BESTIL / FORESPØRG
  • Rideferie Island - Tur 18
    Island

    Ridetur 18 i Island - Håbets Sti

    På denne ridetur, udforsker vi naturen og historien mens vi rider på bløde sandmarker i den uspolerede natur

Ridetur 18 i Island - Håbets Sti

boks7png En oplagt tur for alle, der ønsker sig en behagelig ridetur i Island, gennem skiftende landskaberboks7png

7 dage – 6 nætter – 4 ridedage – 120 km

Vi rider gennem den uspolerede natur, og får et godt indblik i landets historie når vi lytter til beretninger fra sagatiden. At ride på bløde sandmarker er ren glæde, både for rytter og hest. Vi får rigelig tid til at nyde den unikke ”tölt”-gangart, mens vi udforsker naturen og historien på denne unikke egn.

I den smalle Vatnsdalur bor vore værter, parret Haukur og Sonja. Vi indleder rideturen på deres gård, Hvammur, og krydser elven Vatnsdalsá på vej til gården Sveinsstaðir. Vi besøger Borgarvirki, en imponerende fæstning, der består af basaltlag. Det er en spændende oplevelse at ride gennem vand med en flok fritløbende heste foran sig, på vejen over lagunen Hóp. Et besøg i en sælkoloni på den nordlige Atlanterhavskyst er noget ingen burde gå glip af. På den sidste ridedag hjælper vi værterne med at føre hestene tilbage til gården, hvor de slippes løs på de grønne enge.

Under turen overnatter vi i senge i 2 - 4 personers værelser. Alle nætter tilbringes på gården Hvammur, hvor et udendørs varmtvandsbassin venter os efter en hel dag i sadlen.
se priser1

gallery-ridetur18
gallery-ridetur18-1
gallery-ridetur18-2
gallery-ridetur18-3
gallery-ridetur18-4
gallery-ridetur18-5
gallery-ridetur18-6
gallery-ridetur18-7
gallery-ridetur18-8

Rejseplan dag for dag:

Dag 1: Keflavik lufthavn – Den Blå Lagune– hotel
Transport fra Keflavik lufthavn via Den Blå Lagune (Tilkøb) til hotel.

Dag 2: Reykjavik – Hvammur – Vatnsdalur – Sveinsstaðir
Transport med bus fra Reykjavik til Hvammur, hvor rejseledere og heste venter på os. Vi rider først igennem den smukke Vatnsdalur, hvor Vatnsdælasaga udspillede sig. Vi rider langs elven Vatnsdalsá indtil vi krydser over til dalens vestside. Vi fortsætter til Sveinsstaðir hvor vi efterlader hestene. Vi overnatter i Hvammur. Ca. 25 km.

Dag 3: Hvammur – Sveinsstaðir – Hóp – Borgarvirki
Vi forlader Sveinsstaðir og rider langs lagunen Hóp. Den sorte sandstrand er velegnet til at ride tölt, den islandske hests specielle gangart. Strandruten giver os en opfattelse af hvor smuk den lagune er, som vil skal krydse i morgen. Vi rider langs elven Víðidalsá og krydser den. Inden vi efterlader hesten på gården Stóra-Borg, rider vi forbi Borgarvirki, et fascinerende fort fra vikingetiden. Vi overnatter i Hvammur. Ca. 30 km.

Dag 4: Hvammur – Hvítserkur – Nordatlanten – Thingeyrar
I dag oplever vi Vatnsnes-halvøens utrolige skønhed, mens vi følger Sigríðarstaðasandurs sorte miler på vej mod Nordatlanterhavskysten. Hvítserkur, en majestætisk basaltklippe, troner over stranden og er et ynglested for mange havfugle. Området er hjemsted for et stort antal sæler, og forhåbentlig ser vi mange af dem hvor de hviler og leger på stranden. I dag krydser vi lagunen Hóp og følger en sikker sti gennem vandet på vejen til Thingeyrar, hvor man grundlagde et kloster i 1100-tallet. Denne dag er utvivlsomt et af rideturens højdepunkter. Slap af i et varmt udendørsbassin, inden vi indtager et fyrsteligt aftensmåltid i Hvammur. Ca. 40 km.

Dag 5: Hvammur - Thingeyrar – Húnavatn – Hvammur
Vi begynder dagen med at besøge den historiske kirke i Thingeyrar. Det er vores sidste ridedag hvor vi bringer hestene tilbage til Hvammur. Vi krydser Húnavatn søen på en sikker sti under vandet, og nyder hestenes begejstring når de kommer til det sorte sand på den anden side af søen. Vi rider langs Vatnsdalurs østside, forbi vandfaldet Hvammsfoss, der er omgivet af imponerende basaltsøjler. Fejr den vellykkede hjemkomst om aftenen med en stor grillfest i laden – på den islandske måde. Ca. 25 km.

Dag 6: Hvammur – højlandsruten Kjölur – Reykjavik
Tiden er inde til at tage afsked med rejselederne, inden vi kører med bussen til Reykjavik. Ankomst til Reykjavik ved 12:30 tiden.

Dag 7: Hotel – Keflavik luftnhavn
Transport fra hotel til Keflavik lufthavn.

Pris per person
4pxkassi Høj season: kr: 13.660,- Afgange mellem 2.juli - 19.august
4pxkassi Lav season: kr. 12.780,- Andre afgange

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 18
4pxkassi Lufthavnstrasport t/r
4pxkassi Kørsel til gården og tilbage til Reykjavik.
4pxkassi Indkvartering: Indkvartering på turen i senge i 2 - 4 personers værelser i sommerhuse, Indkvartering første og sidste nat på hotel med morgenmad, ikke frokost eller middag.
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen. Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillings forsikringer indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer til at tegne relevante rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Frokost og middag den første, anden sidste og sidste dag.

Valgfrit
4pxkassi Supplement for enkelt værelse på hotel den første og sidste kr. 1.360,-
4pxkassi Standard adgang og transport via Den Blå Lagune fra kr. 690,-
4pxkassi Comfort adgang og transport via Den Blå Lagune fra kr. 840,-

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island