Skip to main content
Thórsmörk i det sydlige Island. 4 ridedage, ca. 90 km

Ridetur 10-E

Ridetur 10-E – Thórsmörk

5 dage - 4 nætter - 4 ridedage - 90 km

Island er en verden af modsætninger - Her oplever du gletsjere, vulkaner, vandfald og sagaer

På denne tur vil du opleve den islandske natur i al dens skønhed og mangfoldighed. Vi rider gennem den frodige egn omkring Fljótshlíd, hjemstedet for de islandske sagaer, og derfra til Thórsmörk, en af de smukkeste dale i Island. Vi krydser rivende gletsjerfloder og tilbringer natten omgivet af grønne skove, vulkanske fjelde og gletsjere, inden vi fortsætter langs foden af gletsjeren Eyjafjallajökull. Turen går videre til den betagende kløft Stakkholtsgjá og til vandfaldet Seljalandsfoss med et fald på 65 meter.

Denne tur har fritløbende heste.
Oplev den islandske hests mangfoldighed i dens naturlige omgivelser, langt fra civilisationen og hvordan islændinge rejse i gamle dage med en flok fritløbende heste.  Hver rytter får chancen for at prøve 2 eller 3 forskellige heste hver dag, hvilket udvikler ridefærdigheder.

Turen kan bookes direkte online!


Rejseplan ridetur 10-E

Dag 1: Ankomst – Reykjavík - Gården

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

I bliver hentet på busstationen BSÍ eller på hotel /gæstehus i Reykjavik mellem kl.17: 30- 18:00 og kører derefter til gården Vellir i nærheden af Hveragerði. Der bliver I indlogeret på gæstehuset. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan være om morgenen).

Dag 2. Hveragerði - Torfastaðir

Vi tager bussen til gården Torfastaðir i Fljótslhlíð, i det sydlige Island, hvor rideturen begynder og vi lærer hestene at kende. Den første dag rider vi fra Torfastaðir til floden Markarfljót, hvor vi med udsigt til bjerge og gletsjere, krydser brede sletter langs de gamle flodbredder. Efter at være nået til det enestående bjerg Dímon, som er kendt fra Njáls saga, krydser vi den gamle bro over floden Markarfljót og ender ved gården Stóru-Mörk / Ásgarður, hvor vi overnatter.

22 - 25 km, 4 timer.

Dag 3. Stora-Mörk - Thórsmörk

I dag rider vi fra gården Stóru-Mörk mod dalen Thórsmörk. Vi følger floden Markarfljót (kendt fra Njáls saga) langs skråningen af den kendte gletsjer Eyjafjallajökull, ridende på den bløde jord, som blev dækket af aske, da vulkanen gik i udbrud i 2010, hvilket ændrede landskabet i området betydeligt. På vores tur ind i dalen krydser vi flere floder og rider langs bredden af den kraftige gletsjerflod Krossá, inden vi når det smukke naturreservat Thórsmörk, som er opkaldt efter den gamle nordiske gud Thór. Den billedsmukke dal er indrammet af gletsjere på tre sider, Eyjafjallajökull, Tindafjallajökull and Mýrdalsjökull. Vi overnatter i bjerghytten Básar i Thórsmörk. Om aftenen får vi mulighed for at nyde det spektakulære landskab i den brede dal med overraskende rig vegetation, birkeskov, dybe bjergkløfter og lava formationer, formet af floder og vulkaner.

25 km, 5-6 timer.

Dag 4. Thórsmörk - Stora-Mörk

Dagen begynder med et besøg ved ’’Elvernes Kirke”, en karakteristisk vulkansk formation, efterfulgt af et besøg ved den enorme bjergkløft Stakkaholtsgjá, en uforglemmelig oplevelse. Vi følger ridestien fra den forgående dag ud af dalen, hvorefter vi rider over de grønne heder Hamragarðaheiði og så tilbage til stien gennem floddalen Markarfljót, indtil vi når til gården Stóru-Mörk / Ásgarður, hvor vi overnætter. 30 km, 6 timer.

Dag 5. Stora-Mörk - Torfastaðir - Reykjavik

På vores sidste dag, starter vi på gode ridestier, i smukke omgivelser med floden Markarfljót, hvorefter vi følger den gamle vej gennem det smukke landskab langs de grønne bakker i Fljótshlíð. På vej tilbage til gården Torfastaðir rider vi forbi gården Hlíðarendi, hvor en af de mest berømte vikinger, Gunnar af Hlíðarendi, boede og døde, ifølge Njáls saga. Vi kører tilbage til vores gård Vellir omkring kl. 15:00, og efter et kort stop her, bringer bussen jer til Reykjavik. Ankomst til Reykjavik ca. 17:30. Turen slutter her.

25 km, 4-5 timer.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Mere Øvede Ryttere
Du følger dig tryg ved forskellige hastigheder, og du sidder trygt i sadlen i mange timer på en dag.

Varighed

 • 5 dage / 4 nætter

 • 4 ridedage - 90 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

28.05 - 01.06
05.06 - 09.06
18.06 - 22.06
27.06 - 01.07
16.07 - 20.07
07.08 - 11.08
14.08 - 18.08
26.08 - 30.08
03.09 - 07.09

Turen kan bookes direkte online! Se ledighed i bookingmaskine.

Indkvartering

Guesthouse/Gård/Hytter
1 nat på guesthouse og 3 nætter på bondegårde og bjerghytter.

 • Medbring sovepose.
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

ca, ruten (vejledende kort uden ansvar)


Book ridetur 10-E online lige nu!

Du kan sikre din plads ved at booke ridetur 10-E-Thórsmörk direkte online. Pladserne forsvinder hurtigt og det er begrænset antal pladser. Booking online vil sikre dig en plads med det samme, her og nu.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Hvis du booker turen online her og nu, kan du efterfølgende sende en forespørgsel, og ønske et tilbud på fly, transport og ekstra overnatninger hos Travel Nord. I dette tilfælde er turen en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Hvis du ønsker et tilbud i en samlet pakkerejse (rideturen, fly, transport og evt. ekstra overnatninger), kan du sende en forespørgsel og få en samlet pris på pakken.

Datoer:
28.05 - 01.06 | 05.06 - 09.06 | 18.06 - 22.06 | 27.06 - 01.07 | 16.07 - 20.07 | 07.08 - 11.08 | 14.08 - 18.08 | 26.08 - 30.08 | 03.09 - 07.09

Send forespørgsel:

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt ned, hvis du ønsker at se prisen

Hvis du ikke har booket turen online, og ønsker et samlet tilbud, så skal du vælge en dato her ovenfor
2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til top

Bemærk:  Vi har fået to afbudspladser på denne tur den 14/8 2024. Hvis du er interesseret så send e-mail til os

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Book online:

Pris Ridetur 10-E Thorsmörk

, ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Guesthouse/Gård/Hytter delte værelser med fælles bad/wc (medbring sovepose)

kr. 13.980,-

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Ridetur på Stranden, en ekstra dag

kr: 2.910,- pr person

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 10-E Thorsmörk

 • Indkvartering: 1 nat på guesthouse og 3 nætter på bondegårde og bjerghytter. (Du skal medbringe sovepose.)

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 8
Ridetur 30A-E
Ridetur 7-E
Ridetur 8D-E
Ridetur 8A-E
Ridetur 21
Ridetur 30B-E
Ridetur 9-E
Ridetur 11
Ridetur 8A-E Vinter - program

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder