Island 1onn Faeroeerne 1off

tel   2398 8200

  • Kørsel i Island
    kørsel i Island

    Kørsel i Island

    Her finder du information omkring kørsel i Island

Rejsemål:
Island 1onn Faeroeerne 1off

Kørsel i Island - kom godt af sted og uden problemer i trafikken

Kør selv-ferie i Island - Trafik og færdselsregler

Når man kører selv i Island, kan man blive betaget af den gode feriestemning i det nye land, hvorhen man skal dreje næste gang og selvfølgelig af den unikke natur i landet. Det kan få en til at glemme alt om trafik- og færdselsregler. Derfor kan det være en god ide at sætte sig ind i hastighedsgrænserne og trafikreglerne i Island, før man kører afsted i en lejebil.

Lige som i Danmark så skal alle i bilen have sikkerhedssele på. Lygter på bilen skal altid være tændt når du kører, også når der er dagslys. Danske kørekorte gælder i Island.

Se her hvad nogle af de lokale trafikskilte betyder og hvilke hastighedsgrænser og regler gælder på vejene i Island.

 

hastighedhraense n

skilte

skilte2

offroad forbudt


OBS. Betaling af tunnelafgifter ved Vadlaheidargöng

Dette har kun betydning hvis du kører mod nordlandet! Når man kører fra Akureyri over heden øst for Akureyri på vej mod Myvatn, så er der en ganske ny tunnel “Vadlaheidargong”. Der er vejtold man skal betale der, men det skal ske på nettet maksimalt to timer efter man kører der igennem. Hvis man ikke betaler på nettet så bliver man ramt af forhøjet vejtold, og et ekstra gebyr for betaling hos biludlejeren. Der er ingen vej udenom at betale, med mindre man vælger en omvej, hvilket man også godt kan gøre. 
Læs det hele her >>

Her kan man betale tunnelafgiften >>

vadlaheidi tunnel