tel   (+45) 2398 8200

  • Islandske heste
    hestetur Island

    Islandske Heste i Island

    Læs historien bag de islandske heste

Rejsemål:

tn logo n   ISLAND FÆRØERNE 

Islandske Heste i Island

Historien bag de Islandske heste

Islandske hestes historie kan spores direkte tilbage til den første bosættelse af Island i det sene 900 tallet. Vikingerne bragte deres bedste heste med sig, alle fra forskellige oprindelser - dog mest fra germansk herkomst. Nogle kilder mener at de islandske heste nedstammer fra den nordeuropæisk race, ”Equus Scandinavicus”, hvorimod andre påstår at hesten er tæt relateret til den Engelske Exmoor pony. Trods racen oprindeligt var en blandet race, er det i dag en af de mest racerene hesteracer i verden, udelukkende grundet dens isolation på Island. I over tusinde år har racen forblevet ren og således er der kun én hesterace på Island – den islandske hest.

Der findes mange fortællinger om Islandske heste i de gamle Islandske sagaer

Hesten er ofte omtalt i de oprindelige islandske sagaer, hvori den spiller en afgørende rolle i vikingernes krigsførelse. Vikingerne behandlede deres heste med stor respekt, da en god hest var uundværlig for en kriger.
I flere århundrede var hestene det eneste transportmiddel på Island, samtidig med at de var de vigtigste trækdyr i tiden før industrialiseringen. Af denne grund blev hesten også kaldt for ”den nyttigste tjener”.

Farver på Islandske Heste

Den islandske hest er en af de mest farverige hesteracer i verden. Den har over 40 forskellige farver, med helt op til 100 forskellige variationer. Med kun få undtagelser, kan de fleste af de kendte heste farver findes indenfor racen. Den farveskiftende skimmel er den sjældneste farve fundet i de islandske heste. Hvorimod de mest gængse hestefarver er kastanje og brun. Alle hestene har en af de følgende tre basis farver; sort, rød/kastanje eller rødbrun.

 

Islandske heste i Island
Farverige Islandske heste
Smukke Islandske heste i Island
Islandske heste i Island
Den Islandske heste i Island
Islandske heste i Island
Den Islandske heste på Island
Islandske heste i Island
Islandske heste i Island
Islandske heste i Island
Islandske heste i Island
En Islandsk hest med føl

 

Den Islandske hest behersker 5 gangarter

Den islandske hest er en race som er mester i regelmæssig gangart. Dette betyder at de fleste islandske heste ydermere kan tilbyde to ekstra gangarter foruden almindelig gang, trav og let galop. Alle hesteracer har disse tre naturlige gangarter og kan udføre dem selv uden træning. De to ekstra gangarter, som adskiller den islandske hest fra andre racer, er tölt og pas.
Tölt er den unikke firetakts sidegang, som racen er bedst kendt for. Hestens bagben skal bevæge sig godt under kroppen og bære mere af vægten på bagenden, så fronten kan stige og være fri og løs. Tölt er en meget flydende gangart, da der ingen afbrydelser mellem skridtende er, som der eksempelvis er i trav eller galop. Tölt kan rides i både et langsomt og et meget hurtigt tempo, alt efter hvad hesten er i stand til.

Har du altid drømt om at ride på Islandske Heste i Island?

Hvis du drømmer om at ride på islandske heste i Island, så tilbyder Travel Nord et rigtig stort udvalg af rideture i Island både for begyndere og erfarne ryttere. Det er en rigtig god ide at se på vores guide: Find den rigtige rideferie i Island>> så kan du finde den ridetur der passer bedst til dig. Vores rideture i Island er markeret med 1 – 4 heste, hvor 1 betyder at turen er let og 4 den sværeste og mest krævende

Se vores store udvalg af rideferie i Island her>>

Se kalander over vores rideferie i Island her >>