Skip to main content
Borgarfjörður i det vestlige Island. 6 ridedage , ca. 185 km

Ridetur 16 - E

Ridetur 16-E – Borgarfjordurs Dale

7 dage - 6 nætter - 6 ridedage - 185 km

Fantastisk Ridetur i Borgarfjordur Island - seværdigheder, islandske sagaer og fritløbende heste

Mellem de vestlige dale og termiske bassiner. Det frugtbare distrikt Borgarfjörd i det sydvestlige Island, er kendt for nogle af Islands smukkeste naturlige seværdigheder, en overflod af varmt vand fra geotermiske kilder, og som omgivelserne for mange islandske sagaer. Fra byen Borgarnes rider vi på gode stier i et mangfoldigt landskab, vi krydser floder og rider langs bløde flodbredder. Vi kommer til at ride i Húsafell-skoven og på bjergstier mellem grønne dale med en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab, mægtige floder og gletsjere. Vi besøger det berømte vandfald Hraunfossar i udkanten af et stort lavafelt og ved den gamle gård Reykholt. Borgarfjörður byder på mange førsteklasses svømmebassiner, så vi kan tage en svømmetur hver aften. Vi overnatter på medborgerhuset i Logaland i den maleriske dal Reykholtsdalur under hele turen, så i stedet for at skulle pakke hver morgen, skal vi kun køre korte afstande til hestene.

Denne tur har en fritløbende flok heste

Oplev mangfoldigheden af den islandske hest i dets naturlige miljø, langt fra civilisationen, og hvordan islændinge rejste i gamle dage, med en flok fritløbende heste. Hver rytter får chancen for at prøve 2 eller 3 forskellige heste hver dag, hvilket udvikler ens rideevner.

Turen kan bookes direkte online!


Rejseplan ridetur 16-E

Dag 1: Ankomst – Reykjavík - Gården

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

I bliver hentet på busstationen BSÍ eller på hotel /gæstehus i Reykjavik mellem kl.17: 30- 18:00 og kører derefter til gården Vellir i nærheden af Hveragerði. Der bliver I indlogeret på gæstehuset. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan være om morgenen).

Dag 2: Borgarnes - Midfossar vandfaldene

Bussen kører os til Borgarnes i Vest Island, hvor vi begynder rideturen på gode ridestier, ved staldene lige uden for byen. Vi har en smuk udsigt over landskabet i Borgarfjördur, hvor vi fortsætter over en bro, der hedder Ferjubakkabrú. Vi passerer Landbrugsuniversitetet Island på Hvanneyri. Det var her en berømt hingst, Ófeigur fra Hvanneyri 818, blev født. Vi rider derefter mod Midfossar vandfaldene. Derfra har vi en uhindret udsigt over hele Borgarfjördur, hvis vejret tillader det. Efter dagens ridetur tager vi en svømmetur i Hreppslaug svømmebassinet, som blev bygget i 1928. Derefter kører vi til medborgerhuset Logaland, hvor vi har masser af plads til alle. Vi vil bo på Logaland de næste 5 nætter. Ca. 25 km.

Dag 3: Midfossar vandfaldene - Logaland

Vi starter ved Midfossar vandfaldene og rider langs bjerget Hestfjall, forbi Hestur gården i Borgarfjördur. Denne gård er en berømt gård i Island og en af statens eksperimentelle gårde. Vi rider over Grímsá-floden og videre langs dens bredder. Derfra rider vi langs sandbankerne og bredden af floden Reykjadalsá. Vi fortsætter ind i Reykholtsdalur og gennem landsbyen Kleppjárnsstadir og videre til Logaland. Derfra er det 5 minutters kørsel til Kleppjárnslaug svømmebassin og dets gode varme bobble- og dampbad.
Ca. 36 km

Dag 4: Logaland - Húsafell

Vi rider ud fra Logaland ind i Reykholtsdalur. Vi er på en god grusvej i starten. Senere er vi på en meget smuk ridesti langs bredden af Reykjadalsá-floden. Vi vil krydse denne flod cirka 10 gange. Vi rider derefter langs gamle og gode ridestier til Húsafell. Vi rider videre gennem skoven ved Húsafell. Dette er cirka en ridetur af en times varighed. Vi stiger af hestene ved svømmebassinet i Húsafell. Dette er det mest populære svømmebassin i området. Det har to varme jacuzzier og en vandrutsjebane. Efter vores svømmetur kører vi til Logaland.
Ca. 34 km

Dag 5: Kalmarstunga - Húsafell

Vi kører til Kalmarstunga og rider en tur på Strúturbjerget. Turen tager 4-5 timer. Vi rider derefter til skoven ved Húsafell og gennem den til den gamle gård ved Húsafell. Der vil vi beholde hestene. Vi kører derefter tilbage til svømmebassinet ved Húsafell. Efter en forfriskende svømmetur kører vi til det maleriske Hraunfossar Vandfald og derfra til Reykholt i Reykholtsdalur. Reykholt er et kulturhus, fortid og nutid, en gård med en kirke og præstegård og et af Islands vigtigste historiske seværdigheder, da det var hjemsted for Snorri Sturluson, en berømt middelalderhistoriker, politiker og høvding. Vi går på opdagelse på dette sted, og du har mulighed for at besøge museet og kirken.
Ca. 30 km

Dag 6: Húsafell - Flókadalur

Vi rider på den samme sti som på dag 3, bortset fra, at vi kommer til at opleve udsigten og skønheden i Borgarfjördur på en anden måde. Senere rider vi forbi Kópareykir. Derfra rider vi over højdedraget ved Brennistadaháls. Derfra vil vi nyde en unik udsigt over Reykholtsdalur dalen og det vestlige Island. Når vi rider ned ad den side, vil vi se over Flókadalur dalen. Vi efterlader hestene ved Brennistadir og kører til det nærmeste svømmebassin, den ved Kleppjárnsstadir eller et anden bassin. Vi overnatter ved Logaland som sædvanligt.
Ca. 28 km

Dag 7: Brennistadir i Flókadalur - Borgarfjardarbraut

Vi rider ned i Flókadalur-dalen langs floden (Flókadalsá, ofte kaldet Flóka). Der en god ridesti og det smukke og græsklædte landskab vil skabe røre i følelserne, mens man rider langs en smuk flod som Flóka. Vi rider derefter gennem Varmalaekar-landskabet og forbi Varmalaekjarmúli, en bakke, der er 350 m høj. Ridestien er god, og det er en spændende oplevelse for Eldhestars gæster, at ride på deres yndlingsheste på turens sidste dag. Flokken af heste følger ikke med os, da vi ikke må tage fritløbende heste med, langs Flóka-floden. Vi laster derefter hestene i trailere. Vi hopper på en bus og kører mod Reykjavik, hvor turen slutter. Ca. 24 km

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før/efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Mere Øvede Ryttere
Du følger dig tryg ved forskellige hastigheder, og du sidder trygt i sadlen i mange timer på en dag.

Varighed

 • 7 dage / 6 nætter

 • 6 ridedage - 185 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

28.06 - 04.07

Turen kan bookes direkte online! Se ledighed i bookingmaskine.

Indkvartering

Guesthouse
1 nat i pensionat i opredte senge, 5 nætter i sovepose indkvartering i fællesrum i forsamlingshus. Medbring sovepose.

 • Medbring sovepose.
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se området


Book ridetur 16-E online lige nu!

Du kan sikre din plads ved at booke ridetur 16-E – Borgarfjordurs Dale direkte online. Pladserne forsvinder hurtigt og det er begrænset antal pladser. Booking online vil sikre dig en plads med det samme, her og nu.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Hvis du booker turen online her og nu, kan du efterfølgende sende en forespørgsel, og ønske et tilbud på fly, transport og ekstra overnatninger hos Travel Nord. I dette tilfælde er turen en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Hvis du ønsker et tilbud i en samlet pakkerejse (rideturen, fly, transport og evt. ekstra overnatninger), kan du sende en forespørgsel og få en samlet pris på pakken.

Datoer:
28.06 - 04.07

Send forespørgsel:

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

Hvis du ikke har booket turen online, og ønsker et samlet tilbud, så skal du vælge en dato her ovenfor
2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til top

Book online:

Pris Ridetur 16-E Borgarfjordurs Dale

, ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Guesthouse delte værelser med fælles bad/wc (5 nætter i sovepose, medbring sovepose)

- Se Bookingmaskine

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 16-E Borgarfjordurs Dale

 • Indkvartering: 1 nat i pensionat i opredte senge, 5 nætter i sovepose indkvartering i fællesrum i forsamlingshus. Medbring sovepose.

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 9-E
Ridetur 8D-E
Ridetur 21
Ridetur 8A-E
Ridetur 8
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 11
Ridetur 7-E
Ridetur 30B-E
Ridetur 30A-E

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder