Skip to main content
Vulkanen Hekla i det sydlige Island. 5 ridedage, ca. 160 km

Ridetur 15-E

Ridetur 15-E – Vulkanen Hekla

6 dage - 5 nætter - 5 ridedage - 160 km

Myter og fantastiske ridestier i Island

Denne ridetur i Island tager jer til det farverige landskab mellem den berømte vulkan Hekla og Tindafjallajökull gletsjeren.  Dette område er kendt for en fantastisk natur formet af kræfterne fra vulkaner og gletsjere.  I rider med en flok fritløbende heste på dejlige, bløde ridestier på den sorte sandbund dækket af grønt græs og gennem lavasletter i et mystisk landskab af vulkanske formationer skabt af mange udbrud af vulkanen Hekla gennem århundreder.  Nogle af udbruddene ødelagde beboelsen i visse områder.  I kan mærke tilstedeværelsen af naturkraften og mystikken omkring Hekla sammen med elementer fra de gamle sagaer.  Ridestien følger en gammel vikingesti som vikingen Gunnar fra hlídarendi i Njál’s Saga red, da han endte i en af sine mange kampe.  På jeres ridetur nyder I skjulte dale, brede grønne enge og mægtige floder.  Kombinationen af smuk natur, fantastiske heste og fantastiske ridestier gør denne tur til et minde for livet!

Denne tur har en flok fritløbende heste.

Oplev den islandske hests mangfoldighed i dens naturlige omgivelser, langt fra civilisationen, og hvordan islændinge rejste i gamle dage med en flok fritløbende heste.  Hver rytter får chancen for at prøve 2-3 forskellige heste hver dag, hvilket udvikler rider færdigheder.

Turen kan bookes direkte online!


Rejseplan ridetur 15-E

Dag 1: Ankomst – Reykjavík - Gården

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

I bliver hentet på busstationen BSÍ eller på hotel /gæstehus i Reykjavik mellem kl.17: 30- 18:00 og kører derefter til gården Vellir i nærheden af Hveragerði. Der bliver I indlogeret på gæstehuset. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan være om morgenen).

Dag 2. Vellir - Hrólfsstaðahellir

Om morgenen lærer vi hestene at kende under et kort ridt. Efter en tidlig frokost, tager vi bussen til gården Fellsmúli, som ligger i det smukke område Landssveit, for foden af vulkanen Hekla. Derfra rider vi først nordpå til gården Leirubakki,og derefter på gode stier østpå til floden Vestri-Rangá. Turen fortsætter sydpå langs floden til gården Hrólfsstaðahellir, hvor vi tilbringer natten i en hytte og har muligheden for at nyde et afslappende boblebad. 23 km, 4 timer.

Dag 3. Hrólfsstaðahelli – Foss

Vi begynder dagen med at krydse floden Vestri-Rangá og fortsætter over den mosdækkede lavaslette Botnahraun, som blev skabt for flere hundrede år siden, under en af Heklas mange udbrud. Vi følger en ældgammel ridesti over lavasletten og på tværs af brede sletter af græsarealer. Senere fortsætter vi over en anden lavaslette kaldet Axarhraun, indtil vi når til bjerghytten Foss. Denne hytte er beliggende i området syd for vulkanen Hekla, som er kendt fra Njáls saga. 35 km, 7 timer.

Dag 4. Foss - Foss

I dag forlader vi flokken ved hytten Foss og rider vores bedste tøltere, for at opleve de smukke omgivelser med naturskønne dale og specielle kløft-formationer. Fra gården Foss rider vi på gode, bløde stier, primært gennem græsarealer, mod en imponerende grotte. Efter at have besøgt grotten, passerer vi de forladte gårde Þorleifsstaði og Reynistaði på vores vej tilbage til Foss, hvor vi holder en afslappende frokostpause. Om eftermiddagen vil vi følge en naturskøn sti i det meget særlige område ved siden af det vulkanske bjerg Hafrafell. Vi tilbringer natten i Foss. 20 km, 5 timer.

Dag 5. Foss – Rjúpnavellir

I dag rider vi endnu en gang over lavasletten Axarhraun, for at se området vest for vulkanen Hekla, og for at tilbringe frokostpausen i den smukke natur omkring farmen Kot. Bagefter vil vi passere de såkaldte Hekla-gårde, som er gårdene tættest på vulkanen. Vi fortsætter gennem et område, som er dækket med blødt sort lavasand, hvor vi kan nyde udsigten over det brede landskab og bjerge, hvis vejret tillader det, indtil vi når og krydser den mægtige flod Vestri-Rangá. Vi tilbringer natten i hytten Rjúpnavellir, en fin hytte beliggende tæt på Hekla. I dette område er landskabet præget af naturkræfter som vind og vulkanudbrud. 40km, 8 timer.

Dag 6. Rjúpnavellir – Þjófafoss – Fellsmúli

Vi vil ride med flokken af heste mod gletsjerfloden Þjórsá, den længste flod i Island, hvor vi vil se tyvernes vandfald Þjófafoss. Vi fortsætter i rask tølt på bløde sandede stier, gennem en smuk grøn birkeskov, til den gamle gård Skarfanes. Hestene er på vej hjem, så det går typisk hurtigt på disse strækninger. Vi slutter turen hvor den startede, ved gården Felssmúli, hvor forfriskninger venter på os. Om eftermiddagen vil vi blive kørt tilbage til Reykjavik. Rideturen slutter her. 24 km, 5 timer.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Mere øvede Ryttere
Du følger dig tryg ved forskellige hastigheder, og du sidder trygt i sadlen i mange timer på en dag.

Varighed

 • 6 dage / 5 nætter

 • 5 ridedage - 160 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

12.06 - 17.06
12.07 - 17.07
09.08 - 14.08

Turen kan bookes direkte online! Se ledighed i bookingmaskine.

Indkvartering

Guesthouse / Bjerghytte
1 nat i opredte senge i 2-4 personers værelser med fælles bad/wc på guesthouse på hestegården. 4 nætter i sovepose indkvartering i hytter og enkle bjerghytter (køjesenge).

 • Medbring sovepose
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se ca. ruten. Kort uden ansvar


Book ridetur 15-E online lige nu!

Du kan sikre din plads ved at booke ridetur 15-E – Vulkanen Hekla direkte online. Pladserne forsvinder hurtigt og det er begrænset antal pladser. Booking online vil sikre dig en plads med det samme, her og nu.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Hvis du booker turen online her og nu, kan du efterfølgende sende en forespørgsel, og ønske et tilbud på fly, transport og ekstra overnatninger hos Travel Nord. I dette tilfælde er turen en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Hvis du ønsker et tilbud i en samlet pakkerejse (rideturen, fly, transport og evt. ekstra overnatninger), kan du sende en forespørgsel og få en samlet pris på pakken.

Datoer:
12.06 - 17.06 | 12.07 - 17.07 | 09.08 - 14.08

Send forespørgsel:

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt ned, hvis du ønsker at se prisen

Hvis du ikke har booket turen online, og ønsker et samlet tilbud, så skal du vælge en dato her ovenfor
2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til top

Bemærk: Vi har fået 4 afbudspladser på denne tur den 12/7 2024. Hvis du er interesseret så send os en e-mail

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Book online:

Pris Ridetur 15-E Vulkanen Hekla

,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Guesthuse/Bjerghytter 1 nat i 2 - 4 pers værelser med fælles bad/wc & 4 nætter i hytter (medbring sovepose)

kr. 16.350,-

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Ridetur på Stranden, en ekstra dag (se ridetur 8B-E)

kr: 2.910,- pr person

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 15-E Vulkanen Hekla

 • Indkvartering: 1 nat opredte senge i 2 - 4 personers værelser med fællesbad bad/wc på guesthouse, 4 nætter i et fælles rum i bjerghytter (medbring sovepose)

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 11
Ridetur 8A-E
Ridetur 8D-E
Ridetur 21
Ridetur 7-E
Ridetur 8
Ridetur 30B-E
Ridetur 9-E
Ridetur 30A-E
Ridetur 8A-E Vinter - program

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder