Skip to main content
Gyldne højdepunkter i syden. 7 ridedage, ca. 215 km

Ridetur 13-E

Ridetur 13-E – Gyldne højdepunkter i syden

8 dage - 7 nætter – 7 ridedage - 215 km

Denne ridetur byder på en variation af landskaber, og fører jer ikke kun til de mest berømte naturskønne steder i det sydlige Island

En ridetur med seværdigheder og vildmark i Island. Denne tur byder på en variation af landskaber, og fører jer ikke kun til de mest berømte naturskønne steder i det sydlige Island, men også til fjerntliggende områder i højlandet. I følger smalle stier, mellem mosdækket lava og grønne bakker omkring vulkanen Hengill, til Den Skjulte Hestedal, og fortsætter gennem blødt græs til den smukke og skinnende Thingvallavatn-sø. I besøger den antikke lokation, ved Thingvellir-kløften, hvor islændinge mødtes helt tilbage fra år 930, for at samle landets parlament, hvorefter rideturen atter går videre gennem skove og lyng mod varme kilder ved Geysir. Efter et stop ved det gigantiske vandfald, Gullfoss, fortsætter I ind i det ubeboede højland, med Langjökull-gletsjeren i baggrunden. På vej mod øst krydser I højlandets ørken, der er beliggende mellem de to gletsjerdannede floder Hvitá og Islands længste flod, Þjórsá. Derefter vil I ride gennem sorte lava-områder, besøge Tyvenes vandfald og nyde de bløde stier i en smuk skov. Turen slutter med en ridetur gennem græsbeklædte bakker ved siden af den majestætiske vulkan, Hekla.

Denne tur inkluderer en flok fritløbende heste

Oplev de islandske heste i dens naturlige miljø, langt fra civilisationen, og hvordan islændinge rejste i gamle dage med en flok fritløbende heste. Hver rytter får chancen for at prøve to eller tre forskellige heste hver dag, hvilket vil udvikle jeres ridefærdigheder.

Turen kan bookes online!


Rejseplan ridetur 13-E

Dag 1: Ankomst – Reykjavík - Gården

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Turen starter om aftenen. For turdeltagere, som ankommer til Island på denne første dag, anbefales det at tage "Flybus" fra lufthavnen til BSÍ endestation i Reykjavík (ikke inkluderet). Her vil I blive budt velkommen på busstationen eller på jeres hotel/gæstehus i Reykjavik mellem kl. 17:30-18:00, for derefter at blive kørt til gården Vellir nær Hveragerði. Her vil I blive indkvarteret i gæstehuset, efterfulgt af en middag på gårdem. hvor I vil kunne lære hinanden bedre at kende. Dagen slutter med en detaljeret beskrivelse af hele rideturen.

Dag 2: Hveragerdi – Kolvidarhóll

Dagen starter med at lære hestene på folden at kende. Efter frokost følger I den gamle rute fra Hveragerdi til Hellisheidi. Når I når heden, fortsætter I til Hengill vulkanen langs lava-marken Kristnitökuhraun. Denne lava kom fra udbruddet af Hengill i år 1000, det samme år Island officielt blev gjort kritsne. De gamle folkesagn siger, at udbruddet var hævn fra de gamle nordiske guder Thor, Odin og Frej. Turen fortsætter på stien mellem lava og bakker ("milli hrauns og hlidar"), ned til Kolvidarhóll, som har været et hvilested for folk i hundredvis af år. Natten tilbringes på gården.
Ridedistance og -tid: 21 km (4 timer)

Dag 3: Kolvidarhóll – Heiðarbær

Turen fortsætter nordpå under Húsmúli og Hengill bjergene. I stiger af hestene og leder dem gennem den smalle kløft til Marardalur (Hestenes Dal). Derefter rider I gennem Dyrfjöll (Dør-bjergene) og langs med Sköflungur. Når I når bjergtoppen, kan I nyde den smukke udsigt over Thingvallavatn-søen, den største sø i Island. Efter at være ankommet nær Heiðarbær, slutter I dagen med sightseeing ved det gamle Althing (Det Islandske Parlament). Herfra er der ikke langt til Skógarhólar, hvor Islands nationale hestekonkurrence, Landsmot, blev afholdt indtil år 1978, som er der, hvor I vil tilbringe natten i en bjerghytte.
Ridedistance og -tid: 38 km (6-7 timer)

Dag 4: Skógarhólar – Geysir/Myrkholt

I dag rider I igennem Thingvellir National Park. Fra Gjábakki er der en enestående udsigt over parken, Thingvallavatn-søen og det fantastiske vulkanske landskab omkring den. Dette er området, hvor de nordamerikanske og europæiske kontinentalplader mødes. Pladerne bevæger sig fra hinanden med ca. 2 cm om året i gennemsnit, hvilket har skabt en smuk dal. Vi krydser Lyngdalsheidi-heden og stopper ved Laugarvatnshellir-lavahulerne, inden vi afslutter dagens ridetur uden for landsbyen Laugarvatn, opkaldt efter den nærliggende sø. Søen opvarmes af underjordiske varme kilder, ligesom mange andre søer og vandhuller rundt omkring i Island. Her vil en bus fragte jer til Guesthouse Myrkholt og derefter på en sightseeing-tur til det berømte "gyldne vandfald" Gullfoss, og til det varme kildespringsområde, Geysir, i Haukadalur.
Ridedistance og -tid: 35 km (6-7 timer)

Dag 5: Geysir/Myrkholt – Helgaskáli

Fra Myrkholt fortsætter I i dag op mod det islandske højland, og forlader de beboede landbrugsområder. På vejen ind i det ørkenlignende landskab vil I opleve den fantastiske udsigt over den gletsjerdannet flod Hvítá ("hvide flod"), hvorfra det kan ses, hvordan floden over flere hundredvis af år har formet bjerget ved at strømme dybere og dybere ind i det. Natten tilbringes i en bjerghytte kaldet Helgaskáli, ved siden af ​​Litla-Laxá-floden.
Ridedistance og -tid: 35 km (6-7 timer)

Dag 6: Helgaskáli – Hólaskógar

Denne dag starter turen med at ride gennem det fascinerende, brede landskab i højlandet, hvor stilheden kan høres, indtil I når Háifoss, som med sine 122 meter er Islands andet højeste vandfald. Dagens endestation er bjerghytten, Hólaskógar, som er beliggende i et meget specielt område.
Ridedistance og -tid: 20 km (4 timer)

Dag 7: Hólaskógur – Fellsmúli

Turen fortsætter langs Islands længste flod, Thjórsá. I passerer Mt. Búrfell, som i gamle dage var hjemsted for trolde, samt Tröllkonuhlaup (stedet, hvor en troldkvinde engang sprang over floden). Efter nogle kilometer langs floden kommer I til et sted med en storslået udsigt over Thjófafoss (Tyvenes Vandfald), om hvilket der fortælles mange historier om. I kan også se Mt. Hekla vulkanen, når I forlader hestene på Fellsmúli-gården. Natten tilbringes på det gamle medborgerhus, Brúarlundur.
Ridedistance og -tid: 45 km (8 timer)

Dag 8: Fellsmúli – Fellsmúli

Turen fortsætter langs Eystri-Rangá-floden, hvor I kan nyde at ride på blødt græs. Hele dagen har I udsigt til Hekla vulkanen, Islands mest aktive vulkan, som engang blev kaldt indgangen til helvede. Til slut rider I i en cirkel og efterlader hestene på Fellsmúli. Cirka kl. 15:30 vil en bus fragte først jer til Eldhestar for forfriskninger og senere til Reykjavik, hvor turen slutter.
Ridedistance og -tid: 24 km (4 timer)

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før/efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Mere Øvede Ryttere
Du følger dig tryg ved forskellige hastigheder, og du sidder trygt i sadlen i mange timer på en dag.

Varighed

 • 8 dage / 7 nætter

 • 7 ridedage - 215 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

03.06 - 10.06
02.07 - 09.07
15.08 - 22.08
24.08 - 31.08

Indkvartering

Guesthouse/hytter
2 nætter i et gæstehus (værelset er delt med andre)5 nætters indkvartering på gårde (sover i sovepose) eller i enkle bjerghytter (delt værelse)

 • Medbring sovepose.
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se ca- ruten


Book ridetur 13-E online lige nu!

Du kan sikre din plads ved at booke ridetur Ridetur 13-E – Gyldne højdepunkter i syden online. Pladserne forsvinder hurtigt og det er begrænset antal pladser. Booking online vil sikre dig en plads med det samme, her og nu.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Hvis du booker turen online her og nu, kan du efterfølgende sende en forespørgsel, og ønske et tilbud på fly, transport og ekstra overnatninger hos Travel Nord. I dette tilfælde er turen en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Hvis du ønsker et tilbud i en samlet pakkerejse (rideturen, fly, transport og evt. ekstra overnatninger), kan du sende en forespørgsel og få en samlet pris på pakken.

Datoer:
03.06 - 10.06 | 02.07 - 09.07 | 15.08 - 22.08 | 24.08 - 31.08

Send forespørgsel:

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

Hvis du ikke har booket turen online, og ønsker et samlet tilbud, så skal du vælge en dato her ovenfor
2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til top

Book online:

Pris Ridetur 13-E Gyldne højdepunkter i syden

, ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Guesthouse/hytter fælles bad/wc, medbring sovepose)

kr. 20.200,- pr person

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 13-E Gyldne højdepunkter i syden

 • Indkvartering: 2 nætter i et gæstehus (værelset er delt med andre)5 nætters indkvartering på gårde (sover i sovepose) eller i enkle bjerghytter (delt værelse). Medbring sovepose.

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 30A-E
Ridetur 8
Ridetur 7-E
Ridetur 8D-E
Ridetur 8A-E
Ridetur 21
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 9-E
Ridetur 30B-E
Ridetur 11

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder