Skip to main content
Kør-selv-ferie på 12 dage med hoteller og lejebil i Skotland - Højland & øerne

12 dage Skotland Rundt - Højlandet og Øerne

Info & viden om Skotland

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

12 Dage Skotland Rundt - Højlandet & Øerne

 • Vi anbefaler

KØR SELV SKOTLAND - 12 DAGE / 11 NÆTTER

Denne kør selv tur Skotland er en af vores mest populære ture i Skotland. På kør-selv-turen rundt, vil du opleve den fantastiske natur i det skotske højland og på øerne rundt omkring,  oplevelse man sent glemmer. Du kommer til at opleve fleste af de mest populære seværdigheder og store og små byer.


Lejebil i en valgfri type
Hoteller ca. 3-stjernede
Turen byder på pragtfuld natur!
Se Priser & BOOK TUREN

Tag med på en uforglemmelig kør selv rejse gennem Skotlands smukke landskaber

Dette er turen for dig der gerne vil se hele Skotland i al sin skønhed, og gerne vil have tiden til at nyde hvert øjeblik. Denne lidt længere tur giver jer massere af tid til at nyde de små øjeblikke, og man kan tage sin tid de forskellige steder i det utroligt smukke land. I vil samtidig have tid i nogle af de større byer og se de forskellige dele af det fantastiske land.


Forslag til Rejseplan

Obs. Den endelige ruteplan vil muligvis være lidt anderledes end i beskrivelsen eller i omvendt rækkefølge, alt efter ledige hotel værelser.

Dag 1: Velkommen til Skotland

Ankom ved Glasgow eller Edinburgh Lufthavn, og brug den første dag af ferien på at udforske Glasgow, Skotlands anden største by, på en sightseeing-tur. Du vil også have muligheden for at besøge et af de mange fascinerende museer i byen, såsom Kelvingrove eller St Mungos, eller hvorfor ikke tage med på tur til Tennets bryggeri, for at smage nybrygget lokaløl.

Overnatning: Glasgow området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 2: Glasgow til Fort William

Dagen starter med, at I henter jeres lejebil, og kører fra Glasgow til Fort William området. På vejen kan du vælge at inkludere en bådtur på Loch Lomond, eller stoppe ved den smukke landsby “Luss” for billeder af både den smukke landsby og selvfølgelig Loch Lomond. Fortsæt jeres køretur videre nordpå, over den dramatiske Rannoch Moor, og stop for at tage billeder af Glencoe, en af de mest kendte Glens i Skotland, inden i ankommer til jeres overnatningssted.

Overnatning: Fort William området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 3: Fort William til Kyle of Lochalsh

Kør igennem det smukke landskab over til øerne, hvor I kan stoppe for at tage billeder ved Glenfinnan Monument, verdenskendt for togbane-broen fra Harry Potter filmene. Indtil turen går videre til Isle of Skye med færgen, hvor du vil have eftermiddagen til at udforske øen. Her kan man blandt andet se den farverige havneby Portree, eller stop forbi Clan Donald Centre, for at lære mere omkring historien bag klanen på øen Skye. Derefter vender turen tilbage til fastlandet via en bro, herfra kan man blandt andet køre forbi Eilean Donon Castle, et af de mest fotograferede slotte i Skotland, på vejen hjem til jeres hotel ved Kyle of Lochalsh.

Overnatning: Kyle of Lochalsh eller Skye området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 4: Kyle of Lochalsh til Ullapool

Fortsæt turen nordpå, til Ullapool, langs den smukke vestkyst. Det kystlige landskab er spektakulært og enestående at køre igennem. Der er også mulighed for at stoppe forbi landsbyer på vejen, for eksempel Plockton. Interewe Garden, en tropisk have på Skotlands kyst, ligger også på vejen, og skal helt klart nydes når man er i området. Dagen vil derefter slutte i havnebyen Ullapool.

Overnatning: Ullapool området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 5: Ullapool til Thurso

Kør fra Ullapool til Thurso langs noget af det mest dramatiske kystsceneri i hele Storbritannien. Tag et stop forbi Durness, og besøg John Lennon Memorial Garden. I vil også have mulighed for at komme ind til Bettyhill, hvor I kan høre historien om de skotske højlands klareringer. Glem ikke at tage en gåtur ned af en af de mange sandstrande på den nordlige kyst, før du ankommer til Thurso, hvor I skal tilbringe de næste to nætter.

Overnatning: Thurso området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 6: Udforsk Orkney

Dagen starter ud med at tage færgen fra Scrabster eller Gills Bay til Orkney. Her vil I have dagen til at udforske den fantastiske ø på egen hånd, eller komme med på en guidet tur på øen. Øen er fyldt med fantastiske ting at se og opleve, blandt andet den 5000 år gamle landsby “Skara Brae”. The Ring of Brodgar er bestemt også et besøg værd, såvel som Kirkwall, en by på øen hvor man blandt andet kan købe lokalproducerede og håndlavede produkter. Kør herefter over Churchill Barriers, og stop forbi det italienske kapel, for at tage billeder. Herfra kan I udforske øen videre eller tage tilbage til fastlandet.

Overnatning: Thurso området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 7: Thurso til Inverness

Drag videre fra Thurso til hovedstaden af højlandene, nemlig Inverness. På vejen er der mulighed for at se for eksempel Dunrobin Castle, et eventyrsagtigt slot på østkysten. Her kan man udforske slottet eller tage på Victorian Museum, som er et museum med en stor kollektion og flotte haver. Her kan man også prøve falkejagt. Herfra vil I tjekke ind på jeres hotel i Inverness, hvorefter I vil kunne drage ned i centrum af byen, og opleve de traditionelle pubs med levende musik. I vil også kunne tage på en guidet tur i byen.

Overnatning: Inverness området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 8: Udforsk Inverness

Denne dag vil blive brugt på at udforske den mytiske Loch Ness, verdenskendt for myten om Loch Ness-uhyret, samt Inverness området - Så hvorfor ikke besøge Urquhart Castle på kysten af lochen? Eller komme om bord på et skib, for at se om I kan få øje på det berygtede uhyre. Det er også i dette område, at filmserien Outlander har nogle kendte scener fra, både ved Clava Cairns og Culloden Battlefield. Der er også massere af slotte at udforske i nærheden, såsom Brodie og Cawdor.

Overnatning: Inverness området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 9: Inverness til Aberdeen

Forlad Inverness og drag videre til “Speyside-regionen” af Skotland, et område verdenskendt for sine berømte destillerier. Stop forbi og hør om kunsten ved at lave Whiskey, på et af destillerier I kan finde på vejen. Det er også muligt at komme forbi Speyside Cooperage, og høre omkring hvordan whiskeytønder bliver lavet. Kør videre langs østkysten til storbyen Aberdeen, til den næste overnatning.

Overnatning: Aberdeen området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 10: Aberdeen til Edinburgh

På turen sydpå, kan man vælge at stoppe forbi det smukke slot Glamis Castle, eller det helt nye V&A Museum in Dundee, før man krydser Tay Brigde. Golfentusiasterne, skal bestemt ikke gå glip af den ikoniske golfby, verdenskendt for sine fine golf baner, nemlig byen St Andrews. Byen er også kendt for sine flotte katedraler og dens royale baggrund. Videre på vejen til Edinburgh, skal man over Queensferry Crossing, for at komme hen til den store hovedstad.

Overnatning: Edinburgh området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 11: Edinburgh

Dagen starter ud med en spændende guidet tur, i den smukke skotske hovedstad, hvorefter turen vil gå videre til Edinburgh Castle. Hvis I har lyst, er der også mulighed for en whiskysmagningstur, hvor man rigtigt kan få lov til at smage den verdenskendte skotske whisky. I den nærtliggende by, Leith, er der også mulighed for at se den store royale jagt, Britannia. Om aftenen vil der være mulighed for at komme på en uhyggelig spøgelsestur i Edinburghs undergrund, hvor man kan se den skræmmende side af Edinburgh. Der er også mulighed for en skotsk aften, hvor man hører traditionel skotsk musik og lækker skotsk mad.

Overnatning: Edinburgh området
(Seng og skotsk morgenmad)

Dag 12 - Hjemrejse

Din episke rejse, omkring kysten af Skotland, har nået sin sidste dag. Her skal du returnere lejebilen og flyve fra Glasgow eller Edinburgh Lufthavn.


Rejseguide medfølger
Forslag til seværdigheder
Forslag til Aktiviteter
Spar penge på en pakkeløsning

Kør-selv-ferien til Skotland - Rejseguide på dansk medfølger

Når du køber en kør-selv ferie til Skotland hos Travel Nord, vælger du selv hvilken biltype du ønsker at køre i og kører efter et forudbestemt program fra hotel til hotel. Hotellerne på turen bliver først fastlagt efter din bestilling. Du bestemmer selvfølgelig selv hvad du ønsker at se og opleve på vejen, men Travel Nord har udarbejdet en detaljeret rejseguide med forslag til seværdigheder og aktiviteter. Rejseguiden er på dansk. Du får også en rabatkode som du kan bruge ved booking af aktiviteter og udflugter på vores hjemmeside.


 • 12 dage / 11 nætter

 • Hoteller
 • Billeje

Højdepunkter:

 • Glasgow sightseeing

 • Tennets Bryggeri

 • Glencoe

 • Glenfinnan Monument

 • Isle of Skye

 • Eliean Donan Castle

 • Ullapool

 • Orkney

 • Skara Brae

 • Dunrobin Castle

 • Loch Ness

 • Speyside Cooperage

 • St Andrews

 • Edinburgh

Billeder fra turen:

Skotland har en enestående natur, en rig historie og et frodigt kulturliv. Nyd bl.a. udsigten over det barske skotske højland, fra et af de gamle slotte man kan finde rundt omkring i højlandet.

Travel Nord har glade kunder

... og kunder der vender tilbage hvert år!

Travel Nord har planlagt ferier for rigtig mange rejsende igennem årene, og vi kan med stolthed sige, at utrolige mange af vores kunder, som tager på ferie med os, vender tilbage årene efter, da der tilbydes rigtig mange muligheder både sommer og vinter. Bliv inspireret af billeder fra vores kunder. Du kan også læse andmeldelser.

Ruten:

Vi placerer ovrnatningerne alt efter ledighed. Din tur kunne se ca. ud som vist på kortet. Det varierer lidt efter ledighed i den valgte periode.

Hoteller på turen:

Travel Nord samarbejder med rigtig mange gode hoteller og guesthouses i Skotland, alt fra store kvalitetshoteller til små hyggelige guesthouses. På denne kør-selv-ferie er overnatningsstederne lidt blandede, i de fleste tilfælde er der tale om hoteller i standarden ca. 3 stjerner eller guesthouses i lignende standard. Værelser er med eget bad og morgenmad inkluderet. De specifikke overnatningssteder varierer afhængigt af ledigheden i den valgte periode. Din tur kan derfor muligvis bestå af andre lignende hoteller end dem vist på billederne.

Her kan du se de forskellige lejebiler i Storbritannien

Vi er specialister i billeje i Storbritannien og vi hjælper dig selvfølgelig gerne med et valg af en udlejningsbil. De viste biler er udelukkende eksempler på gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype

Her kan du se et overblik over de biltyper vi tilbyder i England, Skotland, og Wales fx. hvor mange personer der kan være i bilen, hvor mange kufferter bilen kan rumme m.m.
klik på billederne for info.

Pris 12 Dage Skotland Rundt - Højlandet & Øerne

Kør selv turen er beregnet til 2 eller 4 voksne, som deler dobbeltværelser. Andet antal gæste er også muligt. Nedenunder kan du sende os en forspørgsel og vi kommer tilbage med et uforpligtende tilbud. Du kan også vælge at booke turen direkte online, hvor du sparer 500 kr per person.
Vælg:

Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(S) Vauxhall Corsa

19.980,- per. pers.

(M) Kia Ceed

21.420,- per. pers.

(SUV) Peugeot 3008

22.180,- per. pers.

(L) Skoda Octavia

23.730,- per. pers.

(XL) Vauxhall Insignia

24.660,- per. pers.


Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(S) Vauxhall Corsa

18.440,- per. pers.

(M) Kia Ceed

18.790,- per. pers.

(SUV) Peugeot 3008

19.170,- per. pers.

(L) Skoda Octavia

19.900,- per. pers.

(XL) Vauxhall Insignia

20.410,- per. pers.


Prisen er fra pris per person ved 2 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 2 pers.
(S) Vauxhall Corsa

18.350,- per. pers.

(M) Kia Ceed

18.980,- per. pers.

(SUV) Peugeot 3008

19.860,- per. pers.

(L) Skoda Octavia

21.160,- per. pers.

(XL) Vauxhall Insignia

22.030,- per. pers.


Prisen er fra pris per person ved 4 personer (hoteller m/morgenmad + den valgte biltype)
Gruppe / Type ved 4 pers.
(S) Vauxhall Corsa

15.980,- per. pers.

(M) Kia Ceed

16.740,- per. pers.

(SUV) Peugeot 3008

17.160,- per. pers.

(L) Skoda Octavia

17.810,- per. pers.

(XL) Vauxhall Insignia

18.250,- per. pers.Turen kan bookes direkte online. Du sparer kr. 500,- per person. Rabatten bliver fratrykket restbeløbet.

Her kan du booke turen direkte online, og sikre dig pladsen her og nu. Du betaler kun 2.000 kr i depositum per person i vores bookingmaskine. Du vil så efterfølgene få en faktura for restbeløbet sendt til din e-mail, hvor du også vil modtage billetter osv.

Du kan se ledighed og pris i bookingmaskingen.

 • Turen er en pakkerejse ifølge pakkerejseloven, og er derfor fuldt dækket af den Danske rejsegarantifond.
 • Der kan kun bookes til enten 2 eller 4 personer i vores bookingmaskine. Ved anden antal deltagere, skal du sende os en forespørgsel.
 • Hvis du har valgt fly, så vil vi komme i kontakt med dig og aftale nærmere fly tid og pris.
 • Du kan se priser under "juni-september" eller ”oktober-maj”
 • Du kan se hvad prisen inkluderer nedenunder

Book online: Enten 2 eller 4 personer

Til Top

Send os en forespørgsel

Send os en forespørgsel

Få et uforpligtende tilbud på turen. Send os en forespørgsel. Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage. Hvis det haster med svar, eller du har flere specifikke ønsker eller spørgsmål kan du altid henvende dig til vores salgsafdeling på: Tel. 2398 8200

Datoer:  Turen tilbydes hele året rundt, valgfrie datoer.

- BESTIL / FORESPØRG -

Scroll lidt op, hvis du ønsker at se prisen

2000 characters left
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Til Top

Valgfri tilkøb til turen

Selvrisiko reduktion til 0, - kr (Excess waiver)

300,- pr dag

Ekstra chauffør

100,- pr dag

Ung chauffør (23 & 24 år)

400,- pr dag

Babystol 0-2 år

30,- pr dag

Børnesæde over 2 år

30,- pr dag

Prisen inkluderer:

 • En udlejningsbil i den valgte kategori i 11 døgn

 • Ubegrænset kørsel

 • Ansvars- og kaskoforsikring CDW +TP

 • Gebyr for afhentning / aflevering af bil i lufthavnen

 • 11 nætter i dbl værelse med morgenmad og privat bad på på ca. 3* hoteller/guesthouses

 • Internet på fleste hoteller

 • Rejseguide på dansk med forslag til seværdigheder

 • Garanti hos Rejsegarantifonden

 • Alle lokale skatter og afgifter

 • Færge Mallaig – Armadale
 • Færge Scrabster – Stromness
 • Hop-on hop-off Bus tour – Glasgow
 • Hop-on hop-off Bus tour – Inverness
 • Hop-on hop-off Bus tour – Edinburgh
 • Destilleri besøg
 • Edinburgh Castle (Billetter)

Prisen inkluderer Ikke:

 • Fly fra Kastrup/Billund t/r (turen kan også købes med fly)

 • Brændstof til bilen

 • Mad og drikkevarer udover morgenmad

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (Du kan tilkøbe forsikring)


Travel Nord tilbyder turen med eller uden fly

Afgange fra København:

Flere gange dagligt hele året.

Afgange fra Billund:

Flere gange om ugen.


Vigtigt:

 • De viste biler er udelukkende eksempler på gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype, vi prøver dog altid at tage hensyn til særønsker i dette sammenhæng.

 • Føreren skal være 23 år eller ældre og skal have haft gyldigt kørekort i minimum et år.

 • Lejer skal fremvise gyldigt kreditkort (fx. Visa/MasterCard) samt kørekort ved modtagelse af bilen.

 • - Den inkluderede ansvars- og kaskoforsikring har en selvrisiko på ca. 9000 kr. per skade (Vi anbefaler derfor altid en ”Excess waiver”), der nedskriver selvrisikoen til 0,-

 • Hoteller på turen er i kategorien 3 stjerner. I enkelte tilfælde kan det være tale om guesthouses i lignende standard eller 4* hotel. Hotellerne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i ovennævnt beskrivelse eller i omvendt rækkefølge.


Travel Nord tilbyder Gouda Forsikringer

Afbestillingsforsikring:

Med en Gouda Afbestillingsforsikring kan du få pengene retur, hvis du bliver syg, skal til reeksamen eller fx får indbrud i din bolig inden afrejse.
En afbestillingsforsikring koster normalt 7% af rejsens beløb*

Årsrejseforsikring

Årsrejseforsikring er perfekt til dig, der rejser på ferie flere gange årligt - hvor hver rejse maksimalt varer 30 dage.
- Billig rejseforsikring med solid dækning -

Info & viden om Skotland

Hvordan bestiller jeg rejsen?

 Du kan ringe eller skrive:
+45 2398 8200
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan også sende en forespørgsel

Se andre ture i katagorien Skotland & Storbritannien

15 dage Storbritannien Rundt - Klassisk tur
8 dage Skotland - Familietur
8 dage Skotland Rundt - Klassisk tur
Togrejse Skotland - Edinburgh - Glasgow
Togrejse gennem Skotland / Storbritannien
12 dage Skotland Rundt - Højlandet og Øerne
Togrejse Skotland - Edinburgh - Inverness
Togrejse Skotland - Glasgow - Oban
8 dage Skotland Rundt - Lev som Lords & Ladies
8 dage Rundt - Harry Potter tur

  Mød os på Social media

  Nyttig info

  Ring til vores salgsafdeling eller send en e-mail
  Rejsebureau - Rejs med Travel Nord - Bred lokalkendskab
  Ofte stillede spørgsmål Travel Nord
  Her finder du vores vilkår og betingelser

  Du er dækket af Rejsegarantifonden når, du køber din rejse hos Travel Nord
  Spændende pakkerejser til Island, Færøerne, Grønland, Skotland, Irland & Wales
  Vores kunder skal rejse sikkert og glade på deres ferie
  Travel Nord har konkurrencedygtige priser

  Her finder du cookie- og persondatapolitik
  Book et møde på vores kontor i Fredericia
  Tilmeld vores gratis rejsefordrag i Fredericia
  Her finder du anmeldelser fra vores kunder