Skip to main content
Kjölur højlandsrute . 6 ridedage, ca. 184 km

Ridetur 20 - E

Ridetur 20-E – Kjölur

7 dage - 6 nætter  - 6 ridedage - 184 km

Højlandsrute mellem gletsjere, tæt på vildmarken

Kjölur-ruten er en historisk gammel ridesti, der krydser Island ubeboede højland, tæt forbundet med mange dramatiske begivenheder i Islands historie. Vi skal både besøge seværdigheder som vandfaldet Gullfoss og det geotermiske område Geysir, før vi begiver os til det indre af Island, hvor vi passerer gletsjere, varme kilder og højlandets fascinerende vildmark.  Vi rider nordpå mellem gletsjere og overnatter tæt på en krybende gletsjertunge. Varme kilder venter os ved Hveravellir, som en oase i ørkenen.  Vi forsætter mod det nordlige Island, indtil vi når en af dets mange grønne og smukke dale, vores endelige destination. 

Denne tur har en flok fritløbende heste.

Oplev den islandske hests mangfoldighed i dens naturlige omgivelser, langt fra civilisationen, og hvordan islændinge rejste i gamle dage med en flok fritløbende heste.  Hver rytter får chancen for at prøve 2 eller 3 forskellige heste hver dag, hvilket udvikler ridefærdigheder.

Turen kan bookes direkte online!


Rejseplan ridetur 20-E

Dag 1. Ankomst

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

I bliver hentet på busstationen BSÍ eller på hotel /gæstehus i Reykjavik mellem kl.17: 30- 18:00 og kører derefter til gården Vellir i nærheden af Hveragerði. Der bliver I indlogeret på gæstehuset. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan være om morgenen).

Dag 2. Hveragerdi - Myrkholt

Vi begynder dagen med at få en detaljeret introduktion og at lære hestene at kende på en kort ridetur. Efter en tidlig frokost, kører vi med bil til et sted tæt på gården Reykholt, i det smukke område Biskupstúngur. Vi rider på bløde stier indtil vi når til en flod, som vi krydser. Vi afslutter vores tur på gården Myrkholt, som er tæt på det geotermiske område ved Geysir. 20 km, 4 timer.

Dag 3. Myrkholt – Fremstaver

Vi begynder med at ride fra Myrkholt og vores første stop er ved vandfaldet Gullfoss. Fra Gullfoss rider vi ind i ødemarken, en sort ørken af sten og sand. Vi følger floden Hvítá mod vest, indtil vi når til bjerget Bláfell, som er 1160m over havets overfalde, hvilket giver os en smuk udsigt over den sydlige del af Kjölur ruten. Hvis vejret tillader det, kan vi se tre gletsjere herfra; den berømte Eyjafjallajökull, Hofsjökull og Islands næststørste gletsjer Langjökull samt vulkanen Hekla og bjerget Hlödufell. Vi tilbringer natten i en bjerghytte syd for Bláfell. 27 km, 5-6 timer.

Dag 4. Fremstaver – Árbúdir

Vi fortsætter øst langs Bláfell. Derefter krydser vi floden Hvítá over en bro og passerer vandfaldet Ábóta, hvor den ældgamle Kjölur højlandsruten begynder. Kjölur er den ældste vej mellem Syd- og Nordisland, den er stort set jævn og er gennemsnitligt 700 m over havets overflade. På vores vej kan vi nyde den panoramiske udsigt over Langjökull og Hofsjökull gletsjerne og de billedsmukke Kerlingafjöll bjerge - Kjölurs signatur. Vi følger floden Svartá til bjerghytten Árbúdir, hvor vi tilbringer natten. 30 km, 6-7 timer.

Dag 5. Árbúdir – Hveravellir

Denne dag begynder med, at vi rider mod Hvítárnes, et græsrigt område, der skifter karakter om sommeren, når den grønne blomst Fífa bliver hvid og fluffet. Vi kommer til lavasletten Kjalhraun, hvilken mange tror har givet Kjölur sit navn. Vest for Kjalhraun rider vi gennem en smal kløft, ind i dalen Thjófadalur (tyvenes dal). Dalen er cirkulær og gemt bag bjergene. Det er en af de få steder langs Kjölur, som er rigt på græs. Fra dalen rider vi over en lille bjergkam kaldet Thröskuldur, og derfra følger vi en jævn sti til Hveravellir, hvor vi kan nyde et afslappende bad i de varme kilder. 45 km, 8 timer.

Dag 6. Hveravellir – Áfangi

I dag har vi nok tid til at udforske den smukke natur omkring Hveravellir, før vi sadler hestene. Hveravellir er et af de største geotermiske områder i Island. Der var et fredløst skjulested her i gamle dage, og syd for området passerer vi ruinen fra hytten af den fredløse Fjalla-Eyvindur. Vi fortsætter nordpå over floden Seydisá og langs bjergene Sandkúlufell, Hanskafell og Saudafell, og tilbringer natten i en bjerghytte kaldet Áfangi. 32 km, 6 - 7 timer

Dag 7. Áfangi – Vatnsdalur

Vi fortsætter nordpå over lyngheden Eyvindarstadaheidi. Nu er vi ikke langt fra civilisation i Nordisland. Vi rider med bjergene bag os og gletsjere hele vejen omkring os. Til højre har vi den store sø Blöndulón, der blev lavet, da man oprettede vandkraftværket ved Blanda floden. Vi fortsætter på bløde ridestier og bjergveje og afslutter turen i den grønne dal Vatnsdalur. Derfra tager vi til Reykjavik med bus. Rideturen slutter her. 28 km, 5 - 6 timer

Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og evt. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før/efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Meget øvede ryttere
Du er en meget øvet rytter, som rider jævnligt og kan håndtere din hest i åbent terræn.

Varighed

 • 7 dage / 6 nætter

 • 6 ridedage - 184 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

17.06 - 23.06
26.06 - 02.07
13.07 - 19.07
21.07 - 27.07
05.08 - 11.08
14.08 - 20.08

Turen kan bookes direkte online! Se ledighed i bookingmaskine.

Indkvartering

Guesthouse/Bjerghytter
1 nat i pensionat, 5 nætter i sovepose indkvartering i hytter og enkle bjerghytter (køjesenge).

 • Medbring sovepose.
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se ca.ruten


Book ridetur 20-E online lige nu!

Du kan sikre din plads ved at booke ridetur 20-E – Kjölurdirekte online. Pladserne forsvinder hurtigt og det er begrænset antal pladser. Booking online vil sikre dig en plads med det samme, her og nu.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Hvis du booker turen online her og nu, kan du efterfølgende sende en forespørgsel, og ønske et tilbud på fly, transport og ekstra overnatninger hos Travel Nord. I dette tilfælde er turen en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Hvis du ønsker et tilbud i en samlet pakkerejse (rideturen, fly, transport og evt. ekstra overnatninger), kan du sende en forespørgsel og få en samlet pris på pakken.

Datoer:
17.06 - 23.06 | 26.06 - 02.07 | 13.07 - 19.07 |
21.07 - 27.07 | 05.08 - 11.08 | 14.08 - 20.08

Send forespørgsel:

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

Hvis du ikke har booket turen online, og ønsker et samlet tilbud, så skal du vælge en dato her ovenfor
2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til top

Book online:

Pris Ridetur 20-E Kjölur

, , ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Guesthouse/Bjerghytter delte værelser med fælles bad/wc , medbring sovepose)

20.850,-

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 20-E Kjölur

 • Indkvartering: 1 nat i pensionat, 5 nætter i sovepose indkvartering i hytter og enkle bjerghytter (køjesenge). Medbring sovepose

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 11
Ridetur 9-E
Ridetur 21
Ridetur 8D-E
Ridetur 30A-E
Ridetur 7-E
Ridetur 8
Ridetur 30B-E
Ridetur 8A-E

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder