BESTIL / FORESPØRG
  • Rideferie-tur9-E
    Island

    Ridetur 9-E - Rundt om vulkanen

    Ridetur i Island, over de spektakulære lavamarker omkring vulkanen Hengill

Tur 9-E - RUNDT OM VULKANEN

boks7png Sommer ridetur gennem grønne dale til varme kilder boks7png

5 dage og 4 nætter - 70 km. 3 ridedage

Denne tur går over de spektakulære lavamarker omkring vulkanen Hengill og videre til områder med fantastiske lavaformationer, grønne dale og varme kilder. Under turen vil du få mere viden om Islands enestående natur og geologi, herunder om vulkanudbrud og varme kilder, som i særlig grad præger det landskab, vi rider igennem.
se priser1

gallery-ridetur9-E
gallery-ridetur9-E 2
gallery-ridetur9-E 3
gallery-ridetur9-E 4
gallery-ridetur9-E 5
gallery-ridetur9-E 6
gallery-ridetur9-E 7
gallery-ridetur9-E  9
gallery-ridetur8D-E

Dag 1. Ankomst
Tur deltagere, som ankommer til Keflavik Lufthavn, tager med Fly Bus til BSI busterminalen, Vi vil byde dig velkommen på busstationen eller ved dit hotel/pensionat i Reykjavik mellem kl. 17:30 - 18:00, hvorefter vi kører dig til vores gård Vellir, tæt på byen Hveragerði. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden på vores Hotel. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen (kan også ske den følgende morgen). NB. Valg om overnatning: Overnatning på hotel (H) eller guest house (GH).

Dag 2. Vellir - Hellisheidi - Hengill vulkan
Vi begynder dagen med at lære hestene at kende i indhegningen. Efter en tidlig frokost følger vi den gamle rute fra Hveragerdi til Hellisheidi. Derefter kommer vi til lyngheden, hvor vi fortsætter til vulkanen Hengill, langs lavasletten Kristnitökuhran. Lavaen her er fra Hengills sidste udbrud i år 1000, hvilket er det samme år, hvor Island officielt blev kristent. De gamle folkeeventyr fortæller, at udbruddet skete i hævnskab fra de gamle nordiske guder Thór, Ódinn og Freja. Vi fortsætter på en sti gennem lava og bjerge (“milli hrauns og hlidar”) ned til Kolvidarhóll, hvor folk har stoppet for at hvile i hundredvis af år. Vi overnætter på vores gård Vellir. 21 km, 4 timer.

Dag 3. Hestenesdal - Nesjavellir
Vi fortsætter nordpå for foden af Húsmúlis og Hengills bjerge. Vi stiger af og fører hestene gennem den smalle kløft til Maradalur (Hestenes dal). Derfra rider vi gennem Dyrfjöll (Døre bjerge), og når vi kommer til bjergtoppen vil vi have udsigt over søen Thingvallavatn. Søen er ved kløften, hvor islændingene havde deres demokratiske møder (alting) i hundredvis af år. Stien fortsætter til Nesjavellir, hvor turen slutter. Vi efterlader hestene på gården Villingavatn, men kører deltagerne til Vellir for at overnatte. 30km, 6-7 timer.

Dag 4. Kattatjörn - Álftavatn - Hveragerdi
Vi rider ind til bjergene fra østsiden af vulkanen Hengill. Først rider vi langs et bjerg kaldet Súlufell, som giver et smukt syn over Thingvallavatn. Derpå rider vi langs Kattatjarnahryggir, hvorefter vi kommer til to søkrater, den store og den lille Kattajörn. Vi fortsætter op i bjergene og kommer først til Álftavatn (svanesøen) og dernæst til Ökuelduháls grønne land med dets varme kilder. Efter et stykke tid, kan vi se Klambragíl, den stejle lava-sti, som fører os ind til dalen Reykjadalur, som er fyldt med varme kilder. Vi kan bade i dalens varme bæk inden vi forlader Hveragerdi. Mens vi rider ned af bjerget kan vi suge et fabelagtigt syn, over havet og Vestmannaøerne, til os. Turen slutter på de nye ridestier mellem Hveragerdi og Reykjafjall, som fører os tilbage til vores gård Vellir. Efter forfriskninger, tager vi omkring kl. 16:30 en bil tilbage til Reykjavik, hvor vi tilbringer natten i et pensionat (bed and breakfast) / hotel. 23,3 km, 5 - 6 timer.

Gæster på tur 9G tilbringer natten i et pensionat i Reykjavik (bed and breakfast).

Gæster på tur 9H tilbringer natten på et hotel i Reykjavik.

Dag 5. Afgang
Transport til Keflavik lufthavn.

Pris per person
4pxkassi kr. 7.990,-(H) og 6.990,-(GH)

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 9-E
4pxkassi Lufthavnstrasport t/r
4pxkassi Kørsel til gården og tilbage til Reykjavik.
4pxkassi Indkvartering: Senge i 2 personers værelser med privat bad/wc, NB. Valg om overnatning: Overnatning på hotel (H) eller guesthouse (GH). En nat på et hotel/bed & breakfast i Reykjavík
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillings forsikringer indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer til at tegne relevante rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Middag den sidste aften.

Valgfrit
4pxkassi Supplement for enkelt værelse på hotel den sidste nat kr. 485,- / 680,-
4pxkassi Standard adgang med transport til Den Blå Lagune ved hjemrejse kr. 690,-
4pxkassi Comfort adgang med transport til Den Blå Lagune ved hjemrejse kr. 840,-

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island