Island 1onn Faeroeerne 1off

tel   2398 8200

  • Rideferie Island - Tur 7
    Island højland

    Ridetur 7 i Island - Kjölur

    Vi rider på de islandske heste op i bjergene på Kjölur højlandsrute
BESTIL / FORESPØRG

Få et uforpligtende tilbud

Vælg Dato
1000 tegn tilbage

boks7pngSpecialister i rejser til Islandboks7png
Har du brug for rådgivning, så er vi klar til at hjælpe.

tel  2398 8200

Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel eller tilmelde nyhedsbrev, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage.

Ridetur 7 i Island - Kjölur 

Kjölur højlandsrute - På hesteryg i Island, midt i afsidesliggende, øde egne, omgivet af enorme gletsjere

8 dage – 7 nætter – 6 ridedage – 185 km

Det er en rejse tilbage i tiden at ride langs den historiske Kjölur højlandsrute. Her har islændingene redet i hundreder af år på deres vej til det store sommerparlament i Thingvellir fra år 930. På turen besøger vi dette historiske sted, som nu er nationalpark. Stedet er kendt for sin skønhed og geografiske placering på toppen af den midtatlantiske ryg, hvor kontinentalpladerne driver langsomt fra hinanden. Vi gør et ophold ved de varme springkilder ved Geysir og beundrer den majestætiske Gullfoss, inden vi lægger civilisationen bag os og rider mod højlandets vilde natur.

Ridetur 7 – Kjölur er på skiftevis fra syd – nord og fra nord – syd.

På rejsen fra syd mod nord eller omvendt – tværs gennem hjertet af Island – er vi midt i afsidesliggende, øde egne, omgivet af enorme gletschere, der pludselig skifter til vidtstrakte grønne enge, hvor grågæs holder til og ungheste strejfer frit omkring om sommeren. Vores værter, Hjalti og Åsa, fører os forbi udslukte vulkaner og gletschersøer, hvor vi krydser utæmmede jøkelelve.

Vi rider op i bjergene og sydlandets grønne enge bliver til golde sandørkener i nærheden af de mægtige gletschere, Langjökull og Hofsjökull. Afskærmede grønne dale overrasker dog midt i vildmarken. Du føler dig i pagt med Islands historie ved at følge de samme stier, som folk har gjort, lige siden de første bosatte sig på øen.

På denne tur overnatter vi i rustikke bjerghytter midt i Islands utæmmede natur. Hveravellir er et jordvarmeområde i højlandet, hvor vi kan tage et langt varmt bad i midnatssolens skær! Ønsker du at lære Islands bjergrige egne at kende, så vil denne tur være den perfekte begyndelse mod dit mål.
se priser1

gallery-ridetur7
gallery-ridetur7-1
gallery-ridetur7-2
gallery-ridetur7-3
gallery-ridetur7-4
gallery-ridetur7-5
gallery-ridetur7-6
gallery-ridetur7-7
gallery-ridetur7-8

Rejseplan dag for dag på ruten syd - nord:

Dag 1: Ankomst til Island – Keflavik Lufthavn - Reykjavík - Myrkholt
Deltagere ankommer individuelt med fly til Island (hvis de ikke allerede er ankommet på en tidligere dato). Fortsat individuel rejse med flybus fra lufthavnen i Keflavík til Reykjavík.

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), en eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes.

Rideturen starter ved busstation "BSI", hvor deltagere bliver afhentet mellem kl 18:00 – 19:00. Kørsel til Myrkholt gård, hvor vi overnatter den første nat. Her starter aftenen med intromøde og aftensmad, hvor du møder guiderne og de andre deltagere på rideturen.

Dag 2: Myrkholt - Thingvellir – Geysir – Gullfoss – Fremstaver
Vi starter dagen med en ridetur mod den majæstetiske gletsjer Langjökull over Haukadalsheiði heden og forbi den smukke vandfald Gullfoss. Vi rider imod bjerget Bláfell indtil vi ankommer til vores overnatingssted Fremstaver bjerghytten. (25 km)

Dag 3: Fremstaver  – Árbúðir Bjerghytte
Vi fortsætter rideturen langs Bláfells bakker, et område kendt for de fredløse som opholdt sig her i gamle dage. For at gardere os kan vi plukke en sten på vejen som skal bringe os held på turen, hvilket vi kunne få brug for senere i dag ... Vi krydser Hvítá floden og nyder synet af Hvítárvatn søen hvor isbjerge flyder på overfladen. I aften overnatter vi i Árbúðir, ved Svartás flodbred. (35 km)

Dag 4: Árbúðir – Gislaskali bjerghytte
Vi rider langs floden Svartá igennem Kjalhrauns kæmpe lavamarker, som den islandske hest klarer fint og sikkert. På rideturen nyder vi udsigten til gletsjerene Langjökull og Hofsjökull. Vi ankommer til sidst til Gislaskali bjergytten som ligger i en græsbevokset dal med høje bjerge - en rigtig oase i vildmarken. Vi tilbringer natten i Gislaskali bjergytten. (25 km)

Dag 5: Gislaskali - Hveravellir
Denne dag rider vi til lavaen til Kjalhraun, hvor vi hører fortællinger om to brødre som ude i området med en flok får i året 1870. Området er ellers meget smukt og uberørt. Vi rider forbi grotten, hvor den bekendte Grettir den stærke boede i mange år. Vi fortsætter til Hveravellir, som er et meget specielt geotermisk område. Ved Hveravellir hytten, hvor vi overnatter, findes der et naturligt bad, hvor der er dejligt at slappe av efter en lang dag i sadlen. Frem til midten af juli går solen strengt taget ikke ned i denne del af landet. (30 km)

Dag 6: Hveravellir - Áfangi
Denne dag er det tydeligt at vi følger en historisk rute - Helt tilbage til de første bebyggelser i Island har folk rejst på hesteryg hen ad de samme stier, som vi har valgt at følge i dag. Vi forestiller os at vi tilhører en høvdings familie, dersom vi rider på de bedste heste hen ad denne historiske rute.  Ruten ligger overoven åen Seydisá, forbi bjergene Sandkúlufell og Saudafell indtil vi ankommer til vores bjerghytte Áfangi, en meget godt udstyret hytte med udendørs jakuzzi. (35 km)

Dag 7: Áfangi - Hvammur
Vi fortsætter turen over heden Audkúluheidi, imens vi nærmer os hestedalen Skagafjördur. Her er ridestierne bløde og gode. Vi rider ned den smukke dal Vatnsdalur, hvor vi kommer forbi åen Vatnsdalá der strømmer igennem en meget stårslået kløft. Vi ankommer til gården Forsæludalur, der er den første gård man ser når man kommer fra højlandet. Der efterlader vi hestene og bliver kørt efterfølgene til gården Hvammur, hvor vi holder en afslutningsfest. Mulighed at bade i den varme udendørs jakuzzi på gården.

Dag 8: Hvammur – Reykjavík
Transport tilbage til Reykjavík. Ankomst til Reykjavik ca. kl. 14.00.

Rideturen slutter her.
Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

Pris per person
4pxkassi Høj season: kr. 17.890,- Afgange mellem 30. juni - 21. august
4pxkassi Lav season: kr. 16.480,- Andre afgange

Valgfrit
En eller flere overnatninger før og/eller efter rideturen tilbydes i Reykjavik:
4pxkassi Overnatning på 3-stjernet hotel i dobbeltværelse. Pris per nat per pers fra kr. 780,-
4pxkassi Overnatning på 3-stjernet hotel i enkeltværelse. Pris per nar per pers fra kr. 1.360,-
4pxkassi Overnatning på guesthouse i op til 10 personers-værelse. Pris per nat per pers fra kr. 400,-
4pxkassi Lufthavnstransport t/r Keflavik-Buscentral i Reykjavik. Pris per pers kr. 290,-
4pxkassi Lufthavnstransport t/r Keflavik-Reykjavik til hoteller / centrum. Pris per pers kr. 345,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik t/r via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 810,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik t/r via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 930,-
Læs mere om de forskellige adgange til Den Blå lagune her

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 7
4pxkassi Kørsel fra Reykjavik til gården t/r.
4pxkassi Indkvartering: I Soveposer i enkle bjerghytter under rideturen. Medbring sovepose.
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillingsforsikringer. Vi opfordrer til at tegne en relevant rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Frokost og middag den første og sidste dag.

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island

 BESTIL/FORESPØRG MED AT TRYKKE PÅ DEN LYSERØDE KNAP OP I TOPPEN AF SIDEN