tel   (+45) 2398 8200

  • Rideferie Island - Tur 29
    Island rideferie

    Ridetur 29
    Kongens Rute

    På tværs af Islands vestlige højland
BESTIL / FORESPØRG

Få et uforpligtende tilbud

1000 tegn tilbage

Specialister i rejser til Island
Har du brug for rådgivning, så er vi klar til at hjælpe.

tel  2398 8200

Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel eller tilmelde nyhedsbrev, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage.

Ridetur 29 i Island - Kongens Rute

På tværs af Islands vestlige højland

7 dage –6 nætter – 6 ridedage – 195 km

Vatnsdalur-Arnarvatnsheiði-Húsafell-Þingvellir. På hesteryg i den spektakulære natur og ved unikke historiske steder. Enten fra Nord til Syd eller fra Syd til Nord.

Kongens Rute er en unik tur, hvor vi rider over Islands vestlige højland fra den smukke Vatnsdalur i nord, til centrummet for nationens helligdom ved Þingvellir i syd, eller omvendt.

I 1907 besøgte kongen af Danmark, (som på daværende tidspunkt også var kongen af Island) Island. På grund af denne enorme begivenhed, blev der foretaget nogle forbedringer på de gamle veje til Þingvellir, for at gøre det lettere for befolkningen, at ride til det gamle parlament og se deres konge. Derfor kalder vi stadig i dag dele af vores stier, som fører til Þingvellir, Kongens Rute.

Vi nyder den ægte kvalitet af den islandske hest i det mystiske inspirerende landskab og fredelige vildmark. Vores historiske ridestier fører os hen over den legendariske Arnarvatnheiði med sine utallige søer og myter. Under vores tur er de majestætiske gletschere Langjökull og Eiríksjökull på østsiden af vores spor. Vi besøger det geotermiske område Húsafell. Húsafell kaldes ofte perlen mellem lavaen og gletscherne, med sin naturlige skov og den store udendørs pool. Dette er det perfekte sted at nyde midnattssolen i Island. Þingvellir Nationalpark er et det bedste sted at besøge i Island. Der er intet mere autentisk end at besøge UNESCO-parken, for derefter at ride en tur, som islændinge har gjort i århundreder! I hjertet af nationen blev det første parlament grundlagt i år 930 e.Kr. Þingvellir udpeges ikke kun til UNESCOs verdensarvsliste på grund af dens historiske betydning, men også på grund af den meget specielle geologi og de naturlige træk. På denne storslåede sti rejser vi med en flok af 60-90 frit løbende heste, og alle finder hans / hendes yndlingsheste. Haukur, hans team og hans heste samt de mange spektakulære naturlige og historiske steder gør Kongens Rute til en uforglemmelig oplevelse.

se priser1

rideferie Island
Kongens rute - ridetur
ridetur Island Travel Nord
ridferie island - kongens rute
islandske heste i Island
Hraunfossar Island
islandshestar island
riderejse Island
ridetur 29 kongens rute

Ankomst
Deltagere ankommer individuelt med fly til Island (hvis de ikke allerede er ankommet på en tidligere dato). Fortsat individuel rejse med flybus fra lufthavnen i Keflavík til jeres overnatningssted i Reykjavík.

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Kongens Rute N-S
Dag-for-dag rejseplan Kongens Rute: nord – syd:

Dag 1: Reykjavík - Vatnsdalur Dalen - Hvammur Gården - Haukagil
Afhentning mellem 8:00 og 9:00 om morgenen fra afhentningssteder i Reykjavík. Vi kører mod nord, hvor vores landmand og hans team byder os velkommen på Hvammur gård. Gården ligger i dalen Vatnsdalur, som siges at være en af de mest frugtbare og smukke dale i Island, formet af vand, gletschere og vulkansk aktivitet. På vores ridetur passerer vi den historiske gård Hof, og krydser floden Vatnsdalsá. Vatnsdalur danner ramme for en af de gamle sagaer, Vatnsdælasaga. På vores vej hører vi historier fra Islands heroiske fortid, om blodige konflikter, hævn og kærlighed. Du kan føle lykken på de fritløbende heste, når vi er på vej mod højlandet. Hestene forbliver på Haukagil gård, som er den sidste gård på denne side af dalen, inden vi kommer ind på højlandsplateauet. Vi overnatter på Hvammur. Boblebadet byder på dejlig afslapning, når vi gør os klar til de kommende dages rideventyr. (Ca. 20 km)

Dag 2: Haukagil - Haugakvíslarskáli bjerghytte
Vi starter med at samle flokken af heste, vi tager med os, på den eventyrlige sti. I dag rider vi gennem sommergræsningsområderne med heste og får fra landmændene i det nordlige Island.
Vi rider op mod højlandet Plateau Víðidalstunguheiði. Det er dejligt at ride hestene gennem de frie marker i højlandet. Højlandet åbner op for os, og vi ser den mægtige Álkugil kløft med det maleriske vandfald tumle ned over klippeformationerne. Den store og frie natur er inspirerende for heste og mennesker. Det er yndefuldt at se den fritløbende flok i tölt på de bløde stier i det fredelige område. Vi ser resterne af den gamle Konge Rute og sporene fra vandrende heste gennem århundrederne. Her er de eneste indbyggere ræve, fugle og måske nogle trolde. Vi overnatter i Haugakvíslarskáli bjerghytte. (Ca. 35 km)

Dag 3: Haugakvíslarskáli - Arnarvatnsheiði og Arnarvatnsøen – Álftakrókur Bjerghytte
Længere ind i bjergene sætter vi kurs mod den rummelige Fellaskáli-hytte, der ejes af landmændene i Víðidalur-dalen. Der har vi dagens frokost. De stærke rideheste bringer os sikkert gennem de gamle højlandsstier. Vi nyder den storslåede udsigt over de imponerende højlandsbjerge og gletscherne Langjökull og Eiríksjökull, og vi kan se hvordan de lige så langsomt kommer tættere og tættere på. Vi kan se, hvordan vegetationen ændrer sig til frodige grønne farver, skabt af rig jord og vand fra mange søer, når vi rider til hjertet af Arnarvatnsheiði. Vi passerer Réttarvatnsøen på vores vej ved siden af den smukke Arnarvatn. I sandhed et fascinerende mystisk sted af stilhed og ro, vi aldrig vil glemme. Fertil højlandsvegetation og rigt fugleliv er højdepunkterne i dette område. Når vi siger farvel mod nord, rider vi videre til den imponerende del af det høje plateau, der hører til det vestlige område Borgarfjörður. Vi fortsætter videre til Álftakrókur bjerghytte, hvor eftersøgte mænd ,efter sigende, skulle skjule sig for lovens lange arm for længe siden. (Ca. 35 km)

Dag 4: Álftakrókur - Eríksjökull-gletsjer - Hallmundarhraun Lava - Surtshellir Grotten - Borgarfjord-området
Vores tur fortsætter ved en af de største lavafelter i Island, Hallmundarhraun. Dette er et mystisk område fyldt med sagn om lovløse og fortællinger fra fortiden. Du har en fornemmelse af, at du ser elver og trolde i lavaformationerne. Hestene fornemmer allerede nu, at vi kommer tættere på græsset på gårdene i Borgarfjord-området og tölter glædeligt videre, mens vi rider på bredden af den glatiske flod Norðlingafljót, som vi også kommer til at krydse under vores ridetur. Eríksjökull-gletscheren, som også er en vulkan, tårner majestætisk op, på østsiden af vores spor. Vi vil se den mest kendte hule i Island, Surtshellir. Den spektakulære, 3500 m lange lavahule, var et gemmested for banditter tilbage i dagene. Hestene bliver ved Þorvaldsstaðir. Indkvartering på Hótel Á. (Ca. 30 km)

Dag 5: Þorvaldsstaðir - Húsafell - Hraunfossar - Augastaðir
Vi tilbringer dagen med at ride gennem og udforske det ekstraordinære område ved Húsafell. Vi oplever kvaliteterne hos vores islandske heste, når de bringer os gennem Islands største naturlige skov, Húsafellsskógur. Húsafell, ofte kaldet perlen mellem lavaen og gletscherne, er en unik naturlig perle i et storslået landskab.
Stedet har en stor historisk betydning. Der er historier helt tilbage fra bosættelsestiden såvel som historier om troldom og spøgelser fra senere århundreder. I dag besøger vi det usædvanligt smukke vandfald Hraunfossar. Vandet ser ud til at springe ud fra lavaen, men er faktisk en kold kilde, der bugter sig gennem jorden og løber i strømfald ned i floden Hvítá. Efter en fantastisk dag med hestene, hviler de ved Augastaðir, og vi nyder den geotermiske pool på Húsafell. Indkvartering på Húsafell Gamli Bær Guesthouse. (Ca. 20 km)

Dag 6: Húsafell – Den gamle Oak sti - Brunnar Bjerghytten - Brautartunga medborgerhus i Lundareykjardalur
Vores rute leder os i dag fra Augastaðir over den mystiske gamle sti af Ok. Denne fascinerende højlandssti er opkaldt efter den 1190 m høje imponerende gletscher Ok på østsiden af stierne, der ser vi også gletsjerne Geitlandsjökull, Langjökull og Þórisjökull. Dette imponerende område, uden nogen vegetation, minder os om, hvor ru naturen kan være i Island. Vi forlader vores heste ved Brunnar bjerghytten, for at hvile en enkelt overnatning ved samfundscentret Brautartunga i Lundareykjadalur dalen, hvor vi har vores eget private boblebad og swimmingpool. Et godt sted at nyde vores sidste aften på turen, sammen med et godt islandsk måltid, historiefortællinger og sang. (Ca. 35 km)

Dag 7: Brunnar - Skógarhólar - Þingvellir - Reykjavík
Vi fortsætter vores ridetur og nyder den fantastiske udsigt, mens vi rider i hurtigt tölt på stien over Bláskógarheiði Heath mod nationalparken Þingvellir. Disse stier blev brugt i århundreder af de mennesker, der rejste til parlamentet i Þingvellir. Her er der historiske steder ved hvert fodtrin, når vi kommer tættere på vores destination. Kun få km fra Brunnar, passerer vi de legendariske stenvægge, Hallbjarnarvörður. Sturlunga-sagaen, der beskriver fejder mellem familier i Island i det 13. århundrede, omtaler dette sted som et mødested for hære og deres høvdinger. Vores sti bringer os sydpå ad Kaldidalur-vejen, videre på gode ridespor ved Draugabrekka (Ghostslopes) og Tröllaháls (Trollhill). Når vi ser bjerget Ármannsfell, er vi tæt på Skógarhólar-felterne, hvor vores fantastiske ridetur ender denne gang. Skógarhólar drives af Islands Hesteklubs Forening og ligger i Þingvellir National Park. Vi takker vores heste og siger farvel indtil næste gang. Vi oplever de smukke steder og historien om Þingvellir, ofte kaldet Islands nationale helligdom. Her var det ældste eksisterende parlament i verden samlet. Den spektakulære geologi af Þingvellir er meget visuel i dalen Almannagjá, der er dannet mellem to tektoniske kontinentale plader, der driver fra hinanden. Transport til Reykjavík eller Landsmót Horse Festival. Ca.. ankomst til Reykjavík mellem 17 og 18. (Ca. 20 km)

Rideturen slutter her. Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

Kongens Rute S-N
Dag-for-dag rejseplan Kongens Rute: Syd – nord

Dag 1: Reykjavík - Þingvellir - Skógarhólar - Brunnar bjerghytte
Afhentning mellem 08:00 og 09:00 om morgenen fra afhentningssteder i Reykjavik . Vær klar så tidligt som muligt, og vær klar i dit ridetøj. Transport til Skógarhólar-felterne, hvor vores ryttere og guide Haukur, hans team og heste fra Hvammur gård møder dig. Skógarhólar drives af Islands Horse Clubs Association og ligger i Þingvellir National Park. Vi oplever de smukke steder og historie om Þingvellir, ofte kaldet Islands nationale helligdom. Her var det ældste eksisterende parlament i verden samlet. Den spektakulære geologi af Þingvellir er meget visuel i dalen Almannagjá, der er dannet mellem to tektoniske kontinentale plader, der driver fra hinanden. Vi nyder vores første ridedag i hurtig tölt med fantastisk udsigt over Bláskógarheiði-heden. Disse spor blev brugt i århundreder af de mennesker, der rejste til parlamentet i Þingvellir. Vi passerer Ármannsfell-bjerget og rider videre ved Tröllaháls (Trollhill) på sporene ved såkaldte Draugabrekka (Ghostslopes). Vores tur bringer os nordpå på Kaldidalur-vejen. Her er de historiske steder ved hvert fodtrin, når vi kommer tættere på vores destination for dagen, Brunnar. Kun få km derfra passerer vi de legendariske stenvægge Hallbjarnarvörður. Sturlunga-sagaen, der beskriver fejder mellem familier i Island i det 13. århundrede, omtaler dette sted som et mødested for hære og deres høvdinger. Vi forlader hestene om natten på Brunnar. Vi overnatter i det kulturelle hjerte af Island, Þingvellir. (Ca. 20 km)

Dag 2: Brunnar – Den gamle Oak sti - Augastaðir Gården – Vandfaldet Hraunfossar
Vores rute i dag fører os fra Brunnar over den mystiske gamle sti af Oak. Denne fascinerende højlandssti er opkaldt efter den 1190 m høje imponerende gletscher Oak på østsiden af stierne, der ser vi også gletsjerne Geitlandsjökull, Langjökull og Þórisjökull. Dette imponerende område, uden nogen vegetation, minder os om, hvor ru naturen kan være i Island.. Vi efterlader vores heste på Augastaðir Farm for at hvile og overnatter på Hotel Á ved gården Kirkjuból. I dag besøger vi det usædvanligt smukke vandfald Hraunfossar. Vandet ser ud til at springe ud fra lavaen, men er faktisk en kold kilde, der bugter sig gennem jorden og løber i strømfald ned i floden Hvítá. (Ca. 35 km)

Dag 3: Augastaðir - Húsafell - Þorvaldsstaðir Farm - Surtshellir Grotten
Vi tilbringer dagen med at ride gennem og udforske det ekstraordinære område af Húsafell. Vi oplever kvaliteterne hos vores islandske heste, når de bringer os gennem Islands største naturlige skov, Húsafellsskógur. Húsafell, ofte kaldet perlen mellem lavaen og gletscherne, er en unik naturlig perle i et storslået landskab.
Stedet har en stor historisk betydning. Der er historier helt tilbage fra bosættelsestiden såvel som historier om troldom og spøgelser fra senere århundreder. Efter en fantastisk dag med hestene hviler de ved Þorvaldsstaðir. Vi besøger den mest kendte hule i Island Surtshellir. Den spektakulære 3500 m lange lavahule var et gemmested for banditter tilbage i dagene. Det er en dejlig følelse at slappe af mens vi nyder den geotermiske pool ved Húsafell. Indkvartering på Hótel Á. (Ca. 20 km)

Dag 4: Borgarfjord-området - Eríksjökull-gletscheren - Hallmundarhraun Lava - Álftakrókur bjerghytte
Vi forlader græsset på gårdene i Borgarfjörd og rider mod Islands vestlige højland. Vores tur fortsætter ved siden af et af de største lavafelter i Island, Hallmundarhraun. Dette er et mystisk område fyldt med sagn om lovløse og fortællinger fra fortiden. Du har en fornemmelse af, at du ser elvere og trolde i lavaformationerne. Vores heste tölter glædeligt videre, mens vi rider på bredden af den glatiske flod Norðlingafljót, som vi også vil krydse under vores ridetur. Eríksjökull-gletscheren, som også er en vulkan, tårner majestætisk op på østsiden af vores spor. Senere hen rider vi til Álftakrókur bjerghytten, hvor eftersøgte mænd, efter sigende, skulle have skjult sig for lovens lange arm for længe siden. (Ca. 30 km)

Dag 5: Álftakrókur - Arnarvatnsheiði-heden og Arnarvatn-søen - Haugakvíslarskáli bjerghytte
Længere inde i bjergene sætter vi kurs mod den rummelige Fellaskáli-hytte, der ejes af landmændene i Víðidalur-dalen. Der har vi den længste pause på dagen. De stærke rideheste bringer os sikkert gennem de gamle højlandsstier. Vi nyder den storslåede udsigt over de imponerende højlandsbjerge og gletscherne Langjökull og Eiríksjökull. Vi kan se, hvordan vegetationen ændrer sig til frodige grønne farver, skabt af rig jord og vand fra de mange søer, når vi rider til hjertet af Arnarvatnsheiði. Vi passerer Réttarvatnsøen på vores vej ved siden af den smukke Arnarvatn. Virkelig et fascinerende mystisk sted af stilhed og ro, vi aldrig vil glemme. Fertil højlandsvegetation og rigt fugleliv er højdepunkterne i dette område. Når vi siger farvel mod syd, rider vi videre til den imponerende del af det høje plateau, der hører til det nordlige område Hunvavatnssýsla Districht. Her er de eneste indbyggere ræve, fugle og måske nogle trold. Vi rider gennem sommergræsningsområderne for hestene og fårene, når vi rider op mod vores bjerghytte om natten, Haugakvíslarkáli i Víðidalstunduheiði heden. (Ca. 35 km)

Dag 6: Haugakvíslarskáli - Haukagil Gården - Vatnsdalur Dalen - Hvammur Gården
I dag rider vi ned fra højlands plateauet Víðidalstunguheiði til den smukke dal Vatnsdalur. Hestene fornemmer allerede nu, at vi kommer tættere på hjemmets saftige græs og tölter med glæde videre mod nord. Det er dejligt at ride hestene gennem de frie marker i højlandet, før vi kommer tilbage ind i civilisationen igen. Vi ser den mægtige Álkugil kløft med dets maleriske vandfald tumle ned over klippeformationer. Den store og frie natur er inspirerende for heste og mennesker. Det er yndefuldt at se den fritløbende flok i tölt på de bløde stier i det fredelige område. Vi ser resterne af den gamle Konge Rute og sporene fra vandrende heste gennem århundrederne. Vi overnatter på Haukur's gård, Hvammur. Her nyder vi vores sidste aften på turen sammen med en udendørs jacuzzi, et godt måltid, historiefortællinger og sang (Ca. 35 km)

Dag 7: Haukagil - Vatnsdalur - Hvammur Farm - Reykjavík
Vatnsdalur siges at være en af de mest frugtbare og smukke dale i Island, formet af vand, gletschere og vulkanaktivitet. På vores ridetur passerer vi den historiske gård Hof og krydser floden Vatnsdalsá. Vatnsdalur danner rammer for en af de gamle sagaer, Vatnsdælasaga. På vores vej hører vi historier fra Islands heroiske fortid om blodige konflikter, hævn og kærlighed. Vi oplever den sande ånd hos vores heste, når vi er på vej hjem, på de store ridestier ved bredden af Vatnsdalsá.
Vi takker vores meget specielle venner, hestene, og siger farvel til Haukur og hans besætning indtil næste gang. Vores bus kører jer til Reykjavík, enten til BSÍ (hoved busstation) eller til jeres indkvarteringssted. Ca.. ankomsttidspunkt i Reykjavík kl. 18:00. (Ca. 20 km)

Rideturen slutter her. Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

- Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt -

Pris per person
4pxkassi Høj season: kr. 21.380,-

Valgfrit
En eller flere overnatninger før og/eller efter rideturen tilbydes i Reykjavik:
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i dobbeltværelse. Pris per nat per pers fra kr. 670,-
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkeltværelse. Pris per nar per pers fra kr. 1.160,-
4pxkassi Overnatning på guesthouse i op til 10 personers-værelse. Pris per nat per pers fra kr. 350,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik. Pris per pers kr. 180,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik til hoteller / centrum. Pris per pers kr. 250,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 950,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 1.110,-
Læs mere om de forskellige adgange til Den Blå lagune her

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 29
4pxkassi Indkvartering: 2-4 opredte senge i hvert værelse på Hvammur Farm. Delte værelser i enkle bjerghytter samt indkvartering i sovepose i gæstehuse under turen. Medbring din egen sovepose!
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillingsforsikringer. Vi opfordrer til at tegne en relevant rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Frokost og middag den første og sidste dag.
4pxkassi Du skal medbringe din egen sovepose.

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island

 BESTIL/FORESPØRG MED AT TRYKKE PÅ DEN LYSERØDE KNAP OP I TOPPEN AF SIDEN