BESTIL / FORESPØRG
  • Rideferie Island - Tur 5
    Island

    Ridetur 5 - Snæfellsnes halvøen

    Rideferie i Island, hvor du kommer til Snæfellsnes Naturpark, hvor vulkanen Snæfellsjökull‚ ligger.

Ridetur 5 i Island - Snæfellsnes halvøen

boks7png Denne ridetur går til Islands Vestland, nord for Reykjavik boks7png

9 dage – 8 nætter – 6 ridedage – 185 km

Undervejs på rideferien kommer vi gennem Snæfellsnes Naturpark, hvor et af Islands kendetegn, vulkanen Snæfellsjökull‚ ligger. Vulkanen er kendt fra bl.a. Jules Vernes' roman "Rejsen til jordens indre"‚ med sin berømte kalot af sne og mytiske skær. Mange kendte islandske sagaer har fundet sted i dette smukke område. I dag tiltrækker det rige fugleliv entusiaster fra hele verden. Snæfellsnes kaldes også "Island i en nøddeskal" på grund af dets specielle og varierende landskab.

Vi skal selvfølgelig prøve at ride tölt, som er den islandske hests helt specielle og unikke gangart. Strandens bløde sand gør ridningen til en dejlig oplevelse, både for hest og rytter.

Undervejs på turen ridder vi gennem den spektakulære Hítardal‚ der består af mægtige lavamarker med kratere og aske fra gamle vulkanudbrud. Vi skal også ride på Löngufjörurs lyse sandstrande, hvor kun tidevandet sætter grænser for hestenes og rytternes frihed. Ved Eldborgkrateret skifter naturen til lavalandskab og sandet skifter her farve til sort.

På den sidste ridedag rider vi langs lavastrømmens kant ved stranden, indtil vi vender om og tager tilbage til gården Stóri-Kálfalækur for at nyde vores afskedsmiddag.
se priser1

gallery-ridetur5
gallery-ridetur5-2
gallery-ridetur5-3
gallery-ridetur5-4
gallery-ridetur5-5
gallery-ridetur5-6
gallery-ridetur5-6
gallery-ridetur5-7
gallery-ridetur5-8

Rejseplan dag for dag:

Dag 1: Ankomst til Island - Keflavik Lufthavn - Reykjavík
Individuel rejse med flybus fra lufthavnen i Keflavík til jeres hotel i Reykjavík. Tilkøb: adgang og transport via Den Blå Lagune.

Dag 2: Reykjavík – Stóri-Kálfalækur – Grímsstaðir
Afhentning mellem kl. 08.00 og 09.00. Venligst vær klar allerede kl. 08.00, klædt i dit ridetøj. Bustransport om morgenen til gården Stóri-Kálfalækur, hvor heste og medarbejdere venter. Efter en introduktion til den islandske hest og dens specielle gangarter, indleder vi rideturen til bjergene på gode ridestier, gennem frodige landbrugsområder indtil vi når frem til gården Grímsstaðir hvis stolte historie går helt tilbage til middelalderen. Vi overnatter på Stóri-Kálfalækur i opredte senge. Brusebad og varme bassiner på stedet. Ca. 25 km.

Dag 3: Grímsstaðir – Hítarhólmur
I dag rider vi langs kratbevoksede bakker over farverige bjerge. Hítardalur er et geologisk overflødighedshorn; vidtstrakte lavafelter og bløde stier gennem aske og høje tufbjerge, som giver en følelse af at man er på en ridetur på månen! Vi efterlader hestene på Hítarhólmur bjerget og kører tilbage til Stóri-Kálfalækur, hvor et varmt bad venter. Ca. 25 km.

Dag 4: Hítarhólmur – Kolviðarnes 
Vi rider videre gennem den mystiske vulkandal. Vi stopper ved fårefolden Hítardalsrétt og ser man godt efter, vil man få øje på troldkællingen Hít, som blev forstenet da hun vendte for sent hjem fra et stævnemøde og blev ramt af dagslys. Vi fortsætter vestpå over floden Hítará og rejser igennem et område, kendt som tilholdssted for Islands mest berømte fredløse, Grettir. Vi efterlader hestene på gården Kolviðarnes mens vi selv tilbringer natten i Stori-Kalfalækur. Ca. 45 km.

Dag 5: Kolvidarnes – Traðir
Vi genforenes med hestene og indleder en ridetur på stranden Löngufjörur, den berømte ridesti på Snæfellsnes halvøens kyst. Se den majæstetiske Snæfellsjökull i horisonten og føl hestenes iver og del deres glæde på denne mageløse rute som afgøres af tidevandet. Hestene tilbringer natten på gården Traðir mens vi overnatter på gården Stori Kalfalækur. Ca. 20 km.

Dag 6: Hof – Traðir – Kolviðarnes – Stóri-Kálfalækur Gård 
En ny ridedag på de gule sandstrande. Vi vender og rider mod det omfangsrige Eldborgarhraun lavafelt. En enestående oplevelse hvor vi har lavafelter og bjerge på den ene side af stien og Atlanterhavet på den anden. Vi efterlader hestene på gården Kolviðarnes og kører videre til Stóri-Kálfalækur, hvor vi tilbringer de to sidste nætter. Ca. 30 km.

Dag 7: Kolviðarnes – Stóri-Kálfalækur Gård
Den sidste dag på stranden byder på endnu flere oplevelser. Sandet bliver sort når vi følger Eldborgarhrauns kant. Forestil jer den sorte lavas strøm når I vender tilbage mod land. Rideturen afsluttes på Stóri-Kálfalækur hvor Ólöf venter med afskedsmiddagen. Ca. 40 km.

Dag 8: Stóri-Kálfalækur – Reykjavík
Transport til Reykjavik hvor den sidste nat tilbringes på et hotel. Ankomst til Reykjavik forventes kl. 11.30.

Dag 9: Afrejse fra Island – Reykjavík – Keflavik Lufthav
Bustransport til Keflavik Lufthavn i god tid inden flyet afgår.

Pris per person
4pxkassi Høj season: kr: 18.680,- Afgange mellem 2.juli - 19.august
4pxkassi Lav season: kr. 17.810,- Andre afgange

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 5
4pxkassi Lufthavnstrasport t/r
4pxkassi Kørsel til gården og tilbage til Reykjavik.
4pxkassi Indkvartering: Hotelovernatning i Reykjavík. Senge inkl. sengelinned i delte værelser under rideturen.
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillings forsikringer indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer til at tegne relevante rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Frokost og middag den første, anden sidste dag og sidste dag.

Valgfrit
4pxkassi Supplement for enkelt værelse på hotel den første og sidste kr. 1.360,-
4pxkassi Standard adgang og transport via Den Blå Lagune fra kr. 690,-
4pxkassi Comfort adgang og transport via Den Blå Lagune fra kr. 840,-

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island