Skip to main content
Thingvellir nationalpark i det sydlige Island. 5 ridedage, ca. 125 km

Ridetur 12-E

Ridetur 12-E – Thingvellir & Thingvallavatn

6 dage - 5 nætter - 5 ridedage - 125 km

Sommerridetur i Island - Et historisk tilbageblik

I begynder rideturen på gården Vellir. På vej til det gamle sted fra Islands Parlament, Thingvellir, rider I gennem en af vulkanen Hengills smukkeste dale, den skjulte hestes dal (Maradalur), med den usædvanlige vulkanske formationer.  I nationalparken Thingvellir tager I på en sightseeingtur og forsætter med at ride på naturskønne stier gennem lava og skove og langs søbredden, og ender ved en hytte i de vulkanske bjerge.  Turen slutter med en tur op til Reykjadalur dalen, hvor I kan nyde et bad i en varm flod og en flot udsigt over Ölfús-området.

Turen kan bookes direkte online!


Rejseplan ridetur 12-E

Dag 1: Ankomst – Reykjavík - Gården

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

I bliver hentet på busstationen BSÍ eller på hotel /gæstehus i Reykjavik mellem kl.17: 30- 18:00 og kører derefter til gården Vellir i nærheden af Hveragerði. Der bliver I indlogeret på gæstehuset. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan være om morgenen).

Dag 2. Vellir - Kolvidarhóll

Fra Hveragerdi, i Ölfus kommune, følger I den gamle rute til Hellisheidi. Derefter kommer I til lyngheden, hvor I fortsætter til vulkanen Hengill, langs lavasletten Kristnitökuhran. Lavaen her er fra Hengills sidste udbrud i år 1000, hvilket er det samme år som Island officielt blev kristent. De gamle folkeeventyr fortæller, at udbruddet skete i hævnskab fra de gamle nordiske guder Thór, Ódinn og Frej. I fortsætter på en sti gennem lava og bjerge ned til Kolvidarhóll, hvor folk har stoppet for at hvile i hundredvis af år. I overnætter på gården Vellir. 21 km, 4 timer.

Dag 3. Kolvidarhóll – Marardalur- Thingvellir

I fortsætter nordpå for foden af Húsmúlis og Hengills bjerge. I stiger af hestene og fører hestene gennem den smalle kløft til Maradalur (Hestenes dal). Derfra rider I gennem Dyrfjöll (Døre bjerge), og når I kommer til bjergtoppen, vil I have udsigt over søen Thingvallavatn. Stien fortsætter langs søen forbi Hestvik til gården Heidarbær. Herefter ser I Islands gamle Alting, hvilket ikke er lang fra Skógarhólar, hvor I vil tilbringe natten. Islands store nationale heste-konkurrence blev afholdt i Skógarhólar indtil 1978. 38 km, 6 - 7 timer.

Dag 4. Thingvellir - Kringlumýri

I dag rider I gennem Thingvellir nationalpark. Fra Gjábakki får I en exceptionel udsigt over parken. I kan se søen Thingvallavatn, den største sø i Island. Dette er også området, hvor den nordamerikanske og europæiske tektoniske plader mødes. I krydser Lyngsdalsheidi (lynghede), hvor vi stopper ved hulen Laugardalshellir. Fra Laugardalsvöllum tager I tilbage til Lyngsdalsheidi og slutter dagens ridetur ved hytten Kringlumýri. 30 km, 6 - 7 timer.

Dag 5. Kringlumýri - Villingarvatn

Fra Kringlumýri fortsætter I langs bløde ridestier kaldet Drift, hvorfra I har et smukt udsyn over søen Thingvallavatn. I vil passere vandkraftværket Ljósafossvirkjun, som blev bygget i 1937, og er dermed et af de første vandkraftværker i Island. Rideturen fortsætter langs sydsiden af søen til gården Villingarvatn, hvor I og hestene bliver kørt tilbage til gården Vellir. 15 km, 3 - 4 timer.

Dag 6: Villingarvatn - Reykjadalur - Vellir

I rider først langs skråningerne af Reykjafjall bjerget og forsætter på fine ridestier omkring den lille landsby Hveragerdi.  Stien fører jer derefter gennem en grøn skov til en farverig geotermisk dal med varme kilder, et område som udvidede sig dramatisk under et jordskælv i 2008.  På vej mod de grønne bakker omkring vulkanen Hengill har I gode mulighed for at prøve ’’tölt’’, den islandske hests særlige gangart.  Hestene tager jer derefter på et roligt tempo efter smalle stier op i dalen Reykjadalur.  I passerer det smukke vandfald Djúpagilsfoss og nogle varme kilder, før I når Reykjadalur dalen og får mulighed for at tage et afslappende bad i en varm kilde.  Under ruren ned i dalen nyder I fascinerende panoramaer over omgivelserne, landsbyen Hveragerdi, malerisk landbrugsjord og helt ned til kystlinjen, hvor I kan se Vestmanøerne, hvis vejret tillader det.  I forsætter langs bjerskråningerne igen tilbage til gården Vellir, hvor turen slutter.  Efter nogle forfriskninger kører I omkring kl. 16:30 tilbage til Reykjavik, hvor turen slutter.  19 km, 5 - 6 timer.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før/efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Mere Øvede Ryttere
Du følger dig tryg ved forskellige hastigheder, og du sidder trygt i sadlen i mange timer på en dag.

Varighed

 • 6 dage / 5 nætter

 • 5 ridedage - 125 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 18 deltagere

Datoer 2024

08.06 - 13.06
30.07 - 04.08

Turen kan bookes direkte online! Se ledighed i bookingmaskine.

Indkvartering

Guesthouse
3 nætter på guesthouse i opredte senge og 2 nætter i bjerghytter i sovepose.

 • Medbring sovepose.
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

ca, ruten (vejledende kort uden ansvar)


Book ridetur 12-E online lige nu!

Du kan sikre din plads ved at booke ridetur 12-E – Thingvellir & Thingvallavatn direkte online. Pladserne forsvinder hurtigt og det er begrænset antal pladser. Booking online vil sikre dig en plads med det samme, her og nu.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Hvis du booker turen online her og nu, kan du efterfølgende sende en forespørgsel, og ønske et tilbud på fly, transport og ekstra overnatninger hos Travel Nord. I dette tilfælde er turen en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Hvis du ønsker et tilbud i en samlet pakkerejse (rideturen, fly, transport og evt. ekstra overnatninger), kan du sende en forespørgsel og få en samlet pris på pakken.

Datoer:
08.06 - 13.06 | 30.07 - 04.08

Send forespørgsel:

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt ned, hvis du ønsker at se prisen

Hvis du ikke har booket turen online, og ønsker et samlet tilbud, så skal du vælge en dato her ovenfor
2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til top

Book online:

Pris Ridetur 12-E Thingvellir & Thingvallavatn

, ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

3 nætter på guesthouse i opredte senge og 2 nætter i bjerghytter i sovepose. (medbring sovepose

kr.15.450,-

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 12-E Tingvellir & Tingvallavatn

 • Indkvartering: 3 nætter på guesthouse i opredte senge og 2 nætter i bjerghytter i sovepose. (Du skal medbringe sovepose.)

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 30B-E
Ridetur 8D-E
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 30A-E
Ridetur 9-E
Ridetur 11
Ridetur 8
Ridetur 7-E
Ridetur 21
Ridetur 8A-E

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder