Skip to main content
Ofte stillede spørgsmål rejser til Island

FAQ rejser til Island

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Ofte stillede spørgsmål -  Island

Island & Rejser til Island

 • Hvornår er der bedst at tage til Island?

  Hvornår det er bedst at tage til Island, afhænger af hvad man ønsker at se og opleve på Island. Er du til ferie i vinterhalvåret med snedækkede landskab, nordlys og frosne vandfald, anbefaler vi at rejse i perioden november til april. Vil du hellere opleve den blide sommer med en frodig natur og midnatssol skal du rejse i perioden juni til september. Hver årstid har sin charme på Island, hvor du får en helt unik oplevelse alt efter hvilken måned du vælger at rejse i.

  Ønsker du mere rådgivning til hvilken årstid der passer bedst til dig og dine ønsker kan du ringe til os på +45 23 98 82 00

 • Hvad er Island mest kendt for?

  Island er kendt for sin utrolige unikke og anderledes natur. I Island kan du nemlig opleve alt fra, vandfald og gletsjer til store ørkener, vulkaner og geotermiske områder med gejsere. Områder så som Den Gyldne Cirkel, Diamant Cirkel og Jökullsárslón med Diamantstranden er især kendte områder. Islands kyst er kendt for sine sorte sandstrande og dybe fjorde. Island er også kendt for sin venlige og imødekommende befolkning og unikke badekultur hvor man finder varme kilder at bade i hvor end man tager hen i landet. Heriblandt findes både mange naturlige varme kilder, som har været udnyttet af den Islandske befolkning i århundreder, og nymoderne menneskeskabte varme kilder så som den berømte Den Blå Lagune.

 • Hvor skal man tage hen på Island?

  Hvor man skal rejse hen i Island, kommer an på hvad du ønsker at se og opleve på din ferie. Island er et stort land og hver landsdel byder på meget forskellig og unik natur. På vest- og sydkysten vil man opleve et landskab især præget af store vandfald, gletsjere, gejsere og sorte sandstrande. I øst og nordkysten vil man opleve en natur præget af storslåede fjelde, dybe fjorde, ørkener og blomstrende naturområder med rigt fugleliv. Vil du ud i den urørte og fredfyldte natur, langt væk fra storbyer og civilisation, kan højlandet eller vestfjorderne være noget for dig.

 • Hvor meget koster det at tage til Island?

  Hvad det koster at tage til Island, varierer i forhold til, hvor lang opholdet skal være, hvilken type ferie man ønsker og hvornår på året du rejser.

  Ligesom mange andre destinationer, er der også højsæson og lavsæson i Island, hvor højsæson går fra juni til september, og hvor man kan forvente højere priser end i lavsæsonen. Gå på opdagelse på vores hjemmeside i de forskellige typer af rejser som vi tilbyder, for at se de forskellige prisklasser.

 • Kan man selv køre rundt på Island?

  Kør-selv ferie i lejebil i Island er en meget populær rejseform da det giver en stor frihed til at kunne lige det hjertet begærer. Island er meget større end man tror og der er meget at se og opleve. Øen er knap to og en halv gang større end Danmark. Rundvejen som går hele vejen rundt i Island er nem og behagelig at køre på og er ca. 1500 km, så en kør-selv-tur hele vejen rundt kommer nemt op på 2500 km. Derfor vil vi anbefale 11-15 dage hvis man ønsker at køre hele vejen rundt i Island. Ønskes en kortere kør selv ferie kan dette skræddersyes efter jeres behov.

 • Hvor mange dage skal man være på Island?

  Hvor mange dage du skal være på Island, kommer an på hvad du ønsker at se og opleve på din ferie. Er det en storbyferie til Reykjavík anbefaler vi 4-5 dage, så kan du både nå at opleve storbyen Reykjavik samt have mulighed for at tage ud på dagsudflugter. Er det en kør-selv-ferie Island rundt, enten i bil og hotel eller autocamper, vil vi anbefale 11-15 dage, for at undgå for lange køredage og få mere tid til at nyde naturen og oplevelser i de forskellige områder. Er det en uges ferie du ønsker, anbefaler vi at du tager en kør-selv-ferie i en af landsdelene. Syd og vest Island, hvor du blandt andet har mulighed for at opleve Den Gyldne Cirkel, vandfald, sorte sandstrande, gletsjere og meget mere, er blandt andet meget populært for en uges ferie.

 • Er Island billigt?

  Om Island er billigt, afhænger af hvilke rejsemål man sammenligner med. Sammenligner du rejsen med en rejse til Tyrkiet eller Egypten er Island et dyrere rejsemål. Sammenlignes Island derimod med lignende land, som de nordiske lande fx Danmark og Norge, er Island ikke en dyr destination.

 • Hvornår kan man se nordlys på Island?

  Nordlysene danser over nattehimlen i Island i vinterhalvåret. Man kan være heldig at opleve dette unikke og smukke naturfænomen fra oktober til april. Hvis rejseformålet er at opleve nordlys, anbefaler vi at rejse i perioden november til februar, for at få større sandsynlighed opleve dette.

 • Hvem arrangerer rejser til Island?

  Travel Nord arrangerer rejser til Island. Travel Nord tilbyder skræddersyede rejser som passer til dine ønsker og behov om det så er kør-selv i lejebil eller autocamper, busrundture, rideture eller miniferie i Reykjavik. Vi er specialister i islandsrejser med mange års erfaring og stort lokalt kendskab.

  Travel Nord arrangerer også rejser til Færøerne, Grønland, Skotland, Irland og England.

 • Skal jeg veksle valuta inden afrejsen til Island?

  Man behøver ikke at veksle til Islandske kroner. Man kan bruge sit Dankort næsten alle steder i Island. Hvis du køber islandske kroner, så husk at veksle dem tilbage inden du forlander Island, fordi man kan ikke veksle dem tilbage til danske kroner i Danmark.

 • Hvordan er vejret i Island?

  Islands klima er kendt for sin uforudsigelighed og kontrasterende natur. Det varierer mellem de fire årstider, men generelt set er sommermånederne (juni til august) milde med gennemsnitstemperaturer omkring 10-15 °C. Vintrene (december til februar) kan være kølige, med temperaturer ofte under frysepunktet. Vejret kan ændre sig hurtigt, og det er klogt at være forberedt på både solskin og regn på en dag. Vi anbefaler altid at medbringe lag-på-lag tøj, regntøj og gode vandrestøvler for at være rustet mod Islands varierede vejrforhold. For de seneste opdateringer om vejrforholdene under dit besøg anbefales det at tjekke lokale vejrprognoser og rådføre dig med lokale kilder.

  vejrudsigten når man er i Island se her >>

 • Hvilket flyselskab skal jeg flyve med til Island?

  Travel Nord tilbyder fly både med Icelandair og SAS

 • Hvilken lufthavn kan man flyve til Island fra?

  Fra Danmark kan man både flyve fra Kastrup og Billund

 • Skal man medbring det Blå sygforsikringskort til Island?

  Ja man skal medbring sit Blå kort med til Island. Ifølge de nye regler for den offentlige rejsesygeforsikring får danskere med det blå kort fremover fri sygdomsbehandling på offentlige behandlingssteder i udlandet. På nogle offentlige hospitaler må man endda lægge den eventuelle egenbetaling, som er gældende i det respektive EU/EØS-land. Island er medlem af EØS og derfor gælder det blå kort i Island.

 • Hvilket sprog taler man i Island?

  Officielle sprog: Islandsk. Næsten alle Islændinge taler Engelsk, og mange taler dansk.


Har du ikke fået svar på dit spørgsmål

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Mød os på Social media

Nyttig info

Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
Her finder du vores vilkår og betingelser

Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
Travel Nord har konkurrencedygtige priser

Her finder du cookie- og persondatapolitik
Book et møde på vores kontor i Fredericia
Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
Her finder du anmeldelser fra vores kunder