Skip to main content
Kør højlandsruten Kjölur & nordøst Island på 10 dage 9 nætter

10 dage Island - Kjölur ruten NØ

10 dage Kjölur ruten Island & Nord Øst

Oplev imponerede udsigter i det barske højland på Kjölur og ved Landmannalaugar

Island er et rigtigt stort land, hvor du kan opleve alt fra frodige fjorde til det øde og barske højland, majestætiske gletsjere og smukke vandfald. Den her tur er til jer, der vil opleve det nærmest uberørte højland, hvor I kører mellem gletsjere og varme kilder, langt væk fra civilisation. Turen kræver en 4x4 lejebil.


Lejebil i en valgfri type
Hoteller ca. 3-stjernede
Turen byder på pragtfuld natur!
Se Priser & BOOK TUREN

Oplev magiske steder på Island. Kør selv-ferie til bl.a. højlandet i Island

På kør-selv-turen ”10 dage Kjölur ruten Island & Nord Øst” kommer du til at køre den populære Kjölur rute, der  ligger på tværs af Island. På ruten kommer du til at opleve det imponerede, flotte og barske landskab i højlandet, hvor ikke mange turister kommer til. På turen vil du også besøge Landmannalaugar, der er mange Islændinges yndligs sted. Landmannalaugar er en sand perle i Islands natur. Området tilbyder en unik mulighed for at opleve den geotermiske aktivitet, de farverige bjerge og den vilde skønhed, der kendetegner højlandet. Det er et must-see rejsemål for dem, der ønsker at udforske Islands vilde og majestætiske natur.

På lavlandet møder man et helt anderledes landskab. Her oplever man kontrastfuld og smuk natur med udsigt til farverige bjerge, store søer, grønne dale og sorte sandstrande. Island er også kendt for boblende gejsere og varme kilder man kan bade i. Desuden finder man utallige vandfald i forskellige størrelser. Vi tilbyder rigtig mange sjove aktiviteter rundt omkring i Island, man burde se på og planlægge inden man rejser.

Turen kræver at man lejer en 4x4 bil i gruppe OO eller større.


Forslag til Rejseplan

Obs. Den endelige ruteplan vil muligvis være lidt anderledes end i beskrivelsen eller i omvendt rækkefølge, alt efter ledige hotel værelser.

Dag 1: Ankomst - Reykjanes - Den Blå Lagune - Reykjavik

I flyver fra Kastrup eller Billund og lander i Keflavik, hvor I modtager din udlejningsbil, en firhjulstrækker. 

Her er det oplagt at tage i Den Blå Lagune på vej mod Reykjavik, da den ligger mellem Keflavik og Reykjavik. Den Blå Lagune giver en utrolig oplevelse hvor man bader i det blåhvide vand, som er omringet af de sorte lavaformationer. Her er der også mulighed for at få en god frokost eller aftensmad i Lava restauranten, som er bygget ind i 800 år gammel lava.

Overnatning i Reykjavik

Den Blå Lagune kan bestilles her >>

Dag 2: Den Gyldne Cirkel – Kjölur - Kerlingarfjöll

I kan starte dagen med at udforske Reykjavik, før I kører mod Golden Circle området. 
Start med at udforske Thingvellir nationalpark, som er utrolig flot naturområde og har en meget rig historie, da det var her det første alting blev holdt i 900-tallet. Kør derefter mod Geysir og oplev den sprudlende Strokkur, som er i udbrud hvert 5-10 minut og til sidst kører I imod Gullfoss (Det Gyldne Vandfald), et imponerende dobbelt vandfald.
I skal overnatte så tæt på Kjölur vejen som muligt. Dette er ved Gullfoss eller oppe i selve højlandene på Kerlingarfjöll.
Før du kører over Kjölur, skal du huske at tanke bilen helt op og købe noget at drikke og spise til turen. Der er ingen tankstationer eller kiosker på højlandet.

Dag 3: Kjölur – Kerlingarfjöll – Skagafjördur

I skal nu køre over kjölur og mod Skagafjördur. Her vil i opleve det imponerende og månelignende højland.
Skagafjördur fjord bliver også kaldt ’’Hestenes dal’’, og er et centrum for Islands stolte hestekultur. Her kan du deltage i guidede rideture, hvor du kan udforske det omkringliggende landskab på hesteryg. Hestene fra denne region er kendt for deres særprægede tølt-gangart og venlige temperament.  LINK

Før du kører over Kjölur, skal du huske at tanke bilen helt op og købe noget at drikke og spise til turen.  Der er ingen tankstationer eller kiosker på højlandet.

Overnatning i Skagafjördur området.

Dag 4: Akureyri – Húsavík - Tjörnes

I kører mod Akureyri, som er den næststørste by på Island og er beliggende på den nordlige kyst. Byen er omgivet af imponerende bjerge og ligger ved den smukke Eyjafjörður-fjord. Akureyri er kendt for sin charmerende atmosfære, smukke natur og livlige kulturscene. 
Kør videre mod Húsavík og oplev hvalernes hovedstad, her er der oplagt at tage på hvalsafari.
I kan køre videre mod Tjörnes og derefter til Ásbyrgi.
En overnatning i området.

Dag 5: Godafoss – Myvatn - Dimmuborgir

I kører forbi det smukke vandfald Godafoss (Gudernes vandfald), som er kend for sin skønhed. 
Brug dagen ved Mývatn området hvor der er meget at se og opleve fx Dimmuborgir, Stóragjá, Grjótgjá og Jardbödin ved Mývatn hvor I kan nyde afslappet tur i de varme kilder.
Dimmuborgir (Mørke slotte) er dannet af lavastrømme, der har strømmet over det omkringliggende landskab og skabt en labyrint af tårnhøje klipper, buegange, underjordiske huler og komplekse lava formationer. Disse strukturer er skabt af gasbobler i lavaen, der er blevet fanget og frosset under afkølingen, hvilket har efterladt huler og hulrum.
En overnatning i området.

Dag 6: Dettifoss – Stuðlagil - Egilstaðir

I kører mod øst Island og på vejen er det oplagt at stoppe ved námaskard og se det geotermisk område hvor jorden bobler, Krafla vulkanen og Viti kratet, som er fyldt med vand.
Kør derefter videre til Dettifoss vandfald, som er det sidste stop af ’Diamant cirklen’.
Det er også oplagt for jer at stoppe forbi Stuðlagil, en utroligt flot kløft som er omringet af de karakteristiske sekskantede basalt søjler.
Overnatning på Egilstadir eller i østfjordene

Dag 7: – Jökulsárlon – Diamant stranden - Skaftafell

I kører nu syd på mod Jökulsárlón, oplev de store isbjerge i gletsjerlagunen helt tæt på med en bådtur.  LINK
Det der gør Jökulsárlón så imponerende, er den is, der driver rundt i lagunen. Isblokkene, der bryder af gletsjertungen, flyder langsomt ned i lagunen og formes af vandet og vejret. Isen driver deerefter ned til den sorte strand. Stranden bliver kaldt for diamantstranden på grund af den måde den blåhvide is funkler på den sorte strand.

Denne dag er det også oplagt at besøge Skaftafell national park og det magiske svartifoss vandfald.
Overnatning i Kirkjubæjarklaustur området

Dag 8: Landmannalaugar

I skal køre over højlandet mod Landmannalaugar som er et naturskønt område i det sydlige højland af Island, kendt for sine farverige ryolitbjerge, geotermiske kilder og enestående vandrestier.
Derefter kører I ned af højlandet igen og overnatter i den gyldne cirkel området.
Før du kører over højlandet, skal du huske at tanke bilen helt op og købe noget at drikke og spise til turen. Der er ingen tankstationer eller kiosker på højlandet.

Dag 9: Reykjavik

I kører mod Reykjavik hvor I kan bruge resten af dagen i Reykjavik.
Her kan I fx tage I Perlan og se Gletsjer-, isgrotte og nordlys udstillingen. Udstilling med illustration af den menneskeskabte isgrotte som er på toppen af Langjökull gletsjeren. Udstillingen slutter med Arora show hvor du oplever det magiske nordlys.  Du kan booke billetter her >>

 

Dag 11: Hjemrejse

I kører mod Keflavik, hvor I afleverer jeres udlejningsbil og tager flyet hjem til Danmark.


Rejseguide medfølger
Forslag til seværdigheder
Forslag til Aktiviteter
Spar 5% - Rabat på Aktiviteter

Kør-selv-ferien til Island - Rejseguide på dansk medfølger

Når du køber en kør-selv ferie til Island hos Travel Nord, vælger du selv hvilken biltype du ønsker at køre i og kører efter et forudbestemt program fra hotel til hotel. Hotellerne på turen bliver først fastlagt efter din bestilling. Du bestemmer selvfølgelig selv hvad du ønsker at se og opleve på vejen, men Travel Nord har udarbejdet en detaljeret rejseguide med forslag til seværdigheder og aktiviteter i de områder du opholder dig i. Rejseguiden er på dansk. Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk


 • 10 dage / 9 nætter

 • Hoteller
 • Billeje

Reykjavik og omegn:

 • Den Blå Lagune

 • Krisuvík

 • Reykjanes halvøen

 • Vulkaner

 • Reykjavik midtby

Island Nord:

 • Hestedalen Skagafjördur

 • Akureyri

 • Myvatnsområdet
 • Ásbyrgi
 • Vandfaldene Dettifoss og Godafoss
 • Naturbadet Jardbödin
 • Húsavík

Islands Højland:

 • Kjölur

 • Kerlingafjöll

 • Hveravellir

Islands Øst:

 • Egilstadir

 • Lagarfljót

 • Islands største skovområde, Hallormsstadarskogur

 • De magiske østfjorde

Island Syd:

 • Den Gyldne Cirkel område

 • Guldfoss

 • Geysir

 • Thingvellir Nationalpark

 • Landmannalaugar

 • Thorsmork

Travel Nord samarbejder med det største biludlejningsfirma i Island. Du kan derfor altid være sikker på at få en bil af nyere model og med service i top!

Billeder fra turen:

Island har nogle af verdens mest unikke og spektakulære naturfænomener, heriblandt nordlys, vulkaner, gejsere, vandfald og gletsjere. Island er på mange måder ligesom at træde ind i et eventyrland, hvor oplevelserne ofte overgår ens egen fantasi.

Ruten:

Vi placerer ovrnatningerne alt efter ledighed. Din tur kunne se ca. ud som vist på kortet. Det varierer lidt efter ledighed i den valgte periode.

Hoteller på turen:

Travel Nord samarbejder med rigtig mange gode hoteller og guesthouses i hele Island, alt fra store kvalitetshoteller til små hyggelige guesthouses. På denne kør-selv-ferie er overnatningsstederne lidt blandede, i de fleste tilfælde er der tale om hoteller i standarden ca. 3- stjerner eller guesthouses i lignende standard. Alle værelser er med eget bad og morgenmad inkluderet. De specifikke overnatningssteder varierer afhængigt af ledigheden i den valgte periode. Din tur kan derfor muligvis bestå af andre lignende hoteller end dem vist på billederne.

Her kan du se de forskellige lejebiler i Island

Vi er specialister i billeje i Island og vi hjælper dig selvfølgelig gerne med et valg af en udlejningsbil i Island.

Her kan du se et overblik over de biltyper vi tilbyder i Island, men klik gerne på linket her nedenunder for at se flere detaljer om de enkelte biltyper, fx. hvor mange personer der kan være i bilen, hvor mange kufferter bilen kan rumme, og om bilen er egnet til højlandskørsel m.m.

Denne tur kræver en 4x4 bil af gruppe OO, FF, GG, HH, II, QQ, RR, RR2 eller JJ.

Pris 10 dage Højland i Island

Kør selv turen er beregnet til 2 eller 4 voksne, som deler dobbeltværelser. Ved andet antal gæste end vist i pristavlerne her nedunder, så send os en forespørgsel.

jul | aug

Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(OO) Suzuki Jimny 4x4

18.610,- per. pers.

(FF) Suzuki Vitara 4x4

18.760,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

19.960,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

21.250,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

25.110,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

25.260,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

26.480,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

27.130,- per. pers.


jul | aug

Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(OO) Suzuki Jimny 4x4

N/A

(FF) Suzuki Vitara 4x4

14.960,- per. pers.

(GG) Toyota Rav4 4x4

15.610,- per. pers.

(HH) Kia Sorento 4x4

16.250,- per. pers.

(II) Toyota Land Cruiser 150 4x4

18.190,- per. pers.

(QQ) Audi Q5 Quattro 4x4

18.260,- per. pers.

(RR) VW Touareg 4x4

18.870,- per. pers.

(RR2) Land Rover Discovery 4x4

19.190,- per. pers.


Valgfri tilkøb til bilen

Medium Kaskoforsikring SCDW/GP - Gr: OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK

210,- pr dag

Premium Kaskoforsikring SCDW/GP/SADW/ZERO - Gr: OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK

310,- pr dag

Babystol 0 - 2 år / Børnesæde over 2 år

400,-

WIFI (3GB) i bilen (min 3 dages rental)

60,- pr dag

Kort over Island inkl. lev. - Hele landet: 1:600 000

200,-

Kort over Island inkl. lev. - Fjerdedel: 1:300 000

200,-

Opgradere til automatgear

380,- pr dag

Prisen inkluderer:

 • En udlejningsbil i den valgte kategori i 9 døgn

 • Ubegrænset kørsel

 • Ansvars- og kaskoforsikring CDW

 • Tyveri- og personskadeforsikring THW/PAI

 • Gebyr for afhentning / aflevering af bil i lufthavnen (værdi kr. 250,-)

 • GPS (med detajleret Islandskort værdi kr. 900,-)

 • Ekstra chauffør (værdi kr. 230,- per person, der skal køre bilen)

 • 9 nætter i dbl værelse med morgenmad og privat bad på ca. 3* hoteller/guesthouses

 • Internet på fleste hoteller

 • Rejseguide på dansk med forslag til seværdigheder

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Rabatkort til N1 tankstationer

 • Rabatkode der giver 5% Rabat på www.island-aktiviteter.dk


Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)

 • Brændstof til bilen

 • Mad og drikkevarer udover morgenmad

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)

 • Aktiviteter (Du får en rabatkode der kan bruges på vores hjemmeside www.island-aktiviteter.dk)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Op til fire gange om ugen.


Vigtigt:

 • De viste biler er udelukkende eksempler på gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype, vi prøver dog altid at tage hensyn til særønsker i dette sammenhæng.

 • Føreren skal være 20 år eller ældre og skal have haft gyldigt kørekort i minimum et år. For bile i lukus katogorien (QQ,RR,RR2 og KK) skal føreren være minimun 23 år og have haft et gyldigt kørekort i minimun et år.

 • Lejer skal fremvise gyldigt kreditkort eller debitkort i sin fysiske form (fx. Visa/MasterCard) samt kørekort i sin fysiske form ved modtagelse af bilen. Det er vigtigt at medbringe de fysiske kort. Betalingskort og kørekort gemt i en app som fx Apple Pay og Google Pay accepteres ikke.

 • Der kræves depositum fra kunder ved biludlejning for betaling af evt. parkering, bøder, gebyrer til tunneller og vejtold, forlænget leje, benzin/diesel, og fl.
  Depositum opkræves fra kundens kreditkort eller debitkort efter underskrift på lejeaftalen.
  Beløbet for depositum afhænger af valgt forsikring:
   -  Standard inkluderet forsikring/CDW: 75.000 ISK
   -  Medium forsikring/SCDW: 50.000 ISK
   -  Premium forsikring: 35.000 ISK.
  Efter lejeperiode opkræves ekstra omkostninger fra depositum. Hvis ingen ekstra omkostninger, frigives depositum fra kreditkort. Processen tager op til 7 dage, derefter frigives depositum af kreditkortselskab. Vi sikrer grundig forklaring ved skranken ved lejeaftalens start.

 • Hvis man ønsker at køre i højlandet, skal det være på en 4x4 bil i gruppe OO og opefter, det er begge dele på grund af dårlige veje, men også på grund af forsikringsmæssige årsager.

 • Den inkluderede ansvars- og kaskoforsikring (CDW) er med en selvrisiko på ca. kr. 23.200,- (Gruppe OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK) per skade.

 • Tyveriforsikringen (THW) dækker tyveri på selve bilen

 • Personskadeforsikringen (PAI) dækker skader på fører og passagerer i bilen

 • Medium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP) nedskriver selvrisikoen på CDW forsikringen ned til ca. kr. 5.670,- (Gruppe OO, FF, GG, HH, II ,QQ, RR, KK) og inkluderer også en grus forsikring mod stenkast på forlygter og forrude.

 • Premium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP/SADW/ZERO) inkluderer sand og aske forsikring som dækker mod skader på blandt andet lak, ruder og andre bildele. (Sker normalt i blæsevejr). Premium Super Kaskoforsikringen nedskriver derudover selvrisikoen helt til nul. (kr. 0,-)

 • Fleste af vores hoteller er i kategorien 3 stjerner. I enkelte tilfælde kan det være tale om guesthouses i samme standard. Hotellerne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i ovennævnt beskrivelse eller i omvendt rækkefølge.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Til Top

Send os en forespørgsel

Send os en forespørgsel

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:  Turen tilbydes hele året rundt, valgfrie datoer.

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Se andre ture i katagorien Hoteller og Billeje

11 dage Island syd & vest
8 dage Island vestfjorde
8 dage Island nord
5 dage Island Syd
11 dage Island nord
11 dage Island Rundt
10 dage Island Kjölur ruten NV
11 dage Island syd
8 dage Island rundt
8 dage Island syd og vest
10 dage Island - Kjölur ruten NØ
8 dage Island vest
15 dage Island rundt
4 dage Island - Gylden Cirkel
22 dage Island Rundt udvidet

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder