tel   (+45) 2398 8200

  • Rideferie-i island tur 19
    Island ridetur Thorsmork

    Ridetur 19-E Sprengisandur

    Mellem gletsjere ind i ørkenen. De mest fascinerende og ekstreme kontraster i det islandske landskab på denne ridetur.

Rejsemål:

tn logo n   ISLAND FÆRØERNE 

BESTIL / FORESPØRG

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker du at tilføje ekstra overnatninger i Reykjavik før eller efter selve rideturen?
1000 tegn tilbage

Specialister i rejser til Island
Har du brug for rådgivning, så er vi klar til at hjælpe.

tel  2398 8200

Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel eller tilmelde nyhedsbrev, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage.

RIDETur 19-E – Sprengisandur

Populær ridetur i Island, Mellem gletsjere ind i ørkenen

7 dage - 6 nætter - 6 ridedage - 260 km

Vi rider ad den gamle Sprengisandur-rute, der krydser Island og udforsker nogle af de mest fascinerende og ekstreme kontraster i det islandske landskab.

Vi rider ad den gamle Sprengisandur-rute, der krydser Island og udforsker nogle af de mest fascinerende og ekstreme kontraster i det islandske landskab. I syd rider vi på bløde, grønne stier langs flodbredden af Thjórsá-floden, og gennem en lavadal skabt af et 800 år gammelt udbrud af vulkanen Hekla. Islands spektakulære vildmark springer frem, når vi følger sand- og klippefladerne over Sprengisandur mellem gletscherne Vatnajökull og Hofsjökull. I skarp kontrast til dette ufrugtbare landskab, stopper vi ved en varm kilde, hvor vi har mulighed for at slappe af i det geotermiske vand. Under turen passerer vi Arnarfell bjerget, Islands geografiske centrum. Vi ankommer til Nordisland i bunden af Eyjafjörður Fjord, en af de længste fjorde på Island.

Denne tur har en flok af fritløbende hesteheste
Oplev mangfoldigheden af den islandske hest i dets naturlige miljø, langt fra civilisationen, og hvordan islændinge rejste i gamle dage, med en flok fritløbende heste. Hver rytter får chancen for at prøve 3 eller 4 forskellige heste hver dag, hvilket forbedrer ens rideevner.

se priser1

rideferie Island Sprengisandur
ridetur nr 19-e Travel Nord
rideferie Island
Island riderejsed
frit løbende heste i Island
ridetur i Island
Den Islandske hest i Island
rideferie Island
ridetur på islandske heste
Rideferie Island 19E
Rideferie Travel Nord Island
Eldheste Ridetur

Dag 1: Ankomst
Turen starter om aftenen. Turmedlemmer, der ankommer samme dag i Island, skal tage “Flybus” fra lufthavnen til den sidste busstation BSÍ i Reykjavík. Vi står klar og tager i mod dig på busstationen eller på dit hotel / gæstehus i Reykjavik mellem kl.17: 30- 18:00 og kører dig til vores gård Vellir i nærheden af Hveragerði. Der bliver du indlogeret på gæstehuset Eldhestar. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden på vores Hotel Eldhestar. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan være om morgenen).

Dag 2: Hveragerdi - Fellsmúli - Hólaskógur
Fra Hveragerdi i Ölfus kommune kører vi til gården Fellsmúli nær vulkanen Hekla. Rideturen starter der, og vi følger bløde stier gennem en birkeskov, til den gamle gård Skarfanes. Det meste af dagen rider vi langs bredden af den mægtige flod Thjórsá (den længste flod i Island). På vej til Tröllkonuhlaup passerer vi vandfaldet Thjófafoss og det storslående bjerg Búrfell, som engang var hjemsted for kæmper og trolde. Derfra kører vi til hytten Hólaskógur, hvor vi overnatter.
Ridetid og afstand: 25 km, 5 timer.

Dag 3: Hólaskógur - Hrauneyjarfoss - Hólaskógur
Vi fortsætter nordøst for Thjórsá-floden. Landskabet ændrer sig lige så stille i ørkenen. Hestene tilbringer natten i en eng tæt ved Hrauneyjar, nær et af de største vandkraftværker i Island. Rytterne overnatter i en hytte ved Hólaskógur.
Ridetid og afstand: 35 km, 7 timer

Dag 4: Hrauneyjarfoss - Versalir
I dag begynder vi tidligt, med at ride en lang tur fra Hrauneyjarfoss vandfaldene til Versalir, et hvilested i begyndelsen af Sprengisandur, kendt fra sangen “Á Sprengisandur” (Ridum, ridum…). På denne rute ser vi mange bjerge og gletscherne Vatnajökull og Hofsjökull. Vi overnatter i en stor, behagelig bjerghytte.
Ridetid og afstand: 50-60 km, 9 timer.

Dag 5: Versalir - Nýi Dalur
På denne dag rejser vi også over en lang afstand på vej mod nord. Landskabet ligner det vi så den foregående dag, men vi nærmer os gletsjere og rider mellem dem. Øst for os kan vi se bjerget Arnarfell, et grønt bjerg, der menes at være centrum af Island. På dette tidspunkt kommer vi ind i Sprengisandur. Vi passerer nogle af de mest berømte islandske lovløses boliger, f.eks. Fjalla-Eyvindurs. Vi overnatter i en stor bjerghytte i Nýi-Dalur.
Ridetid og afstand: 60 km, 10 timer.

Dag 6: Nýi-Dalur - Laugafell
På vej fra Nýi Dalur rider vi på store sandklitter. Vi har en spektakulær udsigt over det nordlige Islands landskab, som begynder at åbnes ig foran os, og vi efterlader de tre største gletsjere på Island efter os. Vi overnatter i Laugafell bjerghytte, hvor vi kan bade i en varm kilde.
Ridetid og afstand: 45 km, 8 timer.

Dag 7: Laugafell -Halldórsstadir i Eyjafjördur
Vi rider fra Laugafell i retning af Eyjafjördur Fjord, hvor de grønne naturlige omgivelser, frodige med buske og nogle skove, begynder at dominere landskabet mere. Vi begynder at skimte den smukkeste udsigt over Eyjafjördur og Akureyri. Turen slutter ved gården Halldórsstadir i Eyjafjördur. Derfra vil vi blive kørt til Akureyri lufthavn og flyve tilbage til Reykjavik. Vores planlagte ankomst der er omkring kl. 18:00
Ridetid og afstand: 35 km, 6 timer.
Rideturen slutter her.

Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

- Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Pris per person
4pxkassi kr: 23.480,-

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 19-E
4pxkassi Kørsel fra Reykjavik til gården t/r.
4pxkassi Indkvartering: 1 nat i pensionat, 5 nætter i sovepose indkvartering i hytter. Medbring sovepose.
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillings forsikringer indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer til at tegne relevante rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Middag den sidste aften.

Valgfrit
En eller flere overnatninger før og/eller efter rideturen tilbydes i Reykjavik:
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i dobbeltværelse. Pris per nat per pers fra kr. 670,-
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkeltværelse. Pris per nar per pers fra kr. 1.160,-
4pxkassi Overnatning på guesthouse i op til 10 personers-værelse. Pris per nat per pers fra kr. 350,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik. Pris per pers kr. 180,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik til hoteller / centrum. Pris per pers kr. 250,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 950,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 1.110,-
Læs mere om de forskellige adgange til Den Blå lagune her

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island

BESTIL/FORESPØRG MED AT TRYKKE PÅ DEN LYSERØDE KNAP OP I TOPPEN AF SIDEN