tel   (+45) 2398 8200

  • Rideferie Island - Tur 7
    Island højland

    Ridetur 7 i Island - Kjölur

    Vi rider på de islandske heste op i bjergene på Kjölur højlandsrute
BESTIL / FORESPØRG

Få et uforpligtende tilbud

1000 tegn tilbage

Specialister i rejser til Island
Har du brug for rådgivning, så er vi klar til at hjælpe.

tel  2398 8200

Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel eller tilmelde nyhedsbrev, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage.

Ridetur 7 i Island - Kjölur

Kjölur højlandsrute - På hesteryg i Island, midt i afsidesliggende, øde egne, omgivet af enorme gletsjere

8 dage – 7 nætter – 6 ridedage – 185 km

Det er en rejse tilbage i tiden at ride langs den historiske Kjölur højlandsrute. Her har islændingene redet i hundreder af år på deres vej til det store sommerparlament i Thingvellir fra år 930. På turen besøger vi dette historiske sted, som nu er nationalpark. Stedet er kendt for sin skønhed og geografiske placering på toppen af den midtatlantiske ryg, hvor kontinentalpladerne driver langsomt fra hinanden. Vi gør et ophold ved de varme springkilder ved Geysir og beundrer den majestætiske Gullfoss, inden vi lægger civilisationen bag os og rider mod højlandets vilde natur.

Ridetur 7 – Kjölur er på skiftevis fra syd – nord og fra nord – syd.

På rejsen fra syd mod nord eller omvendt – tværs gennem hjertet af Island – er vi midt i afsidesliggende, øde egne, omgivet af enorme gletschere, der pludselig skifter til vidtstrakte grønne enge, hvor grågæs holder til og ungheste strejfer frit omkring om sommeren. Vores værter, Hjalti og Åsa, fører os forbi udslukte vulkaner og gletschersøer, hvor vi krydser utæmmede jøkelelve.

Vi rider op i bjergene og sydlandets grønne enge bliver til golde sandørkener i nærheden af de mægtige gletschere, Langjökull og Hofsjökull. Afskærmede grønne dale overrasker dog midt i vildmarken. Du føler dig i pagt med Islands historie ved at følge de samme stier, som folk har gjort, lige siden de første bosatte sig på øen.

På denne tur overnatter vi i rustikke bjerghytter midt i Islands utæmmede natur. Hveravellir er et jordvarmeområde i højlandet, hvor vi kan tage et langt varmt bad i midnatssolens skær! Ønsker du at lære Islands bjergrige egne at kende, så vil denne tur være den perfekte begyndelse mod dit mål.
se priser1

Heste Island
Travelnord Rideferie Island
Kjoelur Hoejalandsrute Island
Kjoelur Hoejland Island
Kjoelur Rideferie Island
Kjoelur Riderejse
Naturbade Island
Riderejse Island
Ridetur Islandske Heste
Ridetur Kjoelur Island
Ridetur 7 Kjoelur
Island Kjoelur Hoejland

Rejseplan dag for dag på ruten syd - nord:

Dag 1: Ankomst til Island – Keflavik Lufthavn - Reykjavík - Myrkholt
Deltagere ankommer individuelt med fly til Island (hvis de ikke allerede er ankommet på en tidligere dato). Fortsat individuel rejse med flybus fra lufthavnen i Keflavík til Reykjavík.

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), en eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes.

Rideturen starter ved busstation "BSI", hvor deltagere bliver afhentet mellem kl 17:30 – 18:00. Kørsel til Myrkholt gård, hvor vi overnatter den første nat. Her starter aftenen med intromøde og aftensmad, hvor du møder guiderne og de andre deltagere på rideturen.

Dag 2: Myrkholt  – Geysir – Gullfoss – Fremstaver
Vi starter dagen med en ridetur mod den majæstetiske gletsjer Langjökull over Haukadalsheiði heden og forbi den smukke vandfald Gullfoss. Vi rider imod bjerget Bláfell indtil vi ankommer til vores overnatingssted Fremstaver bjerghytten.  Ca. 25 km

Dag 3: Fremstaver  – Árbúðir Bjerghytte
Vi fortsætter rideturen langs Bláfells bakker, et område kendt for de fredløse som opholdt sig her i gamle dage. For at gardere os kan vi plukke en sten på vejen som skal bringe os held på turen, hvilket vi kunne få brug for senere i dag ... Vi krydser Hvítá floden og nyder synet af Hvítárvatn søen hvor isbjerge flyder på overfladen. I aften overnatter vi i Árbúðir, ved Svartás flodbred. Ca. 35 km

Dag 4. Árbúðir –Hveravellir Geotermisk Område, bjerghytte
Vi rider langs den glacierfodrede flod Fúlakvísl, gennem enorme barske lavafelter i Kjalhraun, hvor vi hører en tragisk historie om to brødre, der frøs til døden i oktober 1780 på vej til Skagafjörd med en flok af får. Under turen nyder vi den storslåede udsigt over gletsjeren Langjökull. Vi fortsætter ind i Thjófadalirs verden, eller tyvenes dal, en græsset dal omgivet af høje bjerge, en sand oase i ørkenen. Destinationen på dagens ridetur er Hveravellir, et meget unikt geotermisk område mellem gletsjerne Hofsjökull og Langjökull. Her i denne uslebne, men ekstremt smukke natur, overlevede den mest berømte lovløse, Fjalla Eyvindur, i årevis. Ved bjerghytten inviterer en naturlig varm pool os, til et fortjent afslappende bad. (Ca. 50 km)

Dag 5. Hveravellir - Áfangi bjerghytte
Vores rute fører os i dag videre mod nord, over den smukke flod Seyðisá. Derudover løber hestene frit med os på de bløde stier i dette mystiske højlandsområde. Vi passerer bjergene Sandkúlufell og Sauðafell, inden vi når vores destination. Det er let at se, at vi følger en historisk rute. Hele vejen tilbage til den tidlige bosættelse af Island rejste folk på hesteryg på nøjagtigt de samme stier som vi gør i dag. Vores veludstyrede kabine til natten har et boblebad ved siden af. Det er opkaldt efter bakken Áfangafell, der byder på en fantastisk udsigt over de store gletsjere bag os, og mod nordens høje bjerge foran os. Frem til midten af juli går solen næppe ned i denne del af landet. (Ca. 35 km)

Dag 6. Áfangi - Vatnsdalur Dalen - Hvammur Gården
Vi fortsætter vores tur over Auðkúluheiði heden. Dalene med gårdene i nord nærmer sig, når vores heste løber frit over de bløde ridestier i det nordlige højland. Det er imponerende at se den frugtbare dal Vatnsdalur, med alle dens marker og vegetation. Som vi rider ned til dalen, vises kløften i Vatnsdalsá-floden, med nogle af dens mange smukke vandfald. Vores heste bliver på Forsæludalur gården, som er den første gård, man kommer til i dette område, når du kommer fra højlandet. Vi overnatter på Hvammur gæstehuset. Boblebadet tilbyder en dejlig afslapning efter dagens tur. (Ca. 35 km)

Dag 7. Hvammur - Forsæludalur - Vatnsdalur - Hvammur
Fantastiske ridespor langs bredden af Vatnsdalsá, giver os mulighed for at nyde en hurtig tur i det bløde tölt! Vatnsdalur er en af de smukkeste dale i Island, og danner ramme om en af de gamle sagaer, Vatnsdælasaga. På vores tur til Hvammur hører vi historier fra Islands heroiske fortid om, blodig konflikter, hævn og kærlighed. Vi siger farvel til vores heste, så de kan få hvile i de grønne marker i dalen. Vi fejrer en vellykket tur med en god afskedsmiddag, historiefortællinger og sang. (Ca. 20 km)

Dag 8: Hvammur – Reykjavík

Transport tilbage til Reykjavík. Ankomst til Reykjavik ca. kl. 14.00.

Rideturen slutter her.
Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

- Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Pris per person
4pxkassi Høj season: kr. 19.980,- Afgange mellem 25. juni - 18. august
4pxkassi Lav season: kr. 18.720,- Andre afgange

Valgfrit
En eller flere overnatninger før og/eller efter rideturen tilbydes i Reykjavik:
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i dobbeltværelse. Pris per nat per pers fra kr. 670,-
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkeltværelse. Pris per nar per pers fra kr. 1.160,-
4pxkassi Overnatning på guesthouse i op til 10 personers-værelse. Pris per nat per pers fra kr. 350,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik. Pris per pers kr. 180,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik til hoteller / centrum. Pris per pers kr. 250,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 950,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 1.110,-
Læs mere om de forskellige adgange til Den Blå lagune her

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 7
4pxkassi Kørsel fra Reykjavik til gården t/r.
4pxkassi Indkvartering: I Soveposer i enkle bjerghytter under rideturen. Medbring sovepose.
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillingsforsikringer. Vi opfordrer til at tegne en relevant rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Frokost og middag den første og sidste dag.

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island

 BESTIL/FORESPØRG MED AT TRYKKE PÅ DEN LYSERØDE KNAP OP I TOPPEN AF SIDEN