Skip to main content
Ofte stillede spørgsmål Kør-selv-ferie Island

FAQ Kør selv ferie Island

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Ofte stillede spørgsmål - Kør selv-ferie Island

Billeje Island

 • Hvor gammel skal man være til at leje en bil?

  Føreren af bilen skal være mindst 20 år og skal have haft gyldigt kørekort i minimum et år. Der kan dog være andre regler med special/luksusbiler/campere m.v.)
  Lejer skal fremvise gyldigt Visa/MasterCard kreditkort samt kørekort ved modtagelse af bilen.

 • Hvilken type bil skal jeg vælge?

  Vores kunder har meget forskellige behøv og ønsker. Man kan godt komme til de fleste af de mest berømte turistattraktioner i Island f.eks. Gullfoss, Geysir og Thingvellir på en almindlig lejebil i gruppe A-DD. Hvis du ønsker at køre i højlandet skal du vælge en 4x4 bil i gruppe OO eller større. En firehjulstrækker er et populært valg i Island, da bilen sidder mere stabilt på vejene, du sidder højere og derfor har du bedre udsigt.

  Husk at tænke på bagagen når du lejer en bil. Du kan se antal kufferter under hver bil, men vær opmærksom på at det er vejledende antal og altid på eget ansvar. Bløde kufferter pakkes bedre i bilen end store hårde kufferter.
  Se mere om vores biltyper >>

 • Hvorfor skal jeg leje en 4x4 bil?

  Hvis du ønsker at køre i højlandet (F-veje), skal det være i en 4x4 bil i gruppe OO og opefter. Grunden dertil er dårlige veje, samt forsikringsmæssige årsager. En firehjulstrækker kan også anbefales i forår, efterår og vinter på grund af etv. isglatte veje eller sne. Dette gælder især ved kørsel ude på landet. Firehjulstrækkere er også mere stabile, og derfor mere sikre på grusveje. Man sidder højere i en firehjulstrækker, og har dermed bedre udsigt.

 • Hvad betyder det, at det er bilgrupper og ikke bilmodeller?

  De viste biler er udelukkende eksempler i gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype, Vi prøver dog at tage hensyn til særønsker.
  Hvis vi ikke har flere biler i bestemt bilgruppe, bliver du opgraderet til den næste bilgruppe.

 • Kan flere køre bilen?

  Ja, alle i gruppen der har alder og kørekort kan køre bilen uden ekstra gebyr. Husk at medbringe kørekort til alle der ønsker at køre bilen.

 • Hvad er inkluderet i almindlig billeje hos Travel Nord?

  • Ubegrænset kørsel
  • Ansvars- og kaskoforsikring CDW
  • Tyveri- og personskadeforsikring THW/PAI
  • Afleveringsgebyr (værdi kr. 250,-)
  • GPS (med detaljeret Islandskort, værdi kr. 90 kr per dag)
  • Ekstra chauffør (værdi kr. 230,- per chauffør)
  • Beskrivelse på dansk med forslag til seværdigheder
 • Hvorfor skal jeg leje en bil hos Travel Nord?

  Travel Nord samarbejder kun med professionelle samarbejdspartnere indenfor billeje. Hvis noget fejler din bil under turen i Island, har vi 20 servicestationer over hele Island, hvor du kan få bilen repareret indenfor kort tid eller få udleveret en ny bil, hvis fejlen er af en større grad. Dette sikrer dig, at rejsen ikke bliver ødelagt, hvis der opstår et problem med bilen. (OBS. Mange mindre biludlejningsfirmaer i Island har kun en servicestation i Keflavik og/eller i Reykjavik, dem arbejder vi ikke med.)

 • Hvilke forsikringer er inkluderet i en almindlig billeje?

  Den inkluderede ansvars- og kaskoforsikring (CDW) er med en selvrisiko på ca. kr. 12.900,- (Gruppe A - DD) og ca. kr. 23.200,- (Gruppe OO og større) per skade.
  Tyveriforsikringen (THW) dækker tyveri på selve bilen
  Personskadeforsikringen (PAI) dækker skader på fører og passagerer i bilen

 • Hvilke forsikringer kan man tilkøbe i en almindlig billeje?

  Medium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP) nedskriver selvrisikoen på CDW forsikringen ned til ca. kr. 3.100,- (Gruppe A-DD) og ca. kr. 5.670,- (Gruppe OO og større) og inkluderer også en grus forsikring mod stenkast på forlygter og forrude.
  Premium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP/SADW/ZERO) inkluderer derudover sand og aske forsikring som dækker mod skader på blandt andet lak, ruder og andre bildele. (Sker normalt i blæsevejr). Premium Super Kaskoforsikringen nedskriver derudover selvrisikoen helt til nul kroner. (kr. 0,-)

  Læs mere om vores forsikringer i Island her >>

 • Hvor lang tid tager det at køre hele vejen rundt i Island?

  Ringvejen (hovedvej 1) er ca. 1500 km, men med den ekstra kørsel ned til strande og op til byer og bjerge, derfor kan kør-selv-turen hele vejen rundt nemt komme op på 2500 - 3000 km. Vi anbefaler mindst 8 dage for at køre hele vejen rundt, men for de, der ønsker mindre daglig kørsel og mere tid til at nyde naturen, anbefaler vi en 11 dages Island kør selv ferie >>. Vi tilbyder endvidere en 15 og 22 dages kør selv ferie til de, som vil have rigtig god tid til det hele.

 • Hvornår åbner højlandsruter og fjeldveje (F-veje) i Island?

  Højlandsruter og bjergveje er ikke åbne i vintermånederne på grund af sne. I foråret smelter sneen og vejene bliver våde, mudrede og fuldstændig ufarbare. De fleste fjeldveje er lukkede frem til juni og enkelte kan være lukkede til slutningen af juli. Åbningstiden er afhængigt af vejrforholdene hvert år. Travel Nord sælger et detaljeret vejkort, hvor du ser flest alle højlandsruter (F-veje). F-veje kan man kun køre på i en 4x4 bil.
  Læs mere om F-veje her >>

 • Hvis vejret bliver dårligt, hvordan holder man sig selv opdateret?

  Hos Travel Nord, betyder sikkerheden for vores kunder i trafikken rigtig meget. I Island kan der være ustabile forhold med vejret, hvor der bl.a. kan lige pludselig forekomme stærk sidevind eller isglatte veje, så man skal altid holde sig opdateret inden man tager af sted. Vi anbefaler derfor alle vores kunder at holde sig selv opdateret på SafeTravel, hvor man finder gode og nyttige informationer og bliver advaret ang. vejret og kørselsforholdene. safetravel.is

 • Hvor finder man tankstationer i Island?

  Du finder tankstationer i alle byer i Island og de fleste har automater som tager almindlig betalingskort /visa.

 • Hvem skal jeg kontakte hvis jeg har problemer eller ulykke under kør-selv-ferien?

  Hvis du har problemer eller ulykke med bilen, skal du kontakte biludlejeren (telefonnummer forekommer på lejekontrakt og voucher). Du kan også altid kontakte Travel Nord på 23988200, vi har altid en nødtelefon åben for vores kunder i Island.


Overnatninger på kør-selv-ferien i Island

 • Har jeg en fast ruteplan under min kør-selv-ferie?

  Under din kør-selv ferie er der planlagt hotelophold (eller guesthouses) på bestemt lokationer. Hvilken rute du vælger at tage og hvilke steder du ønsker at se og besøge på vejen mellem hotelovernatningerne, er dog helt op til dig selv. På den måde får man friheden til selv at bestemme tempoet og stoppe ved de attraktioner man selv synes er spændende. For at gøre planlægningen nemmere for dig, har Travel Nord udarbejdet en rejseguide med udvalgte seværdigheder i de forskellige landsdele, som sendes med rejsedokumenterne. På den måde kan du nemt se hvilke seværdigheder der er i området omkring din næste hotelovernatning.

 • Hvilke hoteller på kør selv-turen, kommer jeg til at bo på?

  Hotellerne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, og den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i beskrivelsen og eventuelt i en omvendt rækkefølge, alt efter ledige værelser.

 • I hvilken kategori er overnatningsstederne på en kør selv ferie i Island?

  Kør-selv-ferie i Island tilbydes i 3 kategorier. Den mest populære er vores almindelige ”Hotel & billeje” med gode hoteller/guesthouses i klassen ca. 3 stjerner. Vi tilbyder også en budgetkategori med guesthouses & bondegårde og en luksus kategori med ca. 4-5 stjerne hoteller eller luksusvillaer. (obs. Der findes dog ikke 4. stjerne hoteller i alle landsdele i Island)

 • Kan jeg købe middag på hotellerne?

  Hvis du vælger kør-selv-ferien enten i kategorierne ”hoteller & billeje” eller ”luksushoteller & billeje” kan man i fleste tilfælde spise aftensmad på hotellerne (a la karte menu). Vi anbefaler dog at man ringer til hotellet og bestiller bord på forhånd, specialet hvis man rejser i højsæson.

 • Kan jeg købe middag på guesthouses & bondegårde?

  Nej, I de fleste tilfælde kan det ikke lade sig gøre.

 • Kan jeg opgradere hotellerne på turen?

  Ja det kan man. Der findes ikke 4. stjerne hoteller i alle landsdele i Island, men det er muligt at opgradere til 4 stjerne hotel i Reykjavik og nogle steder ude på landet. Kontakt os vedrørende ønsker om dette.

 • Kan jeg leje et sommerhus i alle landsdele i Island?

  Ja, Travel Nord har forbindelse og kontrakter med sommerhusejere i alle landsdele i Island. Så kontakt os gerne, og vi finder et sommerhus som passer dine behøv. Minimum leje er 3 nætter.

 • Hvad er inkluderet i sommerhusleje i Island?

  Det er meget forskelligt fra sommerhus til sommerhus, da de fleste af sommerhusene er privatejede. El og varme er dog altid inkluderet.


Har du ikke fået svar på dit spørgsmål

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Mød os på Social media

Nyttig info

Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
Her finder du vores vilkår og betingelser

Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
Travel Nord har konkurrencedygtige priser

Her finder du cookie- og persondatapolitik
Book et møde på vores kontor i Fredericia
Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
Her finder du anmeldelser fra vores kunder