Skip to main content
Kør selv Island Nord på 11 dage & 10 nætter

11 dage Island nord

11 dage Island Nord

Nord Island er en verden for sig selv, alle steder finder du meget smuk natur.

Oplev blandt andet Myvatn, Dimmuborgir, Asbyrgi, Dettifoss, Akureyri og meget mere. Ved Mývatnsområdet er et enestående fugleliv på verdensplan og en helt enestående natur.


Lejebil i en valgfri type
Hoteller ca. 3-stjernede
Turen byder på pragtfuld natur!
Se Priser & BOOK TUREN

Dejlig kør-selv-ferie for at opleve naturen i det nordlige Island

I det nordlige Island finder man meget afvekslende natur, alt fra frodige grønne dale op til måne-lignende landskab med boblende mudderklilder. Naturen i nordlandet er særligt storslående. I nordlandet finder man det særdeles flotte vandfald Godafoss, ”gudernes vandfald”. Her finder man også den billedskønne sø Myvatn med et rigt fugleliv. Man kan med fordel også besøge Jardbodin ved Myvatn, hvor man kan bade i det blåhvide vand. Nordlandet har også spændende byer bl.a. Akureyri, Siglufjörd og Husavik. Man kan komme på hvalsafari både fra Akureyri, Dalvik og Husavik, hvor man kan se nogle af de største hvalarter.

Se vores hvalsafari ture i Island >>


Forslag til Rejseplan

Obs. Den endelige ruteplan vil muligvis være lidt anderledes end i beskrivelsen eller i omvendt rækkefølge, alt efter ledige hotel værelser.

Dag 1: Ankomst - Reykjanes - Den Blå Lagune - Reykjavik

Fly fra Danmark til Island. Der findes flere forskellige fly både ud fra København og Billund.
I Keflavik lufthavn modtager I udlejningsbilen, og jeres kør selv ferie starter. De fleste starter med et besøg til Den Blå Lagune, fordi den ligger mellem lufthavnen og Reykjavik, eller ca. 20 - 25 min. kørsel fra lufthavnen. Derefter kører I til Reykjavik, for den første overnatning på et hotel. Reykjavík er en attraktiv og moderne handelsby med flere gamle bygninger og rig på kultur.

Dag 2: Reykjavik – Borgarfjordur

Kør fra Reykjavík mod Vest Island til Borgarfjörður området, også kendt som "Saga dalen". I kan enten køre via tunnellen på tværs under fjorden eller køre ad Rute 47 (ekstra 60 km) langs den fredfyldte og smukke Hvalfjördur.

Denne dybe fjord er omgivet af bjerge, der strækker sig mere end 1000 m op fra havet, en virkelig smuk fjord. I Borgarnes ligger et beboelsesmuseum, samt et Egils Saga museum som er interessant at besøge. Her finder I også svimningpool, butikker, turist information, bank og fl. I overnatter på et hotel i området.

Dag 3: Skagafjördur

Kør mod nord og stop i Skagafjörður fjordområdet, hestenes dal og hjemsted for græstørvsgården Glaumbær. Stop også i Vatnsdalshólar, der er et område, som består af mange smukke bakker. Overnatning i 2 nætter på hótel i området.

Dag 4: Tröllaskagi - Siglufjördur - Hofsós

Tag ud på Tröllaskagi halvøen, et bjergrigt område, der nogle steder rækker mere end 1000m op over havet. Halvøen består også af flere smukke fjorde, der i sin tid blev dannet af gletsjere. På Tröllaskagi ligger bl.a. to små landsbyer Siglufjörður og Hofsós, der også er et besøg værd.

Dag 5: Grimsey

Vi anbefaler at tage til den lille ø Grimsey på 5,3km², der ligger på den arktiske cirkel og er det nordligste punkt i Island. Overnat 3 nætter på hotel i området.

Dag 6: Tjörnes - Ásbyrgi

Kryds Tjörnes halvøen og stop ved Ásbyrgi kløften og det kraftige Dettifoss vandfald. Området er del af den 3,5 km lange og 1,1 km brede Jökulsárgljúfur nationalpark. Her er rige muligheder for vandreture i et smukt og imponerende skovområde. Fra den særprægede 25m høje bjergformation kaldet Eyjan ("øen"), der deler Ásbyrgi kløften, er der en fantastisk udsigt.

Dag 7: Myvatn

Tilbring en hel dag i området omkring Mývatn med dens rige fugle- og fiskeliv. Mývatn ligger i et vulkansk aktivt område og har flere vulkankratere i og ved søen. Vi kan varmt anbefale at gå på opdagelse i pseudo-kraterne ved Skútustaðir og Námaskarð's varme kilder.

Dag 8: Húsavik

Kør til byen Husavík, der er Nordens centrum for hvalture. Byens forskelligt farvede huse ligger smukt ned til havnen. Husavík har hele 3 museer: det præmierede hvalmuseum, det bizarre og særprægede Safnahúsid, det såkaldte penis-museum, og det lokalhistoriske museum, der er et absolut besøg værd. Her finder i også flere spisesteder, der ligger smukt med udsigt over havnen. Husavik er kendt for hvalsafari ture, hvor du kan se de største hvalarter. Du kan booke hvalsafari på Husavik her >>

Dag 9: Kjölur - Bifröst - Reykholt

Fra midten af juni til slutningen af august måned har I mulighed for at køre ad vej 35, den såkaldte Kjölur rute, der tager jer op til den barske og uforglemmelige natur i højlandet (denne rute er kun egnet til 4x4 bile), overnatning på denne rute er i Den gyldne cirkel området. Standard ruten ligger langs høvetvej 1, hvor man kører forbi området omkring den lille by Bifröst. Byen er omkranset af 1000 år gamle lava marker, som med tiden er blevet bevokset med mos og lyng. Her finder I også den gamle vulkan Grábrók og bjerget Grábrókarfell. Overnatning i Borgarfjordur området.

Dag 10: Den Gyldne Cirkel - Reykjavik

I kører tilbage til Reykjavík via Den Gyldne Cirkel, der fører jer forbi Þingvellir, der var vikingernes tinge og mødested for islændingene helt frem til 1798, da danskerne opløste tinget. Området, der idag er nationalpark, blev i 2004 fredet af UNESCO. Området er også karakteriseret ved at være brudlinje mellem den nordamerikanske og europæiske tektoniske plade, som tydeligt kan ses fra en udsigtsbro på stedet. Herfra er det oplagt at tage videre forbi det velkendte Geysir-område og slutte af ved det imponerende Gullfoss vandfald, inden I kører tilbage til Reykjavik. Hotel i Reykjavik.

Dag 11: Hjemrejse

I kører til Keflavik lufthavn, hvor I afleverer bilen.


Rejseguide medfølger
Forslag til seværdigheder
Forslag til Aktiviteter
Spar 5% - Rabat på Aktiviteter

Kør-selv-ferien til Island - Rejseguide på dansk medfølger

Når du køber en kør-selv ferie til Island hos Travel Nord, vælger du selv hvilken biltype du ønsker at køre i og kører efter et forudbestemt program fra hotel til hotel. Hotellerne på turen bliver først fastlagt efter din bestilling. Du bestemmer selvfølgelig selv hvad du ønsker at se og opleve på vejen, men Travel Nord har udarbejdet en detaljeret rejseguide med forslag til seværdigheder og aktiviteter i de områder du opholder dig i. Rejseguiden er på dansk. Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk


 • 11 dage / 10 nætter
 • Hoteller
 • Billeje

Reykjavik og omegn:

 • Den Blå Lagune

 • Krisuvík

 • Reykjanes halvøen

 • Vulkaner

 • Reykjavik midtby

Island Vest:

 • Halvøen Snæfellsnes

 • Borgarfjördur

 • Deildartunguhver

 • Isgrotten i Langjökull gletsjer

 • Vandfaldene ved Húsafell

Island Nord:

 • Hestedalen Skagafjördur

 • Akureyri

 • Myvatnsområdet
 • Ásbyrgi
 • Vandfaldene Dettifoss og Godafoss
 • Naturbadet Jardbödin
 • Húsavík

Travel Nord samarbejder med det største biludlejningsfirma i Island. Du kan derfor altid være sikker på at få en bil af nyere model og med service i top!

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Vi placerer ovrnatningerne alt efter ledighed. Din tur kunne se ca. ud som vist på kortet. Det varierer lidt efter ledighed i den valgte periode.

Hoteller på turen:

Travel Nord samarbejder med rigtig mange gode hoteller og guesthouses i hele Island, alt fra store kvalitetshoteller til små hyggelige guesthouses. På denne kør-selv-ferie er overnatningsstederne lidt blandede, i de fleste tilfælde er der tale om hoteller i standarden ca. 3- stjerner eller guesthouses i lignende standard. Alle værelser er med eget bad og morgenmad inkluderet. De specifikke overnatningssteder varierer afhængigt af ledigheden i den valgte periode. Din tur kan derfor muligvis bestå af andre lignende hoteller end dem vist på billederne.

Her kan du se de forskellige lejebiler i Island

Vi er specialister i billeje i Island og vi hjælper dig selvfølgelig gerne med et valg af en udlejningsbil i Island.

Her kan du se et overblik over de biltyper vi tilbyder i Island, men klik gerne på linket her nedenunder for at se flere detaljer om de enkelte biltyper, fx. hvor mange personer der kan være i bilen, hvor mange kufferter bilen kan rumme, og om bilen er egnet til højlandskørsel m.m.

Pris 11 dage kør selv Island

Kør selv turen er beregnet til 2 eller 4 voksne, som deler dobbeltværelser. Andet antal gæste er også muligt. Nedenunder kan du sende os en forspørgsel og vi kommer tilbage med et uforpligtende tilbud. Du kan også vælge at booke vores PRE-BOOKEDE ture, hvor du sparer 500 kr per person.
Vælg:

maj | jun | jul | aug | sep

Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(A) Toyota Yaris

17.550,- per. pers.

(B) Kia Ceed

17.920,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

19.790,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

19.820,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

20.690,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

20.490,- per. pers.

(FF) Suzuki Vitara 4x4

20.690,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

22.140,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

23.580,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

27.860,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

27.990,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

29.370,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

31.140,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

31.140,- per. pers.


maj | jun | jul | aug | sep

Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(A) Toyota Yaris

14.990,- per. pers.

(B) Kia Ceed

15.190,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

16.090,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

16.150,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

16.590,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

N/A

(FF) Suzuki Vitara 4x4

16.590,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

17.310,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

17.990,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

20.170,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

20.250,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

20.970,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

21.290,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

21.810,- per. pers.


Oktober - April

Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(A) Toyota Yaris

11.410,- per. pers.

(B) Kia Ceed

11.710,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

12.770,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

12.780,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

12.990,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

12.840,- per. pers.

(FF) Suzuki Vitara 4x4

12.990,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

13.260,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

14.650,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

16.890,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

15.490,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

18.790,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

19.280,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

19.590,- per. pers.


Oktober - April

Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(A) Toyota Yaris

9.960,- per. pers.

(B) Kia Ceed

10.110,- per. pers.

(S) Skoda Octavia Sedan

10.620,- per. pers.

(N) Kia Ceed Sportswagon

10.640,- per. pers.

(DD) Skoda Octavia Combi 4x4

10.790,- per. pers.

(OO) Suzuki Jimny 4x4

N/A

(FF) Suzuki Vitara 4x4

10.790,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

10.890,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

11.580,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

12.690,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

11.990,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

xx.xxx,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

13.890,- per. pers.

(KK) Land Rover Defender 4x4

13.990,- per. pers.


Til Top

Send os en forespørgsel

Send os en forespørgsel

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:  Turen tilbydes hele året rundt, valgfrie datoer.

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Valgfri tilkøb til bilen

Medium Kaskoforsikring SCDW/GP - Gr: A, B, S, N

110,- pr dag

Medium Kaskoforsikring SCDW/GP - Gr: DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J

210,- pr dag

Premium Kaskoforsikring SCDW/GP/SADW/ZERO - Gr: A, B, S, N

180,- pr dag

Premium Kaskoforsikring SCDW/GP/SADW/ZERO - Gr: DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J

310,- pr dag

Ung fører 19-20 år (Gr: A,B,S,N)

120,- pr dag

Babystol 0 - 2 år / Børnesæde over 2 år

400,-

WIFI (3GB) i bilen (min 3 dages rental)

60,- pr dag

Kort over Island inkl. lev. - Hele landet: 1:600 000

200,-

Kort over Island inkl. lev. - Fjerdedel: 1:300 000

200,-

Opgradere til automatgear

380,-

Prisen inkluderer:

 • En udlejningsbil i den valgte kategori i 10 døgn

 • Ubegrænset kørsel

 • Ansvars- og kaskoforsikring CDW

 • Tyveri- og personskadeforsikring THW/PAI

 • Gebyr for afhentning / aflevering af bil i lufthavnen (værdi kr. 250,-)

 • GPS (med detajleret Islandskort værdi kr. 900,-)

 • Ekstra chauffør (værdi kr. 230,- per person, der skal køre bilen)

 • 10 nætter i dbl værelse med morgenmad og privat bad på ca. 3* hoteller/guesthouses

 • Internet på fleste hoteller

 • Rejseguide på dansk med forslag til seværdigheder

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkort til N1 tankstationer

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Brændstof til bilen

 • Mad og drikkevarer udover morgenmad

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Vigtigt:

 • De viste biler er udelukkende eksempler på gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype, vi prøver dog altid at tage hensyn til særønsker i dette sammenhæng.

 • Føreren skal være 20 år eller ældre og skal have haft gyldigt kørekort i minimum et år. For bile i lukus katogorien (QQ,RR,RR2 og KK) skal føreren være minimun 23 år og have haft et gyldigt kørekort i minimun et år.

 • Lejer skal fremvise gyldigt kreditkort eller debitkort i sin fysiske form (fx. Visa/MasterCard) samt kørekort i sin fysiske form ved modtagelse af bilen. Det er vigtigt at medbringe de fysiske kort. Betalingskort og kørekort gemt i en app som fx Apple Pay og Google Pay accepteres ikke.

 • Der kræves depositum fra kunder ved biludlejning for betaling af evt. parkering, bøder, gebyrer til tunneller og vejtold, forlænget leje, benzin/diesel, og fl.
  Depositum opkræves fra kundens kreditkort eller debitkort efter underskrift på lejeaftalen.
  Beløbet for depositum afhænger af valgt forsikring:
   -  Standard inkluderet forsikring/CDW: 75.000 ISK
   -  Medium forsikring/SCDW: 50.000 ISK
   -  Premium forsikring: 35.000 ISK.
  Efter lejeperiode opkræves ekstra omkostninger fra depositum. Hvis ingen ekstra omkostninger, frigives depositum fra kreditkort. Processen tager op til 7 dage, derefter frigives depositum af kreditkortselskab. Vi sikrer grundig forklaring ved skranken ved lejeaftalens start.

 • Hvis man ønsker at køre i højlandet, skal det være på en 4x4 bil i gruppe OO og opefter, det er begge dele på grund af dårlige veje, men også på grund af forsikringsmæssige årsager.

 • Den inkluderede ansvars- og kaskoforsikring (CDW) er med en selvrisiko på ca. kr. 12.900,- (Gruppe A, B, S, N) og ca. kr. 23.200,- (Gruppe DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J) per skade.

 • Tyveriforsikringen (THW) dækker tyveri på selve bilen

 • Personskadeforsikringen (PAI) dækker skader på fører og passagerer i bilen

 • Medium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP) nedskriver selvrisikoen på CDW forsikringen ned til ca. kr. 3.100,- (Gruppe A, B, S, N) og ca. kr. 5.670,- (Gruppe DD, OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2, KK, M, J) og inkluderer også en grus forsikring mod stenkast på forlygter og forrude.

 • Premium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP/SADW/ZERO) inkluderer sand og aske forsikring som dækker mod skader på blandt andet lak, ruder og andre bildele. (Sker normalt i blæsevejr). Premium Super Kaskoforsikringen nedskriver derudover selvrisikoen helt til nul. (kr. 0,-)

 • Fleste af vores hoteller er i kategorien 3 stjerner. I enkelte tilfælde kan det være tale om guesthouses i samme standard. Hotellerne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i ovennævnt beskrivelse eller i omvendt rækkefølge.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien Hoteller og Billeje

22 dage Island Rundt udvidet
8 dage Island vest
8 dage Island vestfjorde
8 dage Island nord
5 dage Island Syd
11 dage Island nord
10 dage Island Kjölur ruten NV
4 dage Island - Gylden Cirkel
8 dage Island syd
8 dage Island rundt
15 dage Island rundt
11 dage Island syd
11 dage Island Rundt
10 dage Island - Kjölur ruten NØ
8 dage Island syd og vest

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder