Skip to main content
Kør højlandsruten Kjölur & nordvest Island på 10 dage 9 nætter

10 dage Island Kjölur ruten NV

10 dage Kjölur ruten Island & Nord Vest

Oplev det frodige Nord & vest Island og den barske natur på Kjölur ruten

Skal du have en unik oplevelse på Island, hvor modsætninger mødes, er det her turen for dig. Højlandet er en stor kontrast til det frodige, betagende og dyrerige landskab på lavlandet. På turen kommer du til at opleve naturperler på nordlandet og det helt specielle barske højland. Turen kræver en 4x4 lejebil.


Lejebil i en valgfri type
Hoteller ca. 3-stjernede
Turen byder på pragtfuld natur!
Se Priser & BOOK TUREN

En spændende kør-selv-ferie i Island over det barske højland

Oplev det frodige Nord og sydvest Island og den barske natur på højlandet. Skal du have en unik oplevelse på Island, hvor modsætninger mødes, er det her turen for dig. Højlandet er en stor kontrast til det frodige, betagende og dyrerige landskab på lavlandet. Højlandet på Island er et sted for dem, der ønsker at udforske og opleve Island i sin mest vilde og uberørte form.

I Nord Island er der mange unikke naturperler du kan opleve, bl.a. Ásbergi, Dettifoss, Mývant, Dimmuborgir og Goðafoss som er en del Diamant cirklen. Nordlandet byder også på hyggelige og charmerede fiskerbyer så som Húsavík, som også er kendt som hvalernes hovedstad, hvor det er meget populært at tage på hvalsafari. Nordlandets hovedstad, Akureyri, byder på gode kulinariske oplevelser med Islandske specialiteter så som frisk fisk og lam og et spændende kulturliv.

Nordlandet i Island byder også mange aktiviteter, så som rideture, spa oplevelser, riverrafting og dykke ture. 

I Den vestlige del af Island oplever I frodig natur og mange af de store seværdigher der findes i landet bl.a. Husafell, Deildartunguhver, Gullfoss vandfald og geysir i Haukadal.

Højlandet på Island er enestående og majestætisk. Det er et område af landet, der er præget af et råt og vildt landskab, hvor naturen hersker i sin mest uberørte form. Højlandet strækker sig over store områder og er kendetegnet ved store øde vidder, bjergkæder, lavaørkener og floder.

Højlandet er også præget af vulkanske landskaber. Vulkaner, både aktive og uddøde, findes spredt over højlandet og har formet terrænet gennem århundreder. Lavafelter, kratere og varme kilder er almindelige syn i denne region og bidrager til det unikke præg af højlandet.

Her kommer man helt tæt på den urørte natur i højlandet og kan nyde stilheden og roen ved en overnatning i Kerlingarfjöll. Turen kræver at man lejer en 4x4 bil i gruppe OO eller større.


Forslag til Rejseplan

Obs. Den endelige ruteplan vil muligvis være lidt anderledes end i beskrivelsen eller i omvendt rækkefølge, alt efter ledige hotel værelser. Turen tilbydes også som en 8 dages tur, hvor dag 4 og 5 ikke indgår i programmet.

Dag 1: Ankomst - Reykjanes - Den Blå Lagune - Reykjavik

I ankommer i Keflavik lufthavn. I skal mod Reykjavik og overnatter den første nat her. På vej mod Reykjavik kan vi anbefale at tage en afslappende tur i Den Blå Lagune og nyde en kulinarisk madopleves på Lava restauranten.

Den Blå Lagune kan bestilles her >>

Dag 2: Reykjavik – Borgarfjordur

Kør fra Reykjavík mod Vest Island til Borgarfjörður området, også kendt som "Saga dalen". I kan enten køre via tunnellen på tværs under fjorden eller køre ad Rute 47 (ekstra 60 km) langs den fredfyldte og smukke Hvalfjördur.

Denne dybe fjord er omgivet af bjerge, der strækker sig mere end 1000 m op fra havet, en virkelig smuk fjord. I Borgarnes ligger et beboelsesmuseum, samt et Egils Saga museum som er interessant at besøge. Her finder I også svimningpool, butikker, turist information, bank og fl. I overnatter på et hotel i området de næste 2 natter.

Mulighed at tage på hvalsafari i Reykjavik eller på Snæfellsnes i vestlandet.

Dag 3: Skagafjörður – Hestenes dal

I kører mod Skagafjörð, som også bliver kaldt hestenes dal. Grunden til at fjorden har fået dette navn, er fordi det er den fjord hvor fleste islandske heste er.

Stop i bugten Húnaflói, hvor I kan se Hvítserkur, en klippe formation ude i havet som står helt for sig selv.  Folkesagnet siger at det engang var en trold. Trolden blev efter sagnet forvandlet til sten, da han havde ikke set solen stige op, da han i sit raseri forsøgte at rive kirkeklokkerne ud af den nærliggende kirke.
Overnatningt i området.

Dag 4: Akureyri – Nordens hovedstad

I kører mod Akureyri, her kan I udforske nordens hovedstad og evt. tage en tur i hvalsafari.
To nætter i området

Se hvalsafari på Akureyri her >>

Dag 5: Diamantcirklen (Húsavík – Ásbyrgi – Dettifoss – Mývatn – Godafoss)

I kører først mod Húsavík også kaldt hvalernes hovedstad, en charmerende mindre fiskeriby på Nord Island. I forsætter mod Ásbyrgi, en hestesko formet dal. Gudefortællingen siger at Sleipnir, Odins 8 benede hest, ramte jorden her, da den red over himlen, og skabte dermed den dybe hesteskoformede dal. 

Dettifoss er Europas kraftigste vandfald, med en vandgennemstrømning på 193m3 pr. sekund.  Det er et storslået syn at se hvor kraftige elementerne på Island kan være.

Mývatn, et område med en ekstrem frodig natur og dyreliv.  Her har man mulighed for at tage meget smukke vandreture.

Goðafoss eller ”Gudernes vandfald”, er et utrolig smukt vandfald. Vandfaldet har fået sit navn, Goðafoss, fordi det var i det vandfald en lovmand kastede afbillederne af de hedenske guder efter at kristendommen blev vedtaget på Altinget. 

Dag 6: Skagafjordur

I kører denne dag mod Skagafjördur igen, så I ligger tættere på vejen ”Kjolur F35” som tager jer den næste dag tværs over højlandet. I overnatter en nat i området.

Kør forbi Glaumbær tørvhusene, som er meget interessant at besøge

Dag 7: Højlandet - Kerlingarfjöll - Kjölur

I skal nu op i højlandet via Kjölur F35. I oplever det månelignende landskab i højlandet. Det er her astronauterne trænede før de tog op til Månen.

Der er også muligt at bade i de varme kilder oppe i højlandet, både ved Hvervavellir og ved Kerlingarfjöll.

I overnatter på højlandet på Kerlingarfjöll.

HUSK: Tank bilen op før I kører over højlandet og medbringe madpakke og drikkevarer, da der er ingen butikker i højlandet.

Dag 8: Den Gyldne Cirkel

På vej ned fra højlandet er det oplagt at se Den Gylden Cirkel, da I kører lige forbi den. I Den Gyldne Cirkel, har I mulighed for at se Nationalparken Þingvellir, Vandfaldet Gullfoss og den sprudlende Geysir.
Når du kommer ned fra højlandet, vil det første du ser være Gullfoss, derefter kører du mod Geysir og til sidst Nationalparken Þingvellir. Her er der også mulighed for at se Silfrá revnen, en revne mellem de to tektoniske plader for Europa og Amerika. Dette er et meget populært område at Snorkle eller dykke i. Snorkeling i Silfra >>

En overnatning i området.

Dag 9: Reykjavik

I kører mod Reykjavik og overnatter i byen.

Hvis du gerne vil opleve de ekstreme naturfænomener, kan vi varmt anbefale at du tager en tur i Perlan Museum. En fantastik udstilling om gletjser, isgrotter og Nordlys >>
Selve Naturen omkring Perlan er også vidunderlig og der er mulighed for at tage meget gode gåture her.

Dag 11: Afslutning

I kører til Keflavik lufthavn, hvor I afleverer bilen efter en herlig kør selv tur i Island.


Rejseguide medfølger
Forslag til seværdigheder
Forslag til Aktiviteter
Spar 5% - Rabat på Aktiviteter

Kør-selv-ferien til Island - Rejseguide på dansk medfølger

Når du køber en kør-selv ferie til Island hos Travel Nord, vælger du selv hvilken biltype du ønsker at køre i og kører efter et forudbestemt program fra hotel til hotel. Hotellerne på turen bliver først fastlagt efter din bestilling. Du bestemmer selvfølgelig selv hvad du ønsker at se og opleve på vejen, men Travel Nord har udarbejdet en detaljeret rejseguide med forslag til seværdigheder og aktiviteter i de områder du opholder dig i. Rejseguiden er på dansk. Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk


 • 10 dage / 9 nætter

 • Hoteller
 • Billeje

Reykjavik og omegn:

 • Den Blå Lagune

 • Krisuvík

 • Reykjanes halvøen

 • Vulkaner

 • Reykjavik midtby

Island Vest:

 • Borgarfjördur

 • Deildartunguhver

 • Isgrotten i Langjökull gletsjer

 • Vandfaldene ved Húsafell

Island Nord:

 • Hestedalen Skagafjördur

 • Akureyri

 • Myvatnsområdet
 • Ásbyrgi
 • Vandfaldene Dettifoss og Godafoss
 • Naturbadet Jardbödin
 • Húsavík

Islands Højland:

 • Kjölur

 • Kerlingafjöll

 • Hveravellir

Island Syd:

 • Den Gyldne Cirkel område

 • Guldfoss

 • Geysir

 • Thingvellir Nationalpark

Travel Nord samarbejder med det største biludlejningsfirma i Island. Du kan derfor altid være sikker på at få en bil af nyere model og med service i top!

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Vi placerer ovrnatningerne hele vejen rundt alt efter ledighed. Din tur kunne se ca. ud som vist på kortet. Det varierer lidt efter ledighed i den valgte periode.

Hoteller på turen:

Travel Nord samarbejder med rigtig mange gode hoteller og guesthouses i hele Island, alt fra store kvalitetshoteller til små hyggelige guesthouses. På denne kør-selv-ferie er overnatningsstederne lidt blandede, i de fleste tilfælde er der tale om hoteller i standarden ca. 3- stjerner eller guesthouses i lignende standard. Alle værelser er med eget bad og morgenmad inkluderet. De specifikke overnatningssteder varierer afhængigt af ledigheden i den valgte periode. Din tur kan derfor muligvis bestå af andre lignende hoteller end dem vist på billederne.

Her kan du se de forskellige lejebiler i Island

Vi er specialister i billeje i Island og vi hjælper dig selvfølgelig gerne med et valg af en udlejningsbil i Island.

Her kan du se et overblik over de biltyper vi tilbyder i Island, men klik gerne på linket her nedenunder for at se flere detaljer om de enkelte biltyper, fx. hvor mange personer der kan være i bilen, hvor mange kufferter bilen kan rumme, og om bilen er egnet til højlandskørsel m.m.

Denne tur kræver en 4x4 bil af gruppe OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2 eller JJ.

Pris 10 dage Højland i Island

Kør selv turen er beregnet til 2 eller 4 voksne, som deler dobbeltværelser. Ved andet antal gæste end vist i pristavlerne her nedunder, så send os en forespørgsel.

jul | aug

Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(OO) Suzuki Jimny 4x4

18.610,- per. pers.

(FF) Suzuki Vitara 4x4

18.760,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

19.960,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

21.250,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

25.110,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

25.260,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

26.480,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

27.130,- per. pers.


jul | aug

Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(OO) Suzuki Jimny 4x4

N/A

(FF) Suzuki Vitara 4x4

14.960,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

15.610,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

16.250,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

18.190,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

18.260,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

18.870,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

19.190,- per. pers.


Valgfri tilkøb til bilen

Medium Kaskoforsikring SCDW/GP - Gr: OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK

210,- pr dag

Premium Kaskoforsikring SCDW/GP/SADW/ZERO - Gr: OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK

310,- pr dag

Babystol 0 - 2 år / Børnesæde over 2 år

400,-

WIFI (3GB) i bilen (min 3 dages rental)

60,- pr dag

Kort over Island inkl. lev. - Hele landet: 1:600 000

200,-

Kort over Island inkl. lev. - Fjerdedel: 1:300 000

200,-

Opgradere til automatgear

380,- pr dag

Prisen inkluderer:

 • En udlejningsbil i den valgte kategori i 9 døgn

 • Ubegrænset kørsel

 • Ansvars- og kaskoforsikring CDW

 • Tyveri- og personskadeforsikring THW/PAI

 • Gebyr for afhentning / aflevering af bil i lufthavnen (værdi kr. 250,-)

 • GPS (med detajleret Islandskort værdi kr. 900,-)

 • Ekstra chauffør (værdi kr. 230,- per person, der skal køre bilen)

 • 9 nætter i dbl værelse med morgenmad og privat bad på ca. 3* hoteller/guesthouses

 • Internet på fleste hoteller

 • Rejseguide på dansk med forslag til seværdigheder

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkort til N1 tankstationer

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Brændstof til bilen

 • Mad og drikkevarer udover morgenmad

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Vigtigt:

 • De viste biler er udelukkende eksempler på gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype, vi prøver dog altid at tage hensyn til særønsker i dette sammenhæng.

 • Føreren skal være 20 år eller ældre og skal have haft gyldigt kørekort i minimum et år. For bile i lukus katogorien (QQ,RR,RR2 og KK) skal føreren være minimun 23 år og have haft et gyldigt kørekort i minimun et år.

 • Lejer skal fremvise gyldigt kreditkort eller debitkort i sin fysiske form (fx. Visa/MasterCard) samt kørekort i sin fysiske form ved modtagelse af bilen. Det er vigtigt at medbringe de fysiske kort. Betalingskort og kørekort gemt i en app som fx Apple Pay og Google Pay accepteres ikke.

 • Der kræves depositum fra kunder ved biludlejning for betaling af evt. parkering, bøder, gebyrer til tunneller og vejtold, forlænget leje, benzin/diesel, og fl.
  Depositum opkræves fra kundens kreditkort eller debitkort efter underskrift på lejeaftalen.
  Beløbet for depositum afhænger af valgt forsikring:
   -  Standard inkluderet forsikring/CDW: 75.000 ISK
   -  Medium forsikring/SCDW: 50.000 ISK
   -  Premium forsikring: 35.000 ISK.
  Efter lejeperiode opkræves ekstra omkostninger fra depositum. Hvis ingen ekstra omkostninger, frigives depositum fra kreditkort. Processen tager op til 7 dage, derefter frigives depositum af kreditkortselskab. Vi sikrer grundig forklaring ved skranken ved lejeaftalens start.

 • Hvis man ønsker at køre i højlandet, skal det være på en 4x4 bil i gruppe OO og opefter, det er begge dele på grund af dårlige veje, men også på grund af forsikringsmæssige årsager.

 • Den inkluderede ansvars- og kaskoforsikring (CDW) er med en selvrisiko på ca. kr. 23.200,- (Gruppe OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK) per skade.

 • Tyveriforsikringen (THW) dækker tyveri på selve bilen

 • Personskadeforsikringen (PAI) dækker skader på fører og passagerer i bilen

 • Medium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP) nedskriver selvrisikoen på CDW forsikringen ned til ca. kr. 5.670,- (Gruppe OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK) og inkluderer også en grus forsikring mod stenkast på forlygter og forrude.

 • Premium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP/SADW/ZERO) inkluderer sand og aske forsikring som dækker mod skader på blandt andet lak, ruder og andre bildele. (Sker normalt i blæsevejr). Premium Super Kaskoforsikringen nedskriver derudover selvrisikoen helt til nul. (kr. 0,-)

 • Fleste af vores hoteller er i kategorien 3 stjerner. I enkelte tilfælde kan det være tale om guesthouses i samme standard. Hotellerne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i ovennævnt beskrivelse eller i omvendt rækkefølge.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Til Top

Send os en forespørgsel

Send os en forespørgsel

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:  Turen tilbydes hele året rundt, valgfrie datoer.

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien Hoteller og Billeje

15 dage Island rundt
8 dage Island nord
5 dage Island Syd
10 dage Island Kjölur ruten NV
8 dage Island vestfjorde
8 dage Island syd og vest
11 dage Island syd & vest
8 dage Island rundt
4 dage Island - Gylden Cirkel
11 dage Island syd
8 dage Island syd
22 dage Island Rundt udvidet
11 dage Island Rundt
11 dage Island nord
10 dage Island - Kjölur ruten NØ

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder