måde at ride på i Island. Samtlige ture i kategorierne ’’tre og fire heste’’ (mellem og meget erfarne rytter) rider med fritløbende heste. På ture i kategorien ’’To heste’’ (Begynder / øvet rytter) vil guiderne i fleste af turene drive nogle ekstra heste med på turen.
  Normalt skifter vi heste en eller to gange om dagen.

 • Hvorfor kan man ikke tage handske, læderudstyr og sadler med fra Danmark?

  Årsagen til at du ikke må tage brugte handsker, læderudstyr og salder med fra Danmark til Island, er fordi der er ingen smitsomme dyresygdomme (fx hundegalskab og munde- og klovsyge) i Island, og heste bliver derfor ikke vaccineret.  Derfor er det vigtigt at beskytte dyrene i landet.

 • Skal man have høje ridestøvler/gummistøvler med på turen?

  Det er ikke et krav at have høje ridestøvler/gummistøvler med på turen. Vi anbefaler altid at du tager de ridesko som du synes er mest behageligt at ride i. Dog er nogle af rideturene hvor der bliver redet i vand, på stranden eller over floder og søer. På de rideture kunne det være en god ide med høje ridestøvler eller ekstra sæt ridesko.

 • Kan jeg have rygsæk med på rideturene?

  Nej du kan ikke have en rygsæk med på selve rideturen, hvis du falder af, kan rygsækken skade dig.  Du kan have en bæltetaske med på selve rideturen.

 • Er der regntøj inkluderet på turen?

  Ja regntøj er inkluderet på turen.

 • Er det kun danskere på turen?

  Nej det er ikke kun danskere med på turen.  Det er internationale rideture og du kan derfor ride med folk fra hele verden og du kan derfor få ridevenner fra hele verden.

 • Hvordan er gruppestørrelsen på rideturen?

  Antal deltagere varierer, men er i de fleste tilfælde på 10-20 gæster.  Tjek venligst den enkelte tur, hvor det forventede antal deltager angives. 
  Personalet består af turlederen, hvor samarbejdspartner, som har ansvar for hestene, samt ekstra folk, som laver mad og tager sig af hestene.

 • Hvilket sprog taler guiderne?

  Alle rideturene har en engelsktalende guide. 
  I mange tilfælde taler guiderne også skandinavisk (Dansk, svensk, norsk) eller tysk.

 • Er mad inkluderet på rideturen?

  Fuld kost indgår på selve rideturen.  Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam).  Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd.  Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
  Alkohol er ikke inkluderet og kan være umuligt at få fat i oppe i højlandet, men kan købes i lufthavnen i ’’Duty Free Store’’ Keflavik international airport.

  Vær opmærksom på at aftensmad den sidste dag, er ikke inkluderet.

 • Kan man bestille special kost (fx. glutenfrit, vegetarisk, laktosefrit)?

  Ja du kan bestille special kost (fx glutenfri, vegetarisk, laktosefrit) på rideturen, men det skal bestilles på forhånd.

 • Kan man købe rideturen hos Travel Nord uden fly?

  Ja du kan godt købe en ridetur uden fly.  Vi anbefaler dog at du køber både rideturen og fly sammen, for at både rideturen og flybilletten er dækket af rejsegarantifonden som en pakkeløsning.  Det er også altid billigst at købe hele turen samlet.

 • Behøver man at tilføje en eller flere ekstra overnatninger i Reykjavik før eller efter rideturen?

  Det er ikke altid nødvendigt at tilføje en eller flere ekstra overnatninger i Reykjavik før eller efter rideturen. I de situationer hvor vi anbefaler at du tilføjer en ekstra overnatning i Reykjavik før rideturen, er når du skal hentes meget tidlig om morgen med bus fra BSÍ eller flyve meget tidligt med indenrigsfly fra Reykjavik. Hvis der ikke afgår noget fly efter rideturen, sent om aftenen, anbefaler vi også en ekstra overnatning i Reykjavik.
  Vi kan altid tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik i forbindelse med rideferie i Island.

 • Hvor mange kontanter skal jeg have med?

  Det er altid godt at have nogle kontanter med. Desuden som noget ekstra tilbydes sightseeingture og / eller aktiviteter i enkelte ture. De er valgfrie og fremgår af turbeskrivelserne.
  Husk ikke at hæve for mange islandske kroner, da de ikke kan veksles tilbage til Danske kroner i de danske banker (Husk at veksle de islandske kroner til danske kroner inden du forlader Island). Dankort kan bruges fleste steder på Island.

 • Hvordan bestiller jeg en rideferie til Island?

  Du sender os en forespørgsel på rideturen via vores kontaktformular under den pågældende ridetur.
  Du kan også sende os en e-mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe til os på 2398 8200.

 • Kan man kombinere rideturen med en kør selv ferie i Island?

  Ja du kan godt kombinere en ridetur med en kør selv ferie på Island.  Vi er specialister i kør selv ferie på Island og vi kan godt hjælpe med en ferie som både indeholder flerdages ridetur og en kør selv ferie på Island.

 • Kan folk med forskellige ride erfaringer komme med på turen.

  Hvis der en gruppe med forskellige ride erfaring, anbefaler vi en af vores kortere flerdagsrideture (fx. tur 8A-E), hvor man kan evt. blive hjemme eller komme på andre aktiviteter i en eller flere af dagene.

 • Skal jeg tegne en forsikring når jeg tager på rideferie?

  Når man er på en rideferie, er man altid på eget ansvar, derfor anbefaler vi at man altid har en relevant forsikring (rejse- og ulykkesforsikring). Kontakt eget forsikringsselskab hvis du er i tvivl hvordan du er dækket.
  Travel Nord sælger rejseforsikring hos Gouda som vi kan tilbyde.

 • Hvad indgår i prisen på en rideferie i Island?

  Overnatning på rideturen. Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske/glutenfrie/laktosefrie retter kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten. Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Hvad indgår ikke i prisen på en rideferie i Island?

  Indkvartering i Reykjavík før og efter selve rideturen ikke inkluderet, men kan tilføjes. Alkohol indgår ikke i turens pris, og den er svær at skaffe på ture i højlandet. Alkohol kan købes toldfrit til rimelige priser ved ankomsten til Keflavik Lufthavn og medbringes. Lufthavnstransport i Island er ikke inkluderet, men kan tilføjes. Personlig rejseforsikring indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer alle til at tegne en relevant ulykke & rejseforsikring inden afrejsen til Island. Travel Nord sælger Gouda forsikringer. Du skal medbringe din egen sovepose, hvor de er nødvendige.

 • Skal jeg have erfaring med Islandske heste til at deltage?

  Nej det behøver du ikke.

  Den Islandske hest er en rigtig god ridehest. Den er tillidsfuld og har godt temperament. Der tilbydes et rigtig stort udvalg af gode heste på vores rideture i Island, så der findes altid en hest som passer både begyndere og erfarne ryttere.

  Hvis du har prøvet at ride på engelsk manér, burde du ikke få nogen problemer med at ride på en islandsk hest. Er du vant til westernridning, burde du heller ikke få svært ved at ride på en Islandsk hest. I begyndelsen af hver tur gennemgår guiden, hvordan man sadler hesten, hvordan man sætter sig op på den, og hvordan man rider tölt, den islandske hests helt unikke gangart.


Har du ikke fået svar på dit spørgsmål

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Mød os på Social media

Nyttig info

Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
Her finder du vores vilkår og betingelser

Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
Travel Nord har konkurrencedygtige priser

Her finder du cookie- og persondatapolitik
Book et møde på vores kontor i Fredericia
Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
Her finder du anmeldelser fra vores kunder