tel   (+45) 2398 8200

  • Rundrejser-Det bedste af syd Island
    Island syd

    Det bedste af syd Island

    Guidet busrejse i det sydlige Island

Rejsemål:

tn logo n   ISLAND FÆRØERNE 

Det bedste af syd Island

Denne tur tilbydes ikke i 2023!

Udforsk højdepunkterne i det sydlige Island – En guidet bustur

8 dage - 7 nætter

Syd Island er Islands mest besøgte region – og med god grund!

Det bedste det sydlige Island har at tilbyde. Du besøger stederne i den Gyldne Cirkel, de indre højdepunter i højlandet Landmannalaugar, de vulkanske Vestmannaøerne – Islands "Pompei i norden" og de frosne vidundere i Vatnajökull nationalpark. Dit Islandske eventyr inkluderer korte gåture her og der, badning i den geotermiske Blå Lagune, klatre på vulkankratere, krydstogt i det nordlige Atlanterhav, gåture på gletsjere, en bådtur mellem flydende isbjerge og masser af tid til at tage fantastiske billeder. Med en maksimal gruppestørrelse på 20 personer, inkluderer dette program, 6 hele dage med rejsen, udforskning, og eventyr i det sydlige Island og det indre højland med kun 3 forskellige overnatningslokationer. Indkvartering er til rådighed i simple, rene hteller og kabiner med private faciliteter. Bemærk venligst i tilfælde af at Landmannalaugar ikke er tilgængeligt under afgange i maj og juni, så rejser vi kun til Þjórsárdalur dalen på denne dag.

Højdepunkter og oplevelser
• Fantastisk værdi for pengene
• Bad i den Blå Lagune, gå på lava og udforsk to nationalparker
• Bådtur mellem flydende isbjerge i Jökulsárlón gletsjerlagunen
• Udforsk det indre højland Landmannalaugar
• Bestig vulkanen Brennisteinsalda, Islands regnbuebjerg
• Tag på krydstogt i det nordlige Atlanterhav og oplev Vestmanneøerne: “Pompei i norden”
• Nem vandretur på en istunge
• Små grupper, maks 20 personer

se priser1

Island thorsmoerk
Geysir Island
Blå Lagune Island
Gejsere Island
Hjalparfoss vandfald Island
Jokulsarlon gletsjerlagunen
island højland
Landmannalaugar Island
gletsjerlagunen Island
Island dyreliv
Svartifoss Island
soepapegoejer Island
Reynisfjara Island
Thingvellir Island
Sydlige Island

Dag til dag-beskrivelse

Dag 1: Velkommen til Island - Ankomst Keflavik Lufthavn
Lufthavnsbussen kører jer fra lufthavnen i Keflavík til Reykjavík, hvor i tilbringer jeres første nat i Island. Vi forsyner jer med inspiration til, hvordan i på egen hånd kan udforske Islands hovedstad. Overnatningssted: Hotel Cabin, Reykjavík. Aftensmad er på egen regning. Standardværelser er på 10 m². (50km / 31mls)

Dag 2: Den Blå Lagune & Reykjanes halvøen
I mødes med jeres turguide og resten af gruppens medlemmer kl.09:30, og fortsætter rejsen videre mod Reykjanes halvøen, som med sine varme kilder, bjerge, fugleklipper, måneagtige landskab og små fiskelandsbyer, helt klart gør det til en fantastisk og oplevelsesrig anden dag på denne tur. Vi får varmen i det geotermiske mineralrige vand i den berømte Blå Lagune. Hen på eftermiddagen skal vi udforske Krýsuvik, som er et område med åbne kratere der spyder svovlgasser ud. Derudover er der også mudderpotter og varme kilder. Næste stop på turen er den lille fiskelandsby Eyrarbakki som har en masse velbevarede huse fra perioden 1890-1920, som gør at dette besøg føles som et besøg 100 år tilbage i tiden. Besøger det lokale maritime- og folkemuseum. Om aften når vi til Hella, en lille landsby i det sydlige Island, hvor vi skal overnætte de næste 3 nætter i enkle hytter. Her er det en oplagt mulighed at tage på en lille gåtur sydpå langs med flodbredden, og nyde den komplette ensomhed og stilhed.
Overnatningssted: Arhus Cabins / Hotel Helkla, Hella. Morgenmad er inkluderet, aftensmad er på egen regning. (200km / 125mls)

Dag 3: Landmannalaugar & Þjórsárdalur
I dag skal vi ud og køre på den ru og ikke-asfalterede vej til Landmannalaugar, en oase i det ufrugtbare højland, som er omringet af vulkanske bjerge. Gruppens medlemmer har muligheden for at gå på opdagelse på egen hånd, eller tage med guiden på en lille gåtur, gennem de grove lavafelter, op ad skråninger som besidder et fantastisk farvespektrum. Højdepunktet er en 90 minutter lang vandretur op til Brenninsteinsalda, regnbuebjerget i Island, som er et af det mest spektakulære vulkanske bjerge i Landmannalaugar. Direkte oversat betyder navnet “Svovlbølgen”. Dette kommer af de gule svovlpletter som har farvelagt siderne på bjerget. Men der er også andre farver. Grøn som stammer fra kobberet, sort og blå fra lavaen og asken, rød fra jernet inde i bjerget og hvid fra silica. Det kan meget vel være det mest farverige bjerg i hele Island, og derfor kan man ofte finde billeder af dette i bøger og kalendere. Bjerget er stadig “varmt”, og man kan se sydende svovlkilder på dets sider. Til denne tur er det nødvendigt med gode vandresko, og vandrestænger er en god hjælp også. I Landmannalaugar er der også en geotermisk kilde hvor man kan bade i. Så hav badetøjet og håndklæderne klar! På vej tilbage mod vores indkvartering, gør vi holdt ved det smukke vandfald, Hjálparfoss, som ligger i Þjórsárdalur dalen, omgivet af udsædvanlige basalt sten formationer. Ikke langt derfra besøger vi vikingegårdruinen ved Stöng, som blev fuldstændig begravet ai pimpsten i forbindelse med at af vulkanen Heklas større udbrud tilbage i 1104. En afslappende gåtur fører os videre til Gjáin, en grøn oase i et ellers gold og måneagtigt landskab. Þjórsárdalur er et mindre kendt område og er domineret af vulkanen Hekla og andre vulkaner i området. Hekla er en af de mest aktive vulkaner i Island, og den har været i udbrud mere end 20 gange siden Island blev blev koloniseret i 874. I løbet af middelalderen, kaldte europæerne vulkanen for “Porten til Helvede”. Bemærk venligst i tilfælde af at Landmannalaugar ikke er tilgængeligt under afgange i maj og juni, så rejser vi kun til Þjórsárdalur dalen på denne dag.
Overnatningssted: Arhus Cabins / Hotel Hella, Hella. Morgenmad inkluderet, aftensmad er for egen regning. (290km / 180mls).

Dag 4: Den Gyldne Cirkel
I dag besøger vi 3 af Islands mest berømte steder: Þingvellir nationalpark, Geysirs varme kilder og vandfaldet Gullfoss. Vi starter dagen ved det ældgamle vikingparlament i Þingvellir nationalpark, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Þingvellirområdet er placeret på en tektonisk pladegrænse, hvor Nordamerika og Europa lige så stille men sikkert, bevæger sig væk fra hinanden. Næste stop på turen er det geotermiske område ved Geysir, som indeholder en masse forskellige varmekilde og bobblende pøle. Gullfoss, “de gyldne vandfald”, er et dobbelt vandfald som brager 34 meter ned i floden Hvítá, som stammer fra gletsjeren Langjökull. Vi fortsætter videre mod Skállholt, som er et af Islands mest historiske og hellige steder. Det var centrum for kirkens magt i Island i mere end 700 år.
Overnatningssted: Arhus Cabins / Hotel Hella, Hella. Morgenmad inkluderet, aftensmad er for egen regning. (230km / 143mls)

Dag 5: Vestmannaøerne: Nordens Pompei
En kort tur med færge fører os videre til Vestmannaøerne, hvor vi går op opdagelse i byen Heimaey, inden vi fortsætter videre rundt på denne fantastiske ø med bus og til fods. Vulkanudbruddet i 1973 bliver betragtet som den største naturkatastrofe i Island i nyere tid. Udbruddet begyndte d. 23 junuar i udkanten af byen Heimaey, som er den eneste befolkede by i Westman øhavet. Efter evakueringen af de 5300 indbyggere og mens det 5 måneder lange udbrud varede, var der megen usikkerhed om, hvorvidt øen kunne blive beboet igen. På turen udforsker vi fugleklipperne, vi går op ad vulkankrateret og besøger “Nordens Pompei”, som er et vulkansk udgravningsprojekt, hvor man ser et hus som er udgravet efter at have været begravet under et tykt lag af pimpsten i 40 år. Der er også en udstilling om øen Surtsey, som blev “født” af en masse vulkanske udbrud mellem 1963-68, og som i dag bliver bevaret af UNESCO. Eftermiddagen er fri, så i har muligheden for at gå rundt i byen Heimaey, hvor man kan se på fugle og lede efter tegn på nylige vulkanudbrud. Vi sejler tilbage til fastlandet med færgen kl.17, og fortsætter til vores indkvarteringssted, tæt ved byen Vík i det sydlige Island, hvor vi skal overnatte i 2 nætter.
Overnatningssted: Hotel Dyrhólaey, Vík. Morgenmad inkluderet, aftensmad er for egen regning. (150km / 93mls)

Dag 6: Vatnajökull National Park og Gletsjer inklusiv Gletsjer lagunen
Dagen starter med en fantastisk tur til Vatnajökull, Europas største nationalpark, som indeholder Islands højeste bjerge, et alpint miljø og Europas største gletsjer. Vi tager en ca. 5 km gåtur til vandfaldet Svartifoss. Et billedeskønt vandfald. I eftermiddagen handler vores program udelukkende om gletsjere, is og isbjerge. Vi rejser til Jökulsárlón, en gletsjerlagune som er fyldt med flydende isbjerge, og vi går på opdagelse på dette fantastiske sted, og måske er vi heldige at se sæler som svømmer i det arktiske vand. Man kan gå en tur på den sorte sandstrand, den såkaldte Diamant strand, hvor store isbjerge ofte strander.
Overnating på Hotel Dyrholaey, Vik. Morgenmad er inkluderet, aftensmad er for egen regning. (410 km / 255 mls)

Dag 7: Sydkysten, vandretur på gletsjer & Reykjavík
Vi starter dagen med en gåtur langs den sorte lavastrand og langs med fugleklipperne ved Reynisfjara. Vi kommer til at se interessante stenformationer og basalt kolonner også kaldet de “forstenede trolde”. Næste stop på turen, er en 1½ til 2 timer lang vandretur på den fantastiske gletsjertunge ved Sólheimajökull gletsjeren. Denne tur er velegnet for begyndere. En erfaren gletsjerguide leder jer sikkert gennem det smukke islandskab bestående af formede højdedrag, dybe gletsjersprækker, enorme vandkeddeler og forskellige isformationer. Vi fortsætter videre til det tordnende vandfald Seljalandsfoss, hvor man kan gå langs med en lille og våd sti bag vandfaldet. Vær forberedt og medbring en regnjakke og gode støvler, eftersom man bliver våd! Programmet for “det bedste af det sydlige Island”, slutter med en kort bytur i Reykjavík inden vi når frem til vores hotel i Islands hovedstad. Overnatningssted: Hotel Cabin, Reykjavík. Morgenmad inkluderet, aftensmad er for egen regning. Standardværelser er på 10 m². (250km / 155mls)

Dag 8: Hjemturen
Individuel transport med bus fra jeres indkvartering i Reykjavík til Keflavík Lufthavn. Morgenmad er inkluderet.

Bemærk: Der er forbehold for ændringer i rejseplanen grundet vejrforholdene og visse udendørs aktiviteter/dag ture kan blive aflyst i vintersæsonen i Island. I disse sjældne tilfælde, hvor visse force majeure gør sig gældende, vil ture/aktiviteter ikke blive refunderet men de lokale guider vil gøre deres bedste for at finde fornuftige alternativer.
Bemærk: Indkvartering er forbeholdt for ændringer.

- Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt.

Pris per person

4pxkassi  kr. 14.990,- ved 2 pers. i dobbeltværelse
4pxkassi  kr. 4.300,- tillæg til enkeltværelse

Valgfrit
4pxkassi Ekstra overnatning i Reykjavik kr. 990- i dobbeltværelse
4pxkassi Ekstra overnatning i Reykjavik kr. 1.540,- i enkeltværelse

prisen inkluderer
4pxkassi Lufthavnstransport t/r
4pxkassi 6 dages guidet tur fra/til Reykjavík- Engelsktalende guide.
4pxkassi 7 overnatninger på hotel inklusive morgenmad og privat wc/bad
4pxkassi Krydstogt til Vestamannaøerne
4pxkassi Besøg i to nationalparke
4pxkassi Sejltur på gletsjersøen
4pxkassi 1,5 to 2 times gletsjervandring med guide
4pxkassi Entre til Eyrarbakki Maritime og Folke Museum
4pxkassi Entré med håndklæde til Den Blå Lagune
4pxkassi Rabatkode, der giver 5% rabat på aktiviteter på www.island-aktiviteter.dk (gælder ikke til Den Blå lagune)
4pxkassi Garanti hos Rejsegarantifonden
4pxkassi Alle lokale skatter og afgifter

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r. (Turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillingsforsikringer. Vi opfordrer vores kunder til at tegne relevante rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Mad og drikkevarer udover nævnt i rejsebeskrivelsen

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi NB Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

BESTIL/FORESPØRG MED AT TRYKKE PÅ DEN LYSERØDE KNAP OP I TOPPEN AF SIDEN