Skip to main content
Rejser til Irland

Irland

Rejser til Irland

Irland

Rejser til Irland

Irland

Rejser til Irland

Rejser til Irland - Lange kyster, festlig stemning og storbyliv

Med sine omkring 84.000 kvadratkilometer, kan Irland kalde sig den 3. største ø i Europa. Irland er kendt for sin smukke natur, der byder på nationalparker med floder, brede græssletter, smukke kystlinjer og fritgående dyr. Irlands landskaber byder både på storslåede slotte og ruinborge, som gemmer på en masse historier, fortællinger og myter. Udover sin naturlige skønhed, er Irland også kendt for sit blomstrende kulturliv. Dette kan specielt mærkes i landets hovedstad, Dublin, hvor de verdenskendte pubs, altid byder på en ægte irsk Guinness.

Info & viden om Wales

Hvorfor rejse til Irland?

Irland har både meget flot natur og masser af historie

Der er altså massere at udforske i dette spændende land, som, ligesom Skotland og resten af Storbritannien, er kendt for sin smukke natur, der byder på nationalparker med floder, brede græssletter, smukke kystlinjer og fritgående dyr. Irlands landskaber byder både på storslåede slotte og ruinborge, som gemmer på en masse historier, fortællinger og myter, om bl.a genfærd, der siges at hjemsøge de mange gamle slotte og ruiner.

Blomstrende kulturliv i Dublin & ægte irsk Guinness

Udover sin naturlige skønhed, er Irland også kendt for sit blomstrende kulturliv. Dette kan specielt mærkes i landets hovedstad, Dublin, hvor de verdenskendte pubs, altid byder på en ægte irsk Guinness. Det er også i Dublin, og Irland generelt, at du kan finde nogle af verdens ældste pubs, hvor den ægte irske stemning kan mærkes helt ind til knoglerne. Den festlige stemning leder ofte op til en god gang riverdance, som er den klassiske irske folkedans. Hvis du besøger landet i midt marts, vil du også kunne opleve den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, som bliver fejret i hele landet d. 17. marts, med udklædning i de irske farver, Grøn, orange og hvid.

Udforsk de irske smagsoplevelse

Hvis man er interesseret i at udforske de irske smagsoplevelser, vil vi klart anbefale at prøve den irske nationalret, Irish stew, som hovedsageligt består af lammekød, løg, kartofler og gulerødder. Derefter kan en autentisk irsk whisky nydes, som bliver fremstillet på et af landets mange whiskydestillerier, som også klart er et besøg værd.

Hvornår er det bedst at rejse til Irland?

Hvornår det er bedst at rejse til Irland, kommer an på, hvad du ønsker. Som mange andre lande er der højsæson i Irland fra juni-august, hvor der er mange turister og prisen er lidt højere. Hvis man ønsker at rejse lidt udenfor turistsæsonen, er det oplagt at rejse i månederne marts-maj eller september-oktober. Den 17. marts bliver der afholdt St. Patrick’s Day, så hvis man ønsker at opleve denne folkefest, er marts-måned oplagt. I vinterhalvåret er vejret mildt, men meget regnfuldt.

Godt at vide om Travel Nord

 • Hos Travel Nord, oplever du et passioneret og serviceorienteret hold som har specialiseret sig inden for kør-selv-ferier med fokus på naturoplevelser. Vi gør os umage til at du får en fantastisk ferie og minder for livet.
 • Travel Nord samarbejder kun med udvalgte, sikre og kvalificerede turoperatører i Irland.
 • Travel Nord er 100% danskejet rejsevirksomhed som blev grundlagt i starten af 2011, og er medlem af rejsegarantifonden nr. 2442
 • Travel Nord har vundet den eftertragtede Gazelle pris flere gange.
 • Travel Nord sender tusinder af glade kunder på ferie i udlandet hvert år, og har rigtig gode anmeldelser på Trustpilot.

Hvad kan man lave i Irland?

Udforsk Dublin

Dublin, Irlands hovedstad

Dublin, Irlands hovedstad, er en pulserende by med en rig historie og en livlig atmosfære. Du kan udforske de historiske seværdigheder som Dublin Castle og Trinity College, hvor Book of Kells findes. Besøg også Guinness Storehouse for at lære om Irlands stolte øl-tradition eller mærk den irske ånd i Temple Bar-området, hvor du finder traditionelle pubber, restauranter og livemusik.

Ring of Kerry

Betagende landskaber

Ring of Kerry er en naturskøn vejstrækning på cirka 179 kilometer, der er formet som en cirkel rundt om Iveragh-halvøen i det sydvestlige Irland. Ruten tager dig gennem nogle af Irlands mest betagende landskaber med bølgende grønne bjerge, afsidesliggende strande og charmerende irske landsbyer. Undervejs kan du også besøge steder som Killarney National Park, Skellig Michael og Muckross House. Du kan også udforske de gamle stenhuse, og ruinerne af Ballinskelligs Abbey, og fortsætte til de charmerende kystbyer Cahersiveen og Waterville.

 

Giants Causeway

På UNESCO’s verdensarvslisten

Giants Causeway er en bemærkelsesværdig naturattraktion beliggende på Nordirlands kyst. Stedet er en del af UNESCO’s verdensarvsliste og tiltrækker besøgende fra hele verden. Det er et geologisk fænomen, hvor tusindvis af basaltsøjler danner et usædvanligt mønster af sekskantede klipper. Det siges, at klipperne blev dannet af en vulkansk aktivitet for omkring 60 millioner år siden. Legenden siger dog, at Giants Causeway blev skabt af en irsk kæmpe, ved navn Fionn mac Cumhaill, med det formål at krydse havet og møde den skotske kæmpe, Benandonner. Besøg stedet selv, og afgør hvilken teori du tror, der holder stik. 

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder