Skip to main content
Ofte stillede spørgsmål rejser til Irland

FAQ rejser til Irland

Info & viden om Irland

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Ofte stillede spørgsmål -  Irland

Irland & Rejser til Irland

 • Hvornår er det bedst at rejse til Irland?

  Hvornår det er bedst at rejse til Irland, kommer an på, hvad du ønsker. Som mange andre lande er der højsæson i Irland fra juni-august, hvor der er mange turister og prisen er lidt højere. Hvis man ønsker at rejse lidt udenfor turistsæsonen, er det oplagt at rejse i månederne marts-maj eller september-oktober. Den 17. marts bliver der afholdt St. Patrick’s Day, så hvis man ønsker at opleve denne folkefest, er marts-måned oplagt. I vinterhalvåret er vejret mildt, men meget regnfuldt. 

  Ønsker du mere rådgivning til hvilken årstid der passer bedst til dig og dine ønsker kan du ringe til os på +45 23 98 82 00

 • Hvor mange dage skal ham have i Irland?

  Hvor mange dage man skal bruge i Irland, kommer helt an på, hvilken slags ferie man ønsker.  Er det en storbyferie i Dublin, er 4 dage rigtig fint, men hvis du ønsker at opleve noget mere end kun storbyen, så vil vi anbefale 8 dage eller mere.

 • Hvor meget koster det at tage til Irland?

  Prisen for at rejse til Irland varierer afhængigt af flere faktorer som flyafgangssted, tidspunktet for rejsen, flyselskab, rejseklasse og længden af opholdet. Det er dermed svært at svare på hvor meget det præcist vil koste at rejse til Irland, da prisen selvfølgelig vil afhænge af, om man ønsker en budget-, luksusrejse eller noget derimellem.

 • Er Irland dyrt?

  Priserne kan generelt sammenlignes med dem i Danmark. Især i de større byer, som f.eks. Dublin, kan man forvente forholdsvis høje priser, der kan sammenlignes med dem i København.

 • Hvordan er det at køre I Irland?

  Der køres i venstre side af vejen i Irland.  Vær derfor opmærksom på dette, da det godt kan tage noget tid at vænne sig til. 

 • Hvad er Irland kendt for?

  Irland er kendt for sin rige kultur, smukke landskaber og gæstfrihed. Landet er berømt for sin musiktradition, herunder irsk folkemusik og dans som riverdance. Irland er også kendt for sin litteratur, med forfattere som James Joyce, Oscar Wilde og W.B. Yeats. Landet har en rig historie og er kendt for sine gamle keltiske ruiner, slotte og klostre. Irland er også berømt for sin øl, især Guinness, og for sine grønne, bølgende landskaber og dramatiske klippekyster. Derudover kan man ikke sige Irland uden at tænke på den store folkefest, St. Patrick’s Day, som bliver fejret i Irland d. 17. marts hvert år.

 • Hvad er de mest populære seværdigheder i Irland?

  De mest populære seværdigheder i Irland omfatter bl.a. disse:

  • Saint Patrick's Cathedral.
  • Glendalough.
  • Roe & Co Distillery.
  • Inishmore.
  • Liffey.
  • Moher-klipperne.
  • Doolin Cave.
  • Museum of Literature Irland.
 • Hvad er valutaen i Irland?

  Valutaen afhænger af, om du befinder dig i Irland, som ikke er en del af Storbritannien, eller Nordirland, som er en del af Storbritannien. I Irland bruger man dermed Euro, mens man i Nordirland bruger Pund, ligesom i resten af Storbritannien.

 • Hvad er det officielle sprog i Irland?

  Irsk er det første officielle sprog og det andet er engelsk.

 • Hvordan er vejret i Irland?

  Irland har et mildt og omskifteligt tempereret klima, hvor både regn og solskin er almindeligt hele året, ligesom i Danmark. Om sommeren er gennemsnitstemperaturer mellem 15-20 °C, og vintrene er milde med gennemsnitstemperaturer mellem 4-8 °C. Vinden kan være stærk, især ved kystområderne. Mikroklimaer eksisterer med vådere og mere dramatisk vejr på vestkysten. Det anbefales at tjekke vejrudsigten og pakke tøj til lag-på-lag, for at være forberedt på variationer i temperatur og nedbør.

 • Skal det Blå Sygesikringsbevis medbringes til Irland?

  Ifølge de nye regler for den offentlige rejsesygeforsikring får danskere med det blå sygesikringskort fremover fri sygdomsbehandling på offentlige behandlingssteder i udlandet. På nogle offentlige hospitaler skal man dog lægge den eventuelle egenbetaling, som er gældende i det respektive EU/EØS-land. Irland er medlem af EU og derfor gælder det blå kort i Irland.

 • Kan jeg køre mellem Irland og Nordirland?

  Ja, du kan køre mellem Irland og Nordirland. Der er adgangs- og transportforbindelser, såsom veje og broer, der forbinder de to områder. Bemærk dog, at der er en grænse mellem Irland og Nordirland, og der kan være told- og immigrationskontrol, afhængigt af din nationalitet og eventuelle ændringer i gældende lovgivning. Sørg for at undersøge og overholde de aktuelle regler og procedurer, inden du krydser grænsen. Vær også opmærksom på et gebyr på ca. 30 euros, når man krydsler grænsen. Det skal betales på stedet.

 • Hvad er forskellen mellem Irland og Nordirland?

  Irland og Nordirland har en lang historie bag sig. Forskellen mellem Irland og Nordirland er primært politisk og geografisk. Irland refererer til den suveræne stat, der dækker størstedelen af øen Irland og er en uafhængig nation. Nordirland er derimod en del af Det Forenede Kongerige og dækker den nordøstlige del af øen Irland. Den største forskel ligger i deres politiske tilhørsforhold: Irland er en uafhængig republik, mens Nordirland er en del af Storbritannien. Denne forskel har historisk set været årsag til politiske og religiøse spændinger i regionen. Da Irland er selvstændigt, og dermed en del af EU, er valutaen her Euro. Nordirland er til gengæld ikke en del af EU, og her bruges Pund som valuta, ligesom i resten af Storbritannien.


Har du ikke fået svar på dit spørgsmål

Info & viden om Irland

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Mød os på Social media

Nyttig info

Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
Her finder du vores vilkår og betingelser

Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
Travel Nord har konkurrencedygtige priser

Her finder du cookie- og persondatapolitik
Book et møde på vores kontor i Fredericia
Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
Her finder du anmeldelser fra vores kunder