BESTIL / FORESPØRG
  • Rideferie Island - Tur 7
    Island

    Ridetur 7 i Island - Kjölur

    Vi rider på de islandske heste op i bjergene på Kjölur højlandsrute

Ridetur 7 i Island - Kjölur

boks7png Kjölur højlandsrute - På hesteryg i Island, midt i afsidesliggende, øde egne, omgivet af enorme gletschere boks7png

9 dage – 8 nætter – 6 ridedage – 210 km

Det er en rejse tilbage i tiden at ride langs den historiske Kjölur højlandsrute. Her har islændingene redet i hundreder af år på deres vej til det store sommerparlament i Thingvellir fra år 930. På turen besøger vi dette historiske sted, som nu er nationalpark. Stedet er kendt for sin skønhed og geografiske placering på toppen af den midtatlantiske ryg, hvor kontinentalpladerne driver langsomt fra hinanden. Vi gør et ophold ved de varme springkilder ved Geysir og beundrer den majestætiske Gullfoss, inden vi lægger civilisationen bag os og rider mod højlandets vilde natur.

På rejsen fra syd mod nord eller omvendt – tværs gennem hjertet af Island – er vi midt i afsidesliggende, øde egne, omgivet af enorme gletschere, der pludselig skifter til vidtstrakte grønne enge, hvor grågæs holder til og ungheste strejfer frit omkring om sommeren. Vores værter, Hjalti og Åsa, fører os forbi udslukte vulkaner og gletschersøer, hvor vi krydser utæmmede jøkelelve.

Vi rider op i bjergene og sydlandets grønne enge bliver til golde sandørkener i nærheden af de mægtige gletschere, Langjökull og Hofsjökull. Afskærmede grønne dale overrasker dog midt i vildmarken. Du føler dig i pagt med Islands historie ved at følge de samme stier, som folk har gjort, lige siden de første bosatte sig på øen.

På denne tur overnatter vi i rustikke bjerghytter midt i Islands utæmmede natur. Hveravellir er et jordvarmeområde i højlandet, hvor vi kan tage et langt varmt bad i midnatssolens skær! Ønsker du at lære Islands bjergrige egne at kende, så vil denne tur være den perfekte begyndelse mod dit mål.
se priser1

gallery-ridetur7
gallery-ridetur7-1
gallery-ridetur7-2
gallery-ridetur7-3
gallery-ridetur7-4
gallery-ridetur7-5
gallery-ridetur7-6
gallery-ridetur7-7
gallery-ridetur7-8

Rejseplan dag for dag:

Lørdag: Ankomst til Island – Keflavik Lufthavn - Reykjavík
Transport fra Keflavik Lufthavn til et pensionat i Reykjavík. I inviteres til et velkomstmøde hvor der serveres en traditionel islandsk suppe. Her får I nærmere detaljer om turen og møder jeres medryttere.

Søndag: Reykjavík – Thingvellir – Geysir – Gullfoss – Gården Kjóastaðir
Vi kører til Kjóastaðir og på vejen besøger vi historiske Thingvellir og de berømte varme kilder i nærheden af Geysir. Vi starter rideturen mod den majæstetiske gletscher Langjökull over Haukadalsheiði heden. Vi efterlader hestene ved Sandá floden over natten. På vejen tilbage til Kjóastaðir stopper vi ved det smukke Gullfoss vandfald. Vi tilbringer natten i sommerhuse. (30 km)

Mandag: Kjóastaðir – Sandá – Árbúðir Bjerghytte
Vi fortsætter rideturen langs Bláfells bakker, et område kendt for de fredløse som opholdt sig her i gamle dage. For at gardere os kan vi plukke en sten på vejen som skal bringe os held på turen, hvilket vi kunne få brug for senere i dag ... Vi krydser Hvítá floden og nyder synet af Hvítárvatn søen hvor isbjerge flyder på overfladen. I aften overnatter vi i Árbúðir, ved Svartás flodbred. (35 km)

Tirsdag: Árbúðir – Hveravellir Bjerghytte
Vi rider langs jøkelelven Fúlakvísl igennem Kjalhrauns kæmpe lavamarker, som den islandske hest klarer fint og sikkert. På rideturen nyder vi udsigten til gletscheren Langjökull. Vi forlader hesteflokken i et par timer, mens vi tager til Thjófadalir (Tyvenes dal), en græsbevokset dal med høje bjerge - en rigtig oase i vildmarken. Vi fortsætter til Hveravellir, et enestående geotermisk område mellem gletscherne Hofsjökull og Langjökull. Et velfortjent naturligt varmt bad venter os hvor vi kan slappe af efter dagens ridning. (45 km)

Onsdag: Hveravellir – Strangakvísl Bjerghytte
Denne dag bliver meget speciel, fordi vi krydser de store jøkelelve Blanda, Svartakvísl og Strangakvísl på vej mod nordlandet. Men fortvivl ej, de fleste islændinge foretræk­ker at krydse en flod på en pålidelig hest frem for i en bil! Fra denne aftens bjerghytte har vi en vidunderlig udsigt til store gletschere bag os og Nordislands høje bjerge foran os. Frem til midten af juli går solen strengt taget ikke ned i denne del af landet. (30 km)

Torsdag: Strangakvísl – Galtará BjerghytteI dag er det tydeligt at vi følger en historisk rute - da vi rider forbi store stenvarder, lavet af mennesker, på vor vej gennem en ørken af sten og sand. Helt tilbage til de første bebyggelser i Island har folk rejst på hesteryg hen ad de samme stier, som vi har valgt at følge i dag. Vi forestiller os at vi tilhører en høvdings familie, dersom vi rider på de bedste heste hen ad denne historiske rute. Fra bjerghytten Galtará ser vi den store kunstige sø Blönduvatn. I august er der lejlighed til at plukke bær! (25 km).

Fredag: Galtará – Aðalmannsvatn – Lauftún feriegår
Vi rider nedad forbi den smukke Aðalmannsvatn sø mod den frodige Mælifellsdal i Skagafjörður. Nyd de uendelige hesteflokke som græsser på smukke bjergskråninger. Når vejrforholdene tillader det, kan vi se hele vejen til Atlanterhavet uden for nordlandets kyst. Takket være de gode ridestier kan vi nyde en hurtig men blød tölt! Vi afslutter dagen på Lauftún feriegård hvor der er et bassin, der er varmet op med jordvarme. (45 km)

Lørdag: Lauftún feriegård – Reykjavík
Transport tilbage til Reykjavík hvor vi har den sidste overnatning. Ankomst til Reykjavik ca. kl. 14.00.

Søndag: Afrejse fra Island – Reykjavík – Keflavik Lufthavn
Transport med bus til lufthavnen i Keflavík i god tid inden flyets afgang.

Pris per person
4pxkassi Høj season: kr: 18.540,- Afgange mellem 2.juli - 19.august
4pxkassi Lav season: kr. 17.660,- Andre afgange
4pxkassiSupplement for enkelt værelse på hotel den første og sidste kr. 1.360,-

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 7
4pxkassi Lufthavnstrasport t/r
4pxkassi Kørsel til gården og tilbage til Reykjavik.
4pxkassi Indkvartering: Hotelovernatning i hovedstadsområdet. Soveposer i enkle bjerghytter under rideturen
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.
4pxkassi Sovepose.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillings forsikringer indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer til at tegne en relevant rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Frokost og middag den første og sidste dag.

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island