Skip to main content
Melrakkaslétta fåreindsamling. 4 ridedage, ca. 130 km

Ridetur 23

Ridetur 23 - Fåreindsamling - Melrakkaslétta

5 dage - 4 nætter - 4 ridedage - 130km

Fåreindsamling i fællesskab med bondemændene fra det nordlige Island

Vi er stolte af at kunne præsentere, en rundtur i den nordøstlige del af Island. Denne del af Island er kun beboet af ganske få mennesker, som bor ved fiskelandsbyer langs med kysten, og på gårde. Der er masser af adspredelse på denne tur, startende med de smukke udsigter fra bjergene ved Öxarfjörður fjorden. Halvøen, Melrakkaslétta, som næsten strækker sig hele vejen til den arktiske cirkel, er et paradis for fugleinteresserede, og folk som interesserer sig for geologi. Her vil vi befinde os på toppen af den midt-atlantiske højderyg, hvor de Nordamerikanske og de Europæiske tektoniske plader skilles.

På denne specielle tur vil vi, i fællesskab med landmændene fra det nordlige Island, være med til at deltage i indsamlingen af tusindvis af får som kommer ned fra bjergene. Vi samler fårene fra Núpasveitafréttur og Melrakkaslétta halvøen og driver dem hen til den kommunale fårefold ved Katastaða, så landmændene kan sortere i deres flokke og tage dem tilbage til deres respektive gårde. Lokale landmænd har gjort dette i mange århundrede. Lær hvordan man styrer en flok, driver får ned af bjergsiderne, over floder og ud af beskyttede dale, hen til deres overnatningssted, blot for at gøre hele processen om igen næste dag, hvor flere får skal indsamles. Det er en del af dette landbrugsfælleskab og give dem en hånd med denne ældgamle tradition, er noget nær det tætteste man kan komme på hjertet og sjælen af denne nation.

Som deltagere er i med til en årlig tradition og ikke kun en tilpasset ridetur. Derfor er det vigtigt at man har et åbent sind, godt fysisk helbred og evnen til at kunne arbejde som et hold, hvis man skal tage del i denne fantastiske rejse. Forvent at blive behandlet på lige fod som alle de andre lokale, vær klar på at kunne klare dig selv hver dag, og nyd fællesskabet og kammerateriet mellem alle dem som deltager. Værterne på denne tur vil være Halldór og Elín sammen med deres familier fra Bjarnastaðir gården. De er kendt af mange islændinge for deres evner til at opdrætte heste. Halldór er et respektere medlem af samfundet og blandt andre ting kan det nævnes at han er "bjerg konge", når tiden på året er inde til fåreindsamling.

Når du deltager i fåreindsamling, oplever du The Real Thing! Du vil være en del af gruppen, der skal flokke og sortere dyrene.  Det betyder selvfølgelige lange timer udenfor i nogle gange koldt vejr.  Island om efteråret har mange farver og vejrtyper.  Forvent at være i gyldent solskin det ene øjeblik og at ride i regn og endda slud det næste.

Vi anbefaler derfor at klæde sig godt på under disse ture, at medbringe langt uldundertøj og masser af uldsokker og handsker.  Det er også godt at medbringe en ’’hurtig energikilde’’ som chokolade.  En varm rytter er en glad rytter.Rejseplan ridetur 23

Ankomst til Island

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Dag 1: Reykjavík – Húsavík – Ásbyrgi Canyon – Vandfaldet Dettifoss – Bjarnastaðir

I skal møde op kl. 08.00 ved Flugfélagið Ernir, Reykjavik indenrigs lufthavn hvorfra I skal flyve til landsbyen Húsavik. Derfra kører vi med bus til Bjarnastaðir gården, hvor vi vil møde vores guider og heste, og der vil blive budt på sen frokost. På vejen dertil vil vi gøre holdt ved Dettisfoss, som er Europas største vandfald, samt Ásbyrgi Nationalpark. Ásbyrgi er et af naturens sande vidundere, da det er en kløft som er formet som en hestesko med stejle klippevægge som er helt op til 100 meter i højden. Ifølge legenden, så skulle det være den nordiske Gud Odins otte-benede hest, Sleipnir, som har sat en af sine hove ned, da guden red forbi. Efter en kort introduktion til vores heste rider vi ud på en lille tur af en varighed på 2-3 timer, hvor vi vil ride gennem Kerlingaskógurs lav buskede område hvor vi vil nyde de fantastiske udsigter over Öxarfjörður fjorden, og den berømte sø, Skjálftavatn, som pludseligt dukkede op hen over natten efter et kraftigt jordskælv i 1975-1976, efter området var blevet sænket 4 meter hen over natten. Vi overnatter ved Bjarnastaðir. (30 km)

Dag 2: Indsamling af fårene ved Núpasveit

Vi starter tidligt på dagen, og hver enkelte rytter vil tilslutte sig en lokal landmand og hans hund, som derved skal fungere som guide og mentor på hele turen. Dette område er rigt på planteliv og vi vil befinde os i grønne dale som vil have små floder. Vi fortsætter indtil eftermiddagen, hvor vi vil efterlade vores heste og får ved en afsidesliggende gammel hytte, og vende tilbage til gården til et godt og solidt måltid mad og en god nats søvn. (35 km)

Dag 3: Indsamling af fårene ved Melrakkaslétta

Melrakkaslétta halvøen, som næsten strækker sig hele vejen til arktiske cirkel, er et sandt paradis for fugleinteresserede og folk som interesserer sig for geologi. Her vil vi befinde os på toppen af højderyggen, hvor de Nordamerikanske og de Europæiske tektoniske plader skilles. Her er vegetationen ideel for fårene og de lokale landmænd er stolte af deres dyr. Her mødes vi med hestene og driver fårene ned til den kommunale stald ved Katastaðarétt, hvor de skal tilbringe natten sammen med vores heste. Vi overnatter ved Bjarnastaðir. (30 km)

Dag 4: Indsamlingsdagen

Dette er den sidste dag af indsamlingen og det er også her festlighederne kulminerer. Fra morgenstunden starter sorteringen af fårene og dette fortsætter indtil hvert eneste får er returneret til dets ejermand. Deltag i sorteringen, "send flasken rundt" og tag del i festlighederne efter en succesfuld ridetur i bjergene. Så snart sorteringen er afsluttet vil vi hjælpe landmændene fra gårdene Daðastaðir og Presthólar, med at eskortere deres får sikkert hjem. Efterfølgende vil der være overnatning og et farvelmåltid på gården ved Bjarnastaðir. (35 km)

Dag 5: Bjarnastaðir – Húsavík – Reykjavík

Vi siger farvel til hestene og personalet før vi fortsætter videre med en køretur til lufthavnen i Húsavík, hvor I skal med morgenflyet Reykjavík. Rideturen slutter her.
Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

Travel Nord tilbyder som tilkøb: Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før eller efter rideturen kan tilbydes).

Obs. Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Hvorfor købe turen hos Travel Nord?

Travel Nord har rigtig god kundeservice, og 5 stjerner på trustpilot
Rideturen er billigst hos Travel Nord
Du er dækket af Den Danske Rejsegarantifond med hele rejsen
Du Sparer 5% på aktiviteter på island-aktiviteter.dk

Køb din Rideferie i Island hos Travel Nord

Når du køber en Rideferie i Island hos Travel Nord, kan du være sikker på god service og god dialog med vores medarbejdere fra start til slut. Vores medarbejdere kender Island rigtig godt, og de fleste af os er faktisk Islændinge. Vi gør os umage så du får en fantastisk god ferie i Island. Travel Nord har i rigtig mange år haft meget tæt samarbejde med landmænd, hestegårde og ridecentre i Island.
Ved at købe turen hos Travel Nord sikrer du dig ikke kun den bedste pris, men du er også dækket af den Danske rejsegarantifond, der har verdens bedste forbrugerbeskyttelse ved køb af rejser i kraft af pakkerejseloven.

Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk
Hos Travel Nord har du også mulighed at forlænge din rideferie med fx en kør-selv-ferie i Island eller forlænge med nogle overnatninger i Reykjavik, hvor man også kan prøve andre spændende aktiviteter.

Sværhedsgrad

Mere Øvede Ryttere
Du følger dig tryg ved forskellige hastigheder, og du sidder trygt i sadlen i mange timer på en dag.

Varighed

 • 5 dage / 4 nætter

 • 4 ridedage - 130 km

Antal Deltagere

 • Max ca. 16 deltagere

Datoer 2024

05.09 - 09.09

Indkvartering

Gård
I sovepose, på en hyggelig gård ved Bjarnastaðir.

 • Medbring sovepose
 • Fuld forplejning på selve rideturen

Valgfrit

 • En eller flere overnatninger i Reykjavík før og/eller efter selve rideturen.
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik
 • Lufthavnstransport til og fra Reykjavik, via Den Blå Lagune med adgang til Lagunen

Travel Nord tilbyder også billeje og flere aktiviteter i forbindelse med vores rideture.

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Her kan du se ca. området

Pris Ridetur 23 - Fåreindsamling - Melrakkaslétta

, ,
Prisen er pris per person

Overnatningstype

Gård delte værelser i sovepose (medbring sovepose)

kr. 14.610,- pr person

Valgfrie tilkøb

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i db værelse per nat fra

kr. 800,- pr person

Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkelt værelse per nat fra

kr. 1.200,- pr person

Overnatning på guesthouse i op til 10 pers. værelse per nat fra

kr. 400,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 200,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-hotel / centrum i Reykjavik og til bage, per vej

kr. 280,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen fra

kr. 1050,-,- pr person

Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen fra

kr. 1.300,- pr person

Til Top

Send os en forespørgsel på ridetur 23!

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:
05.09 - 09.09

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Prisen inkluderer:

 • Ridetur 23 - Fåreindsamling Melrakkaslétta

 • Indkvartering: Gård, i delte værelser med fællest bad/wc på guesthouse (medbring sovepose)

 • Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.

 • Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Lufthavnstransport (se valgfrie tilkøb)

 • Mad og drikkevarer udover nævnt i programmet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien 2 - 4 dages rideferie

Ridetur 8
Ridetur 7-E
Ridetur 9-E
Ridetur 21
Ridetur 30B-E
Ridetur 30A-E
Ridetur 8A-E Vinter - program
Ridetur 8D-E
Ridetur 8A-E
Ridetur 11

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder