Skip to main content
Kør Island syd på 11 dage & 10 nætter

11 dage Island syd

11 dage Island Syd

Overalt i sydlandet findes der særprægede naturperler

Sydlandet i Island er et populært rejsemål, da der findes særdeles mange flotte naturperler og man kan vælge imellem mange aktiviteter og udflugter.


Lejebil i en valgfri type
Hoteller ca. 3-stjernede
Turen byder på pragtfuld natur!
Se Priser & BOOK TUREN

Kør-selv-ferie i Island langs sydkysten med udsigt til flot natur

Overalt i syd Island findes der særprægede naturperler. Mange steder styrter elve ned i prægtige vandfald, hvoraf Gullfoss er den mest kendte. Mange steder er der jordvarme og omkring de væsentligste jordvarmeområder er der opstået blomstrende landsbyer, hvor man ved hjælp af jordvarmen dyrker sydfrugter og blomster. Sydkysten er desuden kendt for sine sorte sandstrande og stenformationer ud for kysten. Om sommeren kan man se søpapegøjer i klipperne ved kysten. På denne kør-selv-ferie kan man også nå at se den imponerende flotte gletsjersø Jökulsarlon, hvor man kan komme ud at sejle imellem isbjergene. Man kan også bruge tid i Skaftafell nationalpark, hvor man kan komme med på gletsjervandring. Skaftafell er et yndlingssted hos mange Islændinge.


Forslag til Rejseplan

Obs. Den endelige ruteplan vil muligvis være lidt anderledes end i beskrivelsen eller i omvendt rækkefølge, alt efter ledige hotel værelser.

Dag 1: Ankomst - Reykjavik

Fly fra Danmark til Island. Der findes flere forskellige direkte fly både fra København og Billund. I ankomsthallen i Keflavik lufthavn får I udlejningsbilen udleveret og jeres kør-selv-ferie starter. Overnatning i Reykjavík.

I Reykjavik kan man tage på ATV 4x4 tur >>

Dag 2: Reykjavik – Den Gyldne Cirkel

Kør mod syd via Den Gyldne Cirkel, hvor I kommer forbi Gullfoss (Det Gyldne Vandfald), de varme kilder i Geysir-området og Þingvellir nationalpark, som står på UNESCO's Verdensarvsliste. Overnat 3 nætter på hotel i området.
Der er mulighed at tage på ridetur i Den Gyldne Cirkel.

Dag 3: Þjórsárdalur - Hekla

Tag på udforskning i dalen Þjórsárdalur, der ligger smukt på grænsen til højlandet, og hvorfra man kan se vulkanen Hekla i horisonten. Dalen er dækket af mos, som over mange år er vokset frem på lavaen, der stammer fra flere vulkanudbrud i området. I dalen finder I også det betagende vandfald Hjalparfoss og vikingelanghuset Stöng, der er en replica af et hus, der blev begravet under aske i Heklas udbrud i 1104. En halv-times gåtur fra Stöng finder I oasen Gjáin, hvor I kan udforske mange små vandfald med deres søer og naturomgivelser i smukke grønne og brune farver, der står i imponerende kontrast til vandets dybblå farver.

Dag 4: Reykjanes – Den Blå Lagune

Vi anbefaler en dagstur til Reykjanes halvøen, hvor I kan gå på opdagelse i det geotermiske område Sóltun ved Krisuvik med sine varme kilder, der ryger op fra jorden. Efter en god vandretur er det tid til et afslappende dyp i Den Blå Lagune, der ikke langt herfra. Udover et dyp i det kiselholdige varme vand, tilbyder Den Blå Lagune også forskellige wellness behandlinger. Slut besøget med at nyde en drink i LAVA Bar og/eller et måltid i LAVA Restaurant.

Dag 5: Vik - Sydkysten- Vatnajökull

Fortsæt turen længere mod øst ad hovedvej 1. På vejen kommer I forbi den sydligst beliggende by Vik, hvor I ikke må gå glip af en gåtur på den sorte sandstrand med de imponerende stenformationer. Herfra fortsætter I længere mod øst, hvor der overnattes i 4 nætter. Fra hotellet er der en fantastisk udsigt til bjerge og Europas største gletsjer Vatnajökull. Trænger I til fred og ro, er dette lige stedet at slappe af. Men herfra er der også mulighed for flere spændende aktiviteter, som du kan læse mere om nedenfor.

Dag 6: Skafarfell nationalpark - Jökulsárlón

Vi anbefaler en heldagstur til den 400-500 km² store Skaftafell nationalpark, der byder på mange forskellige oplevelser. Parken byder på rige muligheder for at følge vandrestier af forskellig længde og sværhedsgrad. Dele af gletsjeren Vatnajökull samt det flotte vandfald Svartifoss (det sorte vandfald) kan også opleves i nationalparken. Andre muligheder er at tage en bådtur på Jökulsárlón gletsjersø – en helt enestående oplevelse. Søen er 248 m dyb og er således i dag Islands dybeste.

Dag 7: Höfn

Tilbring dagen i den hyggelige fiskerby Höfn, der er områdets næststørste by med lidt over 1600 indbyggere. Fra byen er der en fantastisk udsigt til de flotte snebeklædte bjerge og Vatnajökull i horisonten. Den første weekend i july fejrer byen Humarhátid (hummerfestival) og ellers har byen flere butikker og museer såsom gletsjer museet, det maritime museum og folkemuseet. Lige i udkanten af byen kan I slappe af i den udendørs opvarmede swimmingpool.

Dag 8: Ingolfshofdi

Tag på en guidet tur til fuglereservatet Cape Ingolfshofdi for at besøge de karakteristiske søpapegøjer, der får deres unger her i om sommeren. Cape Ingolfshofdi er et stykke land, der med tiden er blevet adskilt fra fastlandet og i dag ligger som en halvø ud for sydkystens sorte sandstrand. Eneste mulighed for at komme til øen er med en vogn trukket af en traktor de 6 km gennem hav, marsk og sand. Turen inkluderer også en kortere gåtur, hvor I vil få rig mulighed for at nyde naturen og det rige fugleliv på øen. Den fugleinteresserede vil finde både mallemukker, alke og kjover. På vej tilbage til hotellet kan I stoppe ved Brunnhóll Farm House og smage deres berømte gletsjer-is Jöklaís, alt imens I nyder den helt unikke udsigt til gletsjeren.

Dag 9: Skógar - Sydkyst - Seljanlandsfoss - Reykjavik

Køreturen fortsættes langs den smukke sydkyst tilbage til Reykjavík, hvor I overnatter den sidste nat på hótel. Stop undervejs i Skógar for at besøge det populære Skógar museum, hvor man kan få en fornemmelse af, hvordan man boede på landet før i tiden. Tag et kig ind i landsbykirken og i de gamle huse med tørv på taget, og husk også at besøge den tilstødende museumsbygning, hvor man bl.a. kan se et rigtigt vikingeskib. Videre på køreturen tilbage anbefaler vi et stop ved det mægtige Seljalandsfoss. Det er en helt speciel oplevelse at gå bag om vandfaldet, alt imens det vælter ned med vand fra bjergets top 60 m ovenfor. En alternativ rute tilbage til Reykjavik fra Klaustur området er at køre gennem Landmannalaugar højlandet, der regnes for et af Islands top-vidundere. Dette højland ligger 600 m over havets overflade og er et særpræget geotermisk område med bjerge i kontrastfulde flotte naturfarver, der har dette udseende som følge af magma fra jordens undergrund efter et vulkanudbrud fra Torfajokull gletsjeren syd for Landmannalaugar. Bemærk at det kun er muligt at køre denne vej i en 4-hjulstrækker, og vejen er kun åben i sommermånederne.

Dag 10: Reykjavik

Nyd dagen i Reykjavik, hvor I finder adskillige interessante og besøgsværdige museer, gallerier, butikker samt caféer og restauranter. Undlad ikke at kigge forbi det nye Harpa koncerthus nede ved havnen eller et besøg op i Perlan, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Reykjavik og omegn. Har I lyst til at tage uden for den indre gamle bymidte, anbefaler vi et besøg til Laugardalur, et aktivitets- og rekreationsområde med bl.a. botanisk have, zoo og udendørs hot pool.

Dag 11: Hjemrejse

I kører til Keflavik lufthavnen, hvor I afleverer bilen. Fly hjem til Danmark.


Rejseguide medfølger
Forslag til seværdigheder
Forslag til Aktiviteter
Spar 5% - Rabat på Aktiviteter

Kør-selv-ferien til Island - Rejseguide på dansk medfølger

Når du køber en kør-selv ferie til Island hos Travel Nord, vælger du selv hvilken biltype du ønsker at køre i og kører efter et forudbestemt program fra hotel til hotel. Hotellerne på turen bliver først fastlagt efter din bestilling. Du bestemmer selvfølgelig selv hvad du ønsker at se og opleve på vejen, men Travel Nord har udarbejdet en detaljeret rejseguide med forslag til seværdigheder og aktiviteter i de områder du opholder dig i. Rejseguiden er på dansk. Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk


 • 11 dage / 10 nætter
 • Hoteller
 • Billeje

Reykjavik og omegn:

 • Den Blå Lagune

 • Krisuvík

 • Reykjanes halvøen

 • Vulkaner

 • Reykjavik midtby

Island Syd:

 • Gletsjersøen, Jökulsárlón

 • Skaftafell Nationalpark

 • Europas største gletsjer, Vatnajökull

 • Sorte sandstrande ved Vík

 • Vandfaldene Skógarfoss og Seljalandsfoss

 • Vestmannaøerne

 • Landmannalaugar, Thorsmörk

 • Den Gyldne Cirkel område, Guldfoss, Geysir og Thingvellir Nationalpark

Travel Nord samarbejder med det største biludlejningsfirma i Island. Du kan derfor altid være sikker på at få en bil af nyere model og med service i top!

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Vi placerer ovrnatningerne alt efter ledighed. Din tur kunne se ca. ud som vist på kortet. Det varierer lidt efter ledighed i den valgte periode.

Hoteller på turen:

Travel Nord samarbejder med rigtig mange gode hoteller og guesthouses i hele Island, alt fra store kvalitetshoteller til små hyggelige guesthouses. På denne kør-selv-ferie er overnatningsstederne lidt blandede, i de fleste tilfælde er der tale om hoteller i standarden ca. 3- stjerner eller guesthouses i lignende standard. Alle værelser er med eget bad og morgenmad inkluderet. De specifikke overnatningssteder varierer afhængigt af ledigheden i den valgte periode. Din tur kan derfor muligvis bestå af andre lignende hoteller end dem vist på billederne.

Her kan du se de forskellige lejebiler i Island

Vi er specialister i billeje i Island og vi hjælper dig selvfølgelig gerne med et valg af en udlejningsbil i Island.

Her kan du se et overblik over de biltyper vi tilbyder i Island, men klik gerne på linket her nedenunder for at se flere detaljer om de enkelte biltyper, fx. hvor mange personer der kan være i bilen, hvor mange kufferter bilen kan rumme, og om bilen er egnet til højlandskørsel m.m.

Pris 11 dage kør selv Island

Kør selv turen er beregnet til 2 eller 4 voksne, som deler dobbeltværelser. Andet antal gæste er også muligt. Nedenunder kan du sende os en forspørgsel og vi kommer tilbage med et uforpligtende tilbud. Du kan også vælge at booke vores PRE-BOOKEDE ture, hvor du sparer 500 kr per person.
Vælg:

maj | jun | jul | aug | sep

Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(A) Toyota Yaris

17.550,- per. pers.

(B) Kia Ceed

17.920,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

19.790,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

19.820,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

20.690,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

20.490,- per. pers.

(FF) Suzuki Vitara 4x4

20.690,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

22.140,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

23.580,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

27.860,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

27.990,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

29.370,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

31.140,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

31.140,- per. pers.


maj | jun | jul | aug | sep

Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(A) Toyota Yaris

14.990,- per. pers.

(B) Kia Ceed

15.190,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

16.090,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

16.150,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

16.590,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

N/A

(FF) Suzuki Vitara 4x4

16.590,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

17.310,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

17.990,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

20.170,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

20.250,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

20.970,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

21.290,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

21.810,- per. pers.


Oktober - April

Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(A) Toyota Yaris

11.410,- per. pers.

(B) Kia Ceed

11.710,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

12.770,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

12.780,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

12.990,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

12.840,- per. pers.

(FF) Suzuki Vitara 4x4

12.990,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

13.260,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

14.650,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

16.890,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

15.490,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

18.790,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

19.280,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

19.590,- per. pers.


Oktober - April

Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(A) Toyota Yaris

9.960,- per. pers.

(B) Kia Ceed

10.110,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

10.620,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

10.640,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

10.790,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

N/A

(FF) Suzuki Vitara 4x4

10.790,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

10.890,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

11.580,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

12.690,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

11.990,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

xx.xxx,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

13.890,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

13.990,- per. pers.


mm

Til Top

Send os en forespørgsel

Send os en forespørgsel

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:  Turen tilbydes hele året rundt, valgfrie datoer.

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Valgfri tilkøb til bilen

Medium Kaskoforsikring SCDW/GP - Gr: A, B, S, N

110,- pr dag

Medium Kaskoforsikring SCDW/GP - Gr: DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J

210,- pr dag

Premium Kaskoforsikring SCDW/GP/SADW/ZERO - Gr: A, B, S, N

180,- pr dag

Premium Kaskoforsikring SCDW/GP/SADW/ZERO - Gr: DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J

310,- pr dag

Ung fører 19-20 år (Gr: A,B,S,N)

120,- pr dag

Babystol 0 - 2 år / Børnesæde over 2 år

400,-

WIFI (3GB) i bilen (min 3 dages rental)

60,- pr dag

Kort over Island inkl. lev. - Hele landet: 1:600 000

200,-

Kort over Island inkl. lev. - Fjerdedel: 1:300 000

200,-

Opgradere til automatgear

380,-

Prisen inkluderer:

 • En udlejningsbil i den valgte kategori i 10 døgn

 • Ubegrænset kørsel

 • Ansvars- og kaskoforsikring CDW

 • Tyveri- og personskadeforsikring THW/PAI

 • Gebyr for afhentning / aflevering af bil i lufthavnen (værdi kr. 250,-)

 • GPS (med detajleret Islandskort værdi kr. 900,-)

 • Ekstra chauffør (værdi kr. 230,- per person, der skal køre bilen)

 • 10 nætter i dbl værelse med morgenmad og privat bad på ca. 3* hoteller/guesthouses

 • Internet på fleste hoteller

 • Rejseguide på dansk med forslag til seværdigheder

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkort til N1 tankstationer

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Brændstof til bilen

 • Mad og drikkevarer udover morgenmad

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Vigtigt:

 • De viste biler er udelukkende eksempler på gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype, vi prøver dog altid at tage hensyn til særønsker i dette sammenhæng.

 • Føreren skal være 20 år eller ældre og skal have haft gyldigt kørekort i minimum et år. For bile i lukus katogorien (QQ,RR,RR2 og KK) skal føreren være minimun 23 år og have haft et gyldigt kørekort i minimun et år.

 • Lejer skal fremvise gyldigt kreditkort eller debitkort i sin fysiske form (fx. Visa/MasterCard) samt kørekort i sin fysiske form ved modtagelse af bilen. Det er vigtigt at medbringe de fysiske kort. Betalingskort og kørekort gemt i en app som fx Apple Pay og Google Pay accepteres ikke.

 • Der kræves depositum fra kunder ved biludlejning for betaling af evt. parkering, bøder, gebyrer til tunneller og vejtold, forlænget leje, benzin/diesel, og fl.
  Depositum opkræves fra kundens kreditkort eller debitkort efter underskrift på lejeaftalen.
  Beløbet for depositum afhænger af valgt forsikring:
   -  Standard inkluderet forsikring/CDW: 75.000 ISK
   -  Medium forsikring/SCDW: 50.000 ISK
   -  Premium forsikring: 35.000 ISK.
  Efter lejeperiode opkræves ekstra omkostninger fra depositum. Hvis ingen ekstra omkostninger, frigives depositum fra kreditkort. Processen tager op til 7 dage, derefter frigives depositum af kreditkortselskab. Vi sikrer grundig forklaring ved skranken ved lejeaftalens start.

 • Hvis man ønsker at køre i højlandet, skal det være på en 4x4 bil i gruppe OO og opefter, det er begge dele på grund af dårlige veje, men også på grund af forsikringsmæssige årsager.

 • Den inkluderede ansvars- og kaskoforsikring (CDW) er med en selvrisiko på ca. kr. 12.900,- (Gruppe A, B, S, N) og ca. kr. 23.200,- (Gruppe DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J) per skade.

 • Tyveriforsikringen (THW) dækker tyveri på selve bilen

 • Personskadeforsikringen (PAI) dækker skader på fører og passagerer i bilen

 • Medium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP) nedskriver selvrisikoen på CDW forsikringen ned til ca. kr. 3.100,- (Gruppe A, B, S, N) og ca. kr. 5.670,- (Gruppe DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J) og inkluderer også en grus forsikring mod stenkast på forlygter og forrude.

 • Premium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP/SADW/ZERO) inkluderer sand og aske forsikring som dækker mod skader på blandt andet lak, ruder og andre bildele. (Sker normalt i blæsevejr). Premium Super Kaskoforsikringen nedskriver derudover selvrisikoen helt til nul. (kr. 0,-)

 • Fleste af vores hoteller er i kategorien 3 stjerner. I enkelte tilfælde kan det være tale om guesthouses i samme standard. Hotellerne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i ovennævnt beskrivelse eller i omvendt rækkefølge.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien Hoteller og Billeje

11 dage Island syd
10 dage Island - Kjölur ruten NØ
15 dage Island rundt
8 dage Island nord
11 dage Island Rundt
8 dage Island vestfjorde
8 dage Island syd
11 dage Island syd & vest
8 dage Island vest
4 dage Island - Gylden Cirkel
8 dage Island syd og vest
8 dage Island rundt
11 dage Island nord
22 dage Island Rundt udvidet
10 dage Island Kjölur ruten NV

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder