Skip to main content
Oplev Island på egen hånd i en lejebil

Island på egen hånd

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Travel Nord samarbejder med det største biludlejningsfirma i Island. Du kan derfor altid være sikker på at få en bil af nyere model og med service i top!

Island på egen hånd

Oplev Island på egen hånd og kør selv i en lejebil

Island er et fantastisk land at opleve på egen hånd. Det er nemt at køre rundt i Island og bestemme selv, hvad du ønsker at se og opleve. De fleste der rejser til Island, ønsker at se og opleve den fantastiske, rene og anderledes natur der findes overalt i Island. Island har meget vekslende natur og du vil opleve helt forskellige udsigter alt efter landsdele.

Vi hos Travel Nord er specialister i Island og vi hjælper dig med at opleve Island på egen hånd på den bedste vis, hvor du selv kommer til at bestemme hvad du kommer til at opleve ved at køre rundt i en lejebil. Din rejse vil starte med at du får en godt udstyret lejebil med GPS i lufthavnen i Keflavik og en detaljeret rejseguide på Dansk fra Travel Nord. Vi tilbyder lejebiler i alle størrelser og prisklasser. Vi planlægger turen, med enten hotelovernatninger rundt i forskellige landsdele, hvor du kører fra et hotel til et andet, eller bor i et sommerhus i en smuk natur, og har mulighed at køre på dagsture derfra. Du kan også vælge at leje en autocamper, som du også får udleveret i lufthavnen. De fleste der vælger vores hotelpakke, vælger at tage den første og den sidste nat på et hotel i Reykjavik, da det gør transporten til og fra lufthavnen nemmere.

Island gemmer på mange pragtfulde naturperler du bør besøge

Island er et ret stort land, med en rundvej hele vejen rundt på ca. 1400 km. Landet har utrolige meget at byde på i alle landsdele vil du opleve en natur, ulig andre steder i verden.
Island er et meget vulkansk aktivt land og du vil derfor opleve geotermisk aktivitet og varme kilder mange steder i Island. Mange steder vil du se røgsøjler komme fra jorden, hvilket minder os om den enorme underjordiske kraft på vores planet. Det er en helt unik oplevelse at udnytte den underjordiske kraft og bade i de naturlige varme kilder ude i naturen, så det anbefaler vi helt bestemt at du prøver.
Udover den herlige natur i Island er der også en masse sjove og interessante aktiviteter man kan komme med på. Det kan være alt fra adrenalinskabende aktiviteter som for eksempel snescooter og gletsjervandring på Europas største gletsjere, hvor udsigten er helt utrolig betagende. Det kan også være aktiviteter hvor du kommer helt tæt på dyrelivet i- og omkring Island, som for eksempel sejlture, hvor du kan se hvaler, Spækhuggere og Kaskelothvaler, eller rideture på de vidunderlige Islandske heste i deres naturlige omgivelse. I Island finder man kun Islandske heste og ingen andre hesteracer. De er efterkommere til de heste, som vikingerne medbragte til Island i 900-tallet. I Island finder man også kæmpe store og spektakulære lava- og isgrotter der har stor besøgs værdi. Du kan blive inspireret af vores udvalg af aktiviteter i Island på vores online shop www.island-aktiviteter.dk >>


I det syd og vestlige Island:

  • Reykjavik

  • Den Gyldne Cirkel

  • Snæfellsnes halvøen

Reykjavik

Hovedstaden Reykjavik er en moderne handelsby med masser af charme og flere gamle bygninger. Reykjavík har meget at byde på for enhver smag og kan prale af et flot udvalg af gode restauranter, fine hoteller, eksklusive forretninger og designer shops. Den storslåede natur omkranser byen fra alle sider.

Den Gyldne Cirkel

Den Gyldne Cirkel indebærer Nationalparken Thingvellir, som ligger på UNESCO verdensarvsliste, det prægtige vandfald Gullfoss og Geysir geotermiske område, med sprudlende gejsere og boblende kilder. Thingvellir nationalpark. Her mødes den islandske historie og imponerende geologiske vidundere, hvilket gør stedet til en af Islands mest interessante seværdigheder. Thingvellir var nemlig lokationen for en af de ældste parlamenter i verden, Alþingi, men det er også et godt sted at se hvor de tektoniske plader mellem Amerika og Europa mødes.
Det Gyldne Vandfald Gullfoss. Gullfoss er et af de mest berømte vandfald i Island. Vandfaldet er en del af gletsjerfloden Hvítá og falder ned i en 62-meter dyb bjergkløft. Gullfoss er en af de største naturperler i verden. Geysir. Ved Geysir området i Haukadal, har man muligheden for at gå iblandt de sprudlende varme kilder, der omgiver den berømte kilde Geysir. Den gamle gejser, Geysir, har nu sovet stille i mange år, …men naboen Strokkur springer op i luften i op til 40 meters højde hvert 5-10 minut.

Snæfellsnes halvøen

Oplev magien af Snæfellsnes, hvor Snæfellsjökull gletsjeren står i kontrast til himmelen yderst på næsset. Udover den karakteristiske Snæfellsjökull gletsjer, huser halvøen også sort sandede og gyldne sandstrande, fuglebeboede klipper, spektakulære bjerge og vulkanske krater. På Snæfellsnes finder man også de hyggelige fiskerlandsbyer, Arnarstapi og Hellnar. På Snæfellsnes finder man også et af de mest fotograferde bjerge i Island, Kirkjufell bjerg.


I det sydlige Island:

  • Sydkysten

Sydkysten

På sydkysten i Island finder man bl.a. Seljalandsfoss, en af Europas mest berømte vandfald, hvor man kan gå bag om vandfaldet. Seljalandfoss er en del af floden Seljalandsá, der strømmer fra området under gletsjeren Eyjafjallajökull, som muligvis er den mest kendte vulkan i hele verden, efter det enorme udbrud i 2010. Skógafoss er et billedskønt vandfald og er kendt fra bl.a. filmen ”Thor”, ”Walter Mitty”, ”James Bond” og serien ”Game of Thrones”. Reynisfjara. Den sorte sandstrand, hvor man får set stenformationerne ved Reynisdrangar.


I det nordlige Island:

  • Myvatnsområdet

Myvatnsområdet

Myvatnsområdet er en verden for sig selv, overalt finder man meget smuk vulkansk natur. Her oplever man blandt andet Myvatn, Dettifoss, Godafoss, Asbyrgi, og meget mere. Området består af, storslående fjelde, øer ud for kysten og land under skabelse. Ved Mývatn er der et enestående fugleliv og en helt billedskøn natur. Dettifoss vandfald, er det mest vandrige vandfald i Europa. Når man står og kigger på de imponerende fjeldkløfter, stenformationer og det kæmpe store og kraftige vandfald, føler man sig utrolig lille. Godafoss (gudenes vandfald) er et utrolig billedskønt og blidt vandfald. Ásbyrgi er en meget smuk fjeldkløft, med flotte stenformationer, og er et yndlingssted hos mange Islændinge.


I det østlige Island:

  • Østfjordene

Østfjordene

Østfjordene i Island er meget smukke. De findes i varianter af både brede og smalle fjorde med høje farverige og karakteristiske bjerge på alle sider. I disse fjorde finder man små charmerende landsbyer, og mange med sine egne specialiteter og kultur. Vi kan bl.a. nævne Borgarfjördur Eystri, Seydisfjordur, Neskaupstadur, Reydarfjördur og Fáskrúdsfjördur. Om sommeren er østfjordene den landsdel i Island, der er den solrigeste og varmeste, men om vinteren er de små landsbyer ved bjergsiderne ofte truet af store mængder sne og laviner, hvor de kan være isolerede i dagevis på grund af vejret. I de dybe fjorde kan man ofte se hvaler solbade, og hygge sig, helt fra bryggen. Østfjordene er ideelle for gode vandreture og vi kan anbefale besøg i Hallormstadarskogur skov, hvor man kan vandre op i bjergene, og få udsigt over Lagarfljót sø. Hvem ved om du kan spotte den enorme og berømte lagarfljóts orm der findes i søen, og viser sig sjældent i dag. (Islands Lock Ness).

OBS. at hvis man ønsker at udforske både nord og østlandet, så anbefaler vi at man kører hele vejen rundt i stedet for at tage samme vej tilbage til Reykjavik.


Fordel ved at købe en pakkerejse og rejse til Island på egen hånd i en lejebil

Pakkerrejser til Island er perfekte for dig, der gerne vil opleve eventyrlige Island, uden at skulle bekymre dig om bookninger, fly og billetter. Hos Travel Nord sammensætter vi spændende pakkerejser til Island, hvor du kun skal koncentrere dig om at nyde Islands smukke natur og gæstfrie kultur. Udover det er hele rejsen dækket af den Danske rejsegarantifond, hvilke betyder tryghed for dig som rejsekunde, hvor i tider som bl.a. Corona er aflyste rejser blevet refunderet.

Kør selv ferie i Island er en oplagt mulighed for dig, der ønsker at opleve Island på egen hånd, og se lidt af det hele. På en kør selv-ferie kan man komme helt tæt på den herlige natur. Her kan du vælge at overnatte på hoteller, i et sommerhus eller i en autocamper. Travel Nord tilbyder rigtig mange biltyper, og du vælger selv hvad passer dig og din familie bedst.

Se alle mulighederne i ind på vores kør-selv-ferie island >> hvor du kan sende ind forespørgsel ind på hver enkelt tur (øverst på hver tur). Du kan også kontakte os direkte på e-mail (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Hvordan bestiller jeg rejsen?

Under hver enkel tur er der en knap "Bestil/forespørg" hvor man kan forespørge om et uforpligtende tilbud

Du kan også kontakte os:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

2398 8200

Mød os på Social media

Nyttig info

Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
Her finder du vores vilkår og betingelser

Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
Travel Nord har konkurrencedygtige priser

Her finder du cookie- og persondatapolitik
Book et møde på vores kontor i Fredericia
Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
Her finder du anmeldelser fra vores kunder