Skip to main content
Den nordlige højlandssti i det nordlige Island. 4 ridedage , ca. 124 km

Ridetur 39

Ridetur 39 - Den Nordlige Højlandssti

5 dage - 4 nætter - 4 ridedage - 124 km

Ridetur på Islandske heste i den spektakulære og enorme natur i det nordlige højland

Ridetur på Islandske heste i den spektakulære og enorme natur i det nordlige højland, med dens enestående uberørte natur og storslåede sagaer.

Ridetur på Islandske heste i den spektakulære og enorme natur i det nordlige højland, med dens enestående uberørte natur og storslåede sagaer. Hestene fører os gennem det imponerende landskab, delvist på gamle stier, som har været brugt siden Island, blev bosat. Vi rejser med en flok frit løbende rideheste på vores tur, hvilket er en helt unik oplevelse. I højlandet rider vi gennem sommerenge med heste og får. Det er en eventyrlig oplevelse at se hesteflokke i deres naturlige miljø, en følelse af frihed. Vi nyder freden i højlandet samt historiefortælling og sang efter en fantastisk dag med vores heste.Rejseplan ridetur 39

Ankomst til Island

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Dag 1: Reykjavík – Vatnsdalur-dalen – Hvammur Farm – Flodbredden af Vatnsdalsá-floden – Haukagil

 Vi bliver hentet kl. 8.30 ved hovedbusstationen Reykjavík BSÍ. Vi kører nordpå, hvor vores landmand og hans hold byder os velkommen på Hvammur-gården. Hvammur ligger i dalen Vatnsdalur, som siges at være en af de mest frugtbare og smukkeste dale i Island, formet af vand, gletsjere og vulkansk aktivitet. På vores ridetur passerer vi den historiske gård Hof og krydser Vatnsdalsá-floden. Vatnsdalur er inspirationen bag en af de gamle sagaer, Vatnsdælasagaen. På vores vej hører vi fortællinger fra Islands heroiske fortid om blodige konflikter, hævn og kærlighed. Du kan mærke hestenes glæde ved at løbe frit, mens vi bevæger os mod højlandet. Efter en fantastisk dag efterlader vi hestene på Haukagil-gården, den sidste gård på denne side af dalen, inden vi bevæger os ind på højlandets plateau. Overnatning på Hvammur-gården, hvor vi kan slappe af i den varme jacuzzi. (Ca. 17 km)

Dag 2: Haukagil – Álkugil-kløften – Flodbredden af Skútaeyar – Öndvegi-bjergskur

Vi starter dagen med at samle flokken af heste, som vi tager med os på den eventyrlige sti. I dag rider vi gennem sommerenge til heste og får fra landmænderne i Nordisland. Vi rider op mod højlandsplatoet Víðidalstunguheiði. Det er fantastisk at drive hestene gennem de frie marker i højlandet. Højlandet åbner sig for os, og vi ser den mægtige Álkugil-kløft med maleriske vandfald, der falder ned over klippeformationer. Frihedsfølelsen er inspirerende for både heste og mennesker. Det er yndefuldt at se den fritløbende flok tölte på de bløde stier i det fredelige område. Vi ser resterne af den gamle Kongevej og spor fra heste gennem århundrederne. Vi krydser floden Álka og rider mod syd, hvor vi passerer en gammel hytte kaldet Álkuskáli. Her er de eneste indbyggere ræve, fugle og måske nogle trolde. Vi tilbringer natten i det nye bjergskur Öndvegi, som er meget rummelig med dobbeltværelser og brusere. (Ca. 35 km)

Dag 3: Öndvegi bjerg hytte – Þjófahæðir – Grettishæð – Spektakulære højland – Öndvegi

På denne dag tager vi på en særlig udflugt. Vi tager hver en hest og efterlader resten af hestene ved hytten, så vi kan være mere fleksible og nyde det imponerende landskab på dagens tur. Vi rider mod syd, mod en af Islands største gletsjere, Langjökull. På bjerget Grettishæð tager vi en pause og nyder det spektakulære syn ud over de nordlige højlande. Grettishæð ligger på den nordlige del af en af Islands største højlandørkener, Stóri Sandur (Store Sand). Stóri Sandur minder os om, hvor fjendtlig og stærk naturen kan være i Island. Der er næsten ingen vegetation på Stóri Sandur, kun sand og sten. Vi ser den sorte vulkan Krákur (Ravn) og dens lava-felt, som er som en barriere i højlandet. Vores historiske udsigtspunkt Grettishæð er opkaldt efter den mest brutale ”Outlaw” i de islandske sagaer, Grettir den Stærke. Gamle fortællinger siger, at morderen af Grettir begravede hans hoved på Grettishæð. På vej tilbage til vores højlandsbase Öndvegi, rider vi langs Þjófakvísl (tyvens flod). (Ca. 20 km)

Dag 4: Öndvegi bjerg hytte - Strangakvísl (rå flod) - Lestarmannavað - Vatnsdalsárgil - Forsæludalur - Hvammur

I dag fortsætter vi vores ridetur fra vores bjerg hytte mod øst gennem store og uberørte områder. Vi følger floden Strangakvísl (rå flod). Navnet på denne uskyldigt udseende flod henviser til de kraftfulde strømme, der kan opstå om foråret, når sneen smelter. De bløde spor fører os til floden Vatnsdalsá. Dette er floden, der løber gennem vores dal, Vatnsdalur. Her i højlandet har denne store fiskeflod sin oprindelse fra kilder og samling af mindre floder. Det er vigtigt, når man rejser i højlandet, at passere floderne på et sikkert sted for heste og ryttere. Herfra drager vi mod Vatnsdalur-dalen. Efter at have passeret Tjaldhóll (lejringsbakke) rider vi videre, indtil vores stier møder den berømte Kjölur-rute (den mest anvendte rute mellem nord og syd), som vi bruger til at nedstige fra højlandspladen. Canyon Vatnsdalsárgil med alle dens vandfald hilser os på vores vej ned til dalen. Vores heste hviler på gården Forsæludalur. (Ca. 32 km)

Dag 5: Forsæludalur - Þórhallastaðir - Grímstunga - Vatnsdalsá - Hvammur – Reykjavík

En fantastisk blød ridetur langs bredden af Vatnsdalsá giver os mulighed for at nyde en hurtig ridetur i den bløde tölt! Vores vej fører os forbi endnu et historisk sted fra Sagaen om Grettir the Strong, Þórhallastaðir (ruinerne af den gamle gård fra Þórhallur). Der kæmpede Grettir med spøgelset Glámur og efter en hård kamp var han i stand til at besejre ham. Grettir kom dog aldrig over kampen og havde mareridt resten af sit liv. Vi rider videre og krydser floden Vatnsdalsá, og derefter går det hjem til Hvammur gård. Efter en varm kop kaffe og vafler siger vi farvel til både mennesker og heste, før vi tager afsted til Reykjavík (ca. 20 km). Afrejse til Reykjavík kl. 16:00 og ankomst i Reykjavík BSÍ kl. 19:30.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før eller efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Mere Øvede Ryttere
Du følger dig tryg ved forskellige hastigheder, og du sidder trygt i sadlen i mange timer på en dag.

Varighed

 • 5 dage / 4 nætter

 • 4 ridedage - 124 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 16 deltagere

Datoer 2024

07.07 - 11.07
23.07 - 27.07

Indkvartering

Guesthouse
Opredte senge på Guesthouse, 2-4 pers. værelser med fælles badefaciliteter & Bjerghytte i sovepose.

 • Overnating på guesthouse (GH)
 • Overnating i bjerghytte (medbring sovepose)
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se hvor området ligger.

Pris Ridetur 39 - Den Nordlige Højlandssti

, ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

(GH) Guesthouse & Bjerghytte (2 - 4 pers værelser med fælles bad/wc) & Bjerghytte i sovepose (medbring sovepose)

kr. xxx,- pr person

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Til Top

Send os en forespørgsel på ridetur 39!

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:
07.07 - 11.07 | 23.07 - 27.07

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 39 - Den nordlige højlandssti

 • Indkvartering: Opredte senge i 2 - 4 personers værelser med fællest bad/wc på guesthouse (GH) & bjerghytte (medbring sovepose)

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 21
Ridetur 8
Ridetur 9-E
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 30A-E
Ridetur 8A-E
Ridetur 7-E
Ridetur 30B-E
Ridetur 8D-E
Ridetur 11

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder