Skip to main content
Sprengisandur, højlandsrute. 6 ridedage, ca. 260 km

Ridetur 19-E

Ridetur 19-E – Sprengisandur

7 dage - 6 nætter - 6 ridedage - 260 km

Populær ridetur i Island, Mellem gletsjere ind i ørkenen

Vi rider ad den gamle Sprengisandur-rute, der krydser Island og udforsker nogle af de mest fascinerende og ekstreme kontraster i det islandske landskab.

Vi rider ad den gamle Sprengisandur-rute, der krydser Island og udforsker nogle af de mest fascinerende og ekstreme kontraster i det islandske landskab. I syd rider vi på bløde, grønne stier langs flodbredden af Thjórsá-floden, og gennem en lavadal skabt af et 800 år gammelt udbrud af vulkanen Hekla. Islands spektakulære vildmark springer frem, når vi følger sand- og klippefladerne over Sprengisandur mellem gletscherne Vatnajökull og Hofsjökull. I skarp kontrast til dette ufrugtbare landskab, stopper vi ved en varm kilde, hvor vi har mulighed for at slappe af i det geotermiske vand. Under turen passerer vi Arnarfell bjerget, Islands geografiske centrum. Vi ankommer til Nordisland i bunden af Eyjafjörður Fjord, en af de længste fjorde på Island.

Denne tur har en flok af frit løbende heste
Oplev mangfoldigheden af den islandske hest i dets naturlige miljø, langt fra civilisationen, og hvordan islændinge rejste i gamle dage, med en flok frit løbende heste. Hver rytter får chancen for at prøve 3 eller 4 forskellige heste hver dag, hvilket forbedrer ens rideevner.

Turen kan bookes direkte online!


Rejseplan ridetur 19-E

Dag 1: Ankomst – Reykjavík - Gården

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Turen starter om aftenen. Turmedlemmer, der ankommer samme dag i Island, skal tage “Flybus” fra lufthavnen til den sidste busstation BSÍ i Reykjavík. Vi står klar og tager i mod dig på busstationen eller på dit hotel / gæstehus i Reykjavik mellem kl.17: 30- 18:00 og kører dig til vores gård Vellir i nærheden af Hveragerði. Der bliver du indlogeret på gæstehuset Eldhestar. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden på vores Hotel Eldhestar. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan være om morgenen).

Dag 2: Hveragerdi - Fellsmúli - Hólaskógur

Fra Hveragerdi i Ölfus kommune kører vi til gården Fellsmúli nær vulkanen Hekla. Rideturen starter der, og vi følger bløde stier gennem en birkeskov, til den gamle gård Skarfanes. Det meste af dagen rider vi langs bredden af den mægtige flod Thjórsá (den længste flod i Island). På vej til Tröllkonuhlaup passerer vi vandfaldet Thjófafoss og det stor slående bjerg Búrfell, som engang var hjemsted for kæmper og trolde. Derfra kører vi til hytten Hólaskógur, hvor vi overnatter.
Ridetid og afstand: 25 km, 5 timer.

Dag 3: Hólaskógur - Hrauneyjarfoss - Hólaskógur

Vi fortsætter nordøst for Thjórsá-floden. Landskabet ændrer sig lige så stille i ørkenen. Hestene tilbringer natten i en eng tæt ved Hrauneyjar, nær et af de største vandkraftværker i Island. Rytterne overnatter i en hytte ved Hólaskógur.
Ridetid og afstand: 35 km, 7 timer

Dag 4: Hrauneyjarfoss - Versalir

I dag begynder vi tidligt, med at ride en lang tur fra Hrauneyjarfoss vandfaldene til Versalir, et hvilested i begyndelsen af Sprengisandur, kendt fra sangen “Á Sprengisandur” (Ridum, ridum…). På denne rute ser vi mange bjerge og gletscherne Vatnajökull og Hofsjökull. Vi overnatter i en stor, behagelig bjerghytte.
Ridetid og afstand: 50-60 km, 9 timer.

Dag 5: Versalir - Nýi Dalur

På denne dag rejser vi også over en lang afstand på vej mod nord. Landskabet ligner det vi så den foregående dag, men vi nærmer os gletsjere og rider mellem dem. Øst for os kan vi se bjerget Arnarfell, et grønt bjerg, der menes at være centrum af Island. På dette tidspunkt kommer vi ind i Sprengisandur. Vi passerer nogle af de mest berømte islandske lovløses boliger, f.eks. Fjalla-Eyvindurs. Vi overnatter i en stor bjerghytte i Nýi-Dalur.
Ridetid og afstand: 60 km, 10 timer.

Dag 6: Nýi-Dalur - Laugafell

På vej fra Nýi Dalur rider vi på store sandklitter. Vi har en spektakulær udsigt over det nordlige Islands landskab, som begynder at åbnes sig foran os, og vi efterlader de tre største gletsjere på Island efter os. Vi overnatter i Laugafell bjerghytte, hvor vi kan bade i en varm kilde.
Ridetid og afstand: 45 km, 8 timer.

Dag 7: Laugafell -Halldórsstadir i Eyjafjördur

Vi rider fra Laugafell i retning af Eyjafjördur Fjord, hvor de grønne naturlige omgivelser, frodige med buske og nogle skove, begynder at dominere landskabet mere. Vi begynder at skimte den smukkeste udsigt over Eyjafjördur og Akureyri. Turen slutter ved gården Halldórsstadir i Eyjafjördur. Derfra vil vi blive kørt til Akureyri lufthavn og flyve tilbage til Reykjavik. Vores planlagte ankomst der er omkring kl. 18:00
Ridetid og afstand: 35 km, 6 timer.
Rideturen slutter her.

Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før/efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Meget øvede ryttere
Du er en meget øvet rytter, som rider jævnligt og kan håndtere din hest i åbent terræn.

Varighed

 • 7 dage / 6 nætter

 • 6 ridedage - 260 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

09.07 - 15.07
18.07 - 24.07

Turen kan bookes direkte online! Se ledighed i bookingmaskine.

Indkvartering

Guesthouse/bjerghytter
1 nat i pensionat, 5 nætter i sovepose indkvartering i fællesrum i hytter.

 • Medbring sovepose.
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du ca. ruten


Book ridetur 19-E online lige nu!

Du kan sikre din plads ved at booke ridetur 19-E – Sprengisandur direkte online. Pladserne forsvinder hurtigt og det er begrænset antal pladser. Booking online vil sikre dig en plads med det samme, her og nu.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Hvis du booker turen online her og nu, kan du efterfølgende sende en forespørgsel, og ønske et tilbud på fly, transport og ekstra overnatninger hos Travel Nord. I dette tilfælde er turen en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Hvis du ønsker et tilbud i en samlet pakkerejse (rideturen, fly, transport og evt. ekstra overnatninger), kan du sende en forespørgsel og få en samlet pris på pakken.

Datoer:
09.07 - 15.07 | 18.07 - 24.07

Send forespørgsel:

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt ned, hvis du ønsker at se prisen

Hvis du ikke har booket turen online, og ønsker et samlet tilbud, så skal du vælge en dato her ovenfor
2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til top

Book online:

Pris Ridetur 19-E Sprengisandur

, , ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Guesthouse delte værelser med fælles bad/wc (5 nætter i sovepose, medbring sovepose)

kr. 27.700,-

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 19-E Sprengisandur

 • Indkvartering: 1 nætter på guesthouse opredte senge og 5 nætter i bjerghytte i sovepose. (Du skal medbringe sovepose.)

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 8D-E
Ridetur 11
Ridetur 8
Ridetur 7-E
Ridetur 21
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 9-E
Ridetur 30A-E
Ridetur 8A-E
Ridetur 30B-E

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder