tel   (+45) 2398 8200

  • Rideferie-tur20-E
    Islandske heste i Island

    Ridetur 20-E
    KJÖLUR

    Ridetur mellem gletchere, tæt på vildmarken

Rejsemål:

tn logo n   ISLAND FÆRØERNE 

BESTIL / FORESPØRG

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker du at tilføje ekstra overnatninger i Reykjavik før eller efter selve rideturen?
1000 tegn tilbage

Specialister i rejser til Island
Har du brug for rådgivning, så er vi klar til at hjælpe.

tel  2398 8200

Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel eller tilmelde nyhedsbrev, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage.

Tur 20-E - KJÖLUR – Tæt på vildmarken

Højlandsrute mellem gletsjere

7 dage - 6 nætter - 184 km - 6 ridedage

Kjölur-ruten er en historisk riderute, som er intimt forbundet med talrige dramatiske begivenheder i Islands historie. Vi skal både besøge seværdigheder som vandfaldet Gullfoss og det geotermiske område Geysir og ubeboede område, gletchere, vildmark og varme kilder. Turen går mod nord mellem gletchere, og vi skal tilbringe en nat helt tæt på en af gletsjeren. Som en oase i ørkenen tager de varme kilder i Hveravellir senere imod os. Turen fortsætter mod nord, indtil vi er fremme ved vores endelige destination, en af Nordislands mange grønne og smukke dale.

Kjoelur Rideferie Island
Kjolur Rideferie
Kjoelur Ruten Island
Islandske Heste
Bade Varme Kilder Island
Island Paa Hesteryg
Island Rideferie
Rideferie Island Travelnord
Varme Kilder Island
Kjoelur Hoejlandsrute
Kjoelur Island
Sprengisandur Rideferie Island 7

Dag 1. Ankomst
Turen begynder om aftenen. Deltagere, som ankommer til Island samme dag, bør tage fly-bussen fra lufthavnen til den endelige busstation BSÍ i Reykjavik. Vi vil byde dig velkommen på busstationen eller ved dit hotel/ pensionat i Reykjavik mellem kl. 17:30 - 18:00, hvorefter vi kører dig til vores gård Vellir, tæt på byen Hveragerði. Der vil du blive indlogeret i vores pensionat. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden på vores Hotel Eldhestar. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan muligvis ske den følgende morgen).

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Dag 2. Hveragerdi - Myrkholt
Vi begynder dagen med at få en detaljeret introduktion og at lære hestene at kende på en kort ridetur. Efter en tidlig frokost, kører vi med bil til et sted tæt på gården Reykholt, i det smukke område Biskupstúngur. Vi rider på bløde stier indtil vi når til en flod, som vi krydser. Vi afslutter vores tur på gården Myrkholt, som er tæt på de varme kilder ved Geysir. 20 km, 4 timer.

Dag 3. Myrkholt – Fremstaver
Vi begynder med at ride fra Myrkholt og vores første stop er ved vandfaldet Gullfoss. Fra Gullfoss rider vi ind i ødemarken, en sort ørken af sten og sand. Vi følger floden Hvítá mod vest, indtil vi når til bjerget Bláfell, som er 1160m over havets overfalde, hvilket giver os en smuk udsigt over den sydlige del af Kjölur ruten. Hvis vejret tillader det, kan vi se tre gletsjere herfra; den berømte Eyjafjallajökull, Hofsjökull og Islands næststørste gletsjer Langjökull samt vulkanen Hekla og bjerget Hlödufell. Vi tilbringer natten i en bjerghytte syd for Bláfell. 35 km, 7 timer.

Dag 4. Fremstaver – Árbúdir
Vi fortsætter øst langs Bláfell. Derefter krydser vi floden Hvítá over en bro og passerer vandfaldet Ábóta, hvor den ældgamle Kjölur højlandsrute begynder. Kjölur er den ældste vej mellem Syd- og Nordisland, den er stort set jævn og er gennemsnitligt 700 m over havets overflade. På vores vej kan vi nyde den panoramiske udsigt over Langjökull og Hofsjökull gletsjerne og de billedsmukke Kerlingafjöll bjerge - Kjölurs flagskib. Vi følger floden Svartá til bjerghytten Árbúdir, hvor vi tilbringer natten. 40 km, 8 timer.

Dag 5. Árbúdir – Hveravellir
Denne dag begynder med, at vi rider mod Hvítárnes, et græsrigt område, der skifter karakter om sommeren, når den grønne blomst Fífa bliver hvid og fluffy. Vi kommer til lavasletten Kjalhraun, hvilken mange tror har givet Kjölur sit navn. Det ligner kølen på et skib. Vest for Kjalhraun rider vi gennem en smal kløft, ind i dalen Thjófadalur (tyvenes dal). Dalen er cirkulær og gemt bag bjergene. Det er en af de få steder langs Kjölur, som er rigt på græs. Fra dalen rider vi over en lille bjergkam kaldet Thröskuldur, og derfra følger vi en jævn sti til Hveravellir, hvor vi kan nyde et afslappende bad i de varme kilder. 40 km, 8 timer.

Dag 6. Hveravellir – Áfangi
I dag har vi nok tid til at udforske den smukke natur omkring Hveravellir, før vi sadler hestene. Hveravellir er et af de største geotermiske områder i Island. Der var et fredløst skjulested her i gamle dage, og syd for området passerer vi ruinen fra hytten af den fredløse Fjalla-Eyvindur. Vi fortsætter nordpå over floden Seydisá og langs bjergene Sandkúlufell, Hanskafell og Saudafell, og tilbringer natten i en bjerghytte kaldet Áfangi. 28 km, 5 - 6 timer

Dag 7. Áfangi – Vatnsdalur
Vi fortsætter nordpå over lyngheden Eyvindarstadaheidi. Nu er vi ikke langt fra civilisation i Nordisland. Vi rider med bjergene bag os og gletsjere hele vejen omkring os. Til højre har vi den store sø Blöndulón, der blev lavet, da man oprettede vandkraftværket ved Blanda floden. Vi fortsætter på bløde ridestier og bjergveje og afslutter turen i den grønne dal Vatnsdalur. Derfra tager vi ca. kl: 17:00-18:00 tilbage til Reykjavik med bus. Rideturen slutter her. 28 km, 5 - 6 timer

Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

- Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Pris per person
4pxkassi kr: 17.980,-

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 20-E
4pxkassi Kørsel fra Reykjavik til gården t/r.
4pxkassi Indkvartering: 1 nat i pensionat, 5 nætter i sovepose indkvartering i hytter og enkle bjerghytter (køjesenge). Medbring sovepose.
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillings forsikringer indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer til at tegne relevante rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Middag den sidste aften.

Valgfrit
En eller flere overnatninger før og/eller efter rideturen tilbydes i Reykjavik:
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i dobbeltværelse. Pris per nat per pers fra kr. 670,-
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkeltværelse. Pris per nar per pers fra kr. 1.160,-
4pxkassi Overnatning på guesthouse i op til 10 personers-værelse. Pris per nat per pers fra kr. 350,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik. Pris per pers kr. 180,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik til hoteller / centrum. Pris per pers kr. 250,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 950,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 1.110,-
Læs mere om de forskellige adgange til Den Blå lagune her

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island

BESTIL/FORESPØRG MED AT TRYKKE PÅ DEN LYSERØDE KNAP OP I TOPPEN AF SIDEN