tel   (+45) 2398 8200

  • Rideferie-tur10-E
    Island ridetur Thorsmork

    Ridetur 10-E - Thórskmörk

    På denne ridetur vil du opleve den islandske natur i al dens skønhed og mangfoldighed

Rejsemål:

tn logo n   ISLAND FÆRØERNE 

BESTIL / FORESPØRG

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker du at tilføje ekstra overnatninger i Reykjavik før eller efter selve rideturen?
1000 tegn tilbage

Specialister i rejser til Island
Har du brug for rådgivning, så er vi klar til at hjælpe.

tel  2398 8200

Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel eller tilmelde nyhedsbrev, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger
Vi forsøger at besvare henvendelser hurtigst muligt og gerne indenfor 2 arbejdsdage.

Tur 10-E - Thórsmörk

Island er en verden af modsætninger - Her oplever du gletsjere, vulkaner, vandfald og sagaer

5 dage og 4 nætter - 90 km. 4 ridedage

På denne tur vil du opleve den islandske natur i al dens skønhed og mangfoldighed. Vi rider gennem den frodige egn omkring Fljótshlíd, hjemstedet for de islandske sagaer, og derfra til Thórsmörk, en af de smukkeste dale i Island. Vi krydser rivende smeltevandsfloder og tilbringer natten omgivet af grønne skove, vulkanske fjelde og gletchere, inden vi fortsætter langs foden af gletcheren Eyjafjallajökull. Turen går videre til den betagende kløft Stakkholtsgjá og til vandfaldet Seljalandsfoss med et fald på 65 meter.
se priser1

Thorsmork Island
Islandske Heste Island
Island Rideferie Thorsmork
Islandsk Hest Tolt
Ridetur 10e Island Travelnord
Island Islandske Heste Ridetur
Thorsmoerk Island Ridning
Thorsmork Rideferie Island
Thorsmoerk Nationalpark Island
Thorsmork Island Eldhestar
Thorsmork Island Rideferie
Thorsmoerk Island Ridning

Dag 1. Ankomst
Turen begynder om aftenen. Deltagere, som ankommer til Island samme dag, bør tage fly-bussen fra lufthavnen til den endelige busstation BSÍ i Reykjavik. Vi vil byde dig velkommen på busstationen eller ved dit hotel/ pensionat i Reykjavik mellem kl. 17:30 - 18:00, hvorefter vi kører dig til vores gård Vellir, tæt på byen Hveragerði. Der vil du blive indlogeret i vores pensionat. Vi vil lære hinanden at kende under aftensmaden på vores Hotel Eldhestar. Dagen afsluttes med en detaljeret beskrivelse af turen.

Travel Nord tilbyder som tilkøb:
Fly t/r Island, Lufthavnstransport (med eller uden adgang og transport via Den Blå Lagune), Overnatning den første nat i Reykjavik. (En eller flere overnatninger før rideturen kan tilbydes).

Dag 2. Hveragerði - Torfastaðir
Vi tager bussen til gården Torfastaðir i Fljótslhlíð, i det sydlige Island, hvor rideturen begynder og vi lærer hestene at kende. Den første dag rider vi fra Torfastaðir til floden Markarfljót, hvor vi med udsigt til bjerge og gletsjere krydser brede sletter langs de gamle flodbredder. Efter at være nået til det enestående bjerg Dímon, som er kendt fra Njáls saga, krydser vi den gamle bro over floden Markarfljót og ender ved gården Stóru-Mörk / Ásgarður, hvor vi overnatter. 22 - 25 km, 4 timer.

Dag 3. Stora-Mörk - Thórsmörk
I dag rider vi fra gården Stóru-Mörk mod dalen Thórsmörk. Vi følger floden Markarfljót (kendt fra Njáls saga) langs skråningen af den kendte gletsjer Eyjafjallajökull, ridende på den bløde jord, som blev dækket af aske, da vulkanen gik i udbrud i 2010, hvilket ændrede landskabet i området betydeligt. På vores tur ind i dalen krydser vi flere floder og rider langs bredden af den voldsomme smeltevandsflod Krossá, inden vi når det smukke naturreservat Thórsmörk, som er opkaldt efter den gamle nordiske gud Thór. Den billedsmukke dal er indrammet af gletsjere på tre sider, Eyjafjallajökull, Tindafjallajökull and Mýrdalsjökull. Vi overnatter i bjerghytten Básar i Thórsmörk. Om aftenen får vi mulighed for at nyde det spektakulære landskab i den brede dal med overraskende rig vegetation, birkeskov, dybe bjergkløfter og lava formationer, formet af floder og vulkaner. 25 km, 5-6 timer.

Dag 4. Thórsmörk - Stora-Mörk
Dagen begynder med et besøg ved ”Alfernes Kirke”, en karakteristisk vulkansk formation, efterfulgt af et besøg ved den enorme bjergkløft Stakkaholtsgjá, en uforglemmelig oplevelse. Vi følger ridestien fra den forgående dag ud af dalen, hvorefter vi rider over de grønne heder Hamragarðaheiði og så tilbage til stien gennem floddalen Markarfljót, indtil vi når til gården Stóru-Mörk / Ásgarður, hvor vi overnætter. 30 km, 6 timer.

Dag 5. Stora-Mörk - Torfastaðir - Reykjavik
På vores sidste dag, starter vi på gode ridestier, i smukke omgivelser med bl.a. floden Markarfljót, hvorefter vi følger den gamle vej gennem det smukke landskab langs de grønne bakker i Fljótshlíð. På vej tilbage til gården Torfastaðir rider vi forbi gården Hlíðarendi, hvor en af de mest berømte vikinger, Gunnar af Hlíðarendi, boede og døde, ifølge Njáls saga. Vi kører tilbage til vores gård Vellir omkring kl. 15:00, og efter et kort stop her, bringer bussen jer til  Reykjavik. Ankomst til Reykjavik ca. 17:30. Turen slutter her. 25 km, 4-5 timer.

Travel Nord kan tilbyde en eller flere overnatninger i Reykjavik og etv. andre aktiviteter i Island efter rideturen.

- Vi forbeholder os retten til at ændre ruten om nødvendigt

Pris per person
4pxkassi kr: 13.980,-

prisen inkluderer
4pxkassi Ridetur 10-E
4pxkassi Kørsel fra Reykjavik til gården t/r.
4pxkassi Indkvartering: Senge i guesthouses. Medbring sovepose.
4pxkassi Fuld kost indgår på selve rideturen (ikke den sidste aften i Reykjavik). Menuen består af et stort morgenmadsbord og traditionel islandsk mad (fisk eller lam). Vegetariske måltider kan fås, hvis de bestilles på forhånd. Alle ryttere laver deres egen madpakke fra morgenmadsbuffeten.
4pxkassi Regntøj, sadeltasker og ridehjelme.

prisen inkluderer ikke
4pxkassi Fly fra Kastrup/Billund til Keflavik t/r (turen kan også købes med fly)
4pxkassi Personlig rejse- og afbestillings forsikringer indgår ikke i turens pris. Vi opfordrer til at tegne relevante rejseforsikringer inden afrejsen til Island.
4pxkassi Middag den sidste aften.

Valgfrit
En eller flere overnatninger før og/eller efter rideturen tilbydes i Reykjavik:
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i dobbeltværelse. Pris per nat per pers fra kr. 670,-
4pxkassi Overnatning på ca. 3-stjernet hotel i enkeltværelse. Pris per nar per pers fra kr. 1.160,-
4pxkassi Overnatning på guesthouse i op til 10 personers-værelse. Pris per nat per pers fra kr. 350,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Buscentral i Reykjavik. Pris per pers kr. 180,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik til hoteller / centrum. Pris per pers kr. 250,- per vej
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Comfort adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 950,-
4pxkassi Lufthavnstransport Keflavik-Reykjavik via Den Blå Lagune og Premium adgang til lagunen. Pris per pers fra kr. 1.110,-
Læs mere om de forskellige adgange til Den Blå lagune her

Flybilletter
4pxkassi Vores rejser kan købes med eller uden fly. >> Læs mere om fordelene ved at købe rejsen til Island med fly.
4pxkassi N.B Flypriser ændrer sig dagligt og stiger jo nærmere, vi kommer til afrejsedagen. Vi anbefaler derfor en reservation i god tid!

vigtigt
4pxkassi Vigtige Information om Rideture i Island
4pxkassi Find Den Rigtige Ridetur i Island

BESTIL/FORESPØRG MED AT TRYKKE PÅ DEN LYSERØDE KNAP OP I TOPPEN AF SIDEN