Kontakt

Specialister i rejser til Island og Færøerne

Har du brug for rådgivning til valg af tur til Island eller Færøerne, så er vi klar til at hjælpe dig. Ring til vores salgsafdeling, send os en e-mail eller kom forbi vores kontor i Frederecia. Vi glæder os at høre fra dig.

tel  2398 8200

Telefontid:
Mandag - fredag kl. 08.00 - 18.00
Lørdag - søndag kl. 10.00 - 14.00

Kontorets åbningstid:
Mandag - torsdag kl: 09:00 - 16:00
fredag kl: 9:00 - 14:00

Travel Nord ApS
Videnpark Trekantområdet
Vesterballevej 5
7000 Fredericia

envelop  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

1000 tegn tilbage
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger

tel   (+45) 2398 8200

  • vigtige info kør selv ferie
    Island får

    Vigtige Informationer

    Her kan du læse de vigtigste fakta om Kør selv-ferie Island
  • Info
  • Vigtige-info-kør selv ferie

Rejsemål:

tn logo n   ISLAND FÆRØERNE 

Vigtige Info Kør selv ferie Island

4pxkassi Billeje Island 4pxkassi Hoteller Island 4pxkassi Guesthouses / bondegårde Island 4pxkassi Sommerhuse Island 4pxkassi Praktisk info

Billeje Island

Hvem kan leje bil i Island?
4pxkassi Føreren skal være mindst 20 år og skal have haft gyldigt kørekort i minimum et år.(Der kan dog være andre regler med specialbiler/campere m.v.)
4pxkassi Lejer skal fremvise gyldigt Visa/MasterCard samt kørekort ved modtagelse af bilen.

Hvilken type bil skal jeg vælge?
Vores Kunder har meget forskellige behøv og ønsker.
4pxkassi Gruppe A og B: Mindre biler 2 - 4 personer, meget begrænset bagage plads.
4pxkassi Gruppe N og D: Stationcars op til 5 personer med god plads til bagage.
4pxkassi Gruppe F, G, H og I: Firehjulstrækkere op til 5 personer med god plads til bagage og egnet til højlandskørsel. 
4pxkassi Gruppe M og J: Minibusser op til 9 personer.

OBS. Husk at tænke på bagagen når du lejer en bil. Det viste antal kufferter er vejledende og altid på eget ansvar. Bløde kufferter pakkes bedre i bilen end store hårde kufferter.
Se mere om vores biltyper >>

Hvad betyder det, at det er bilgrupper og ikke bilmodeller?
4pxkassi De viste biler er udelukkende eksempler i gældende bilgrupper. Vi kan derfor ikke garantere en bestemt bilmodel, mærke eller motortype, Vi prøver dog at tage hensyn til særønsker.
4pxkassi Hvis vi ikke har flere biler i bestemt bilgruppe, bliver du opgraderet til den næste bilgruppe.

Hvad er inkluderet i almindlig billeje hos Travel Nord?
4pxkassi Ansvars- og kaskoforsikring CDW
4pxkassi Tyveri- og personskadeforsikring THW/PAI
4pxkassi Afleveringsgebyr (værdi kr. 250,-)
4pxkassi GPS (med detaljeret Islandskort, værdi kr. 90 kr per dag)
4pxkassi Ekstra chauffør (værdi kr. 230,- per chauffør)
4pxkassi Beskrivelse på dansk med forslag til seværdigheder

Hvorfor skal jeg leje en 4x4 bil?
Hvis du ønsker at køre i højlandet (F-veje), skal det være i en 4x4 bil i gruppe F og opefter. Grunden dertil er dårlige veje, samt forsikringsmæssige årsager. En firehjulstrækker kan også anbefales i forår, efterår og vinter på grund af etv. isglatte veje eller sne. Dette gælder især ved kørsel ude på landet. Firehjulstrækkere er også mere stabile, og derfor mere sikre på grusveje. Man sidder højere i en firehjulstrækker, og har dermed bedre udsigt.

Hvorfor skal jeg leje en bil hos Travel Nord?
Travel Nord samarbejder kun med professionelle samarbejdspartnere indenfor billeje. Hvis noget fejler din bil under turen i Island, har vi 20 servicestationer over hele Island, hvor du kan få bilen repareret indenfor kort tid eller få udleveret en ny bil, hvis fejlen er af en større grad. Dette sikrer dig, at rejsen ikke bliver ødelagt, hvis der opstår et problem med bilen. (NB. Mange mindre biludlejningsfirmaer i Island har kun en servicestation i Keflavik og/eller i Reykjavik, dem arbejder vi ikke med.)

Hvilke forsikringer er inkluderet i en almindlig billeje?
4pxkassi Den inkluderede ansvars- og kaskoforsikring (CDW) er med en selvrisiko på ca. kr. 12.000,- (Gruppe A, B, N, D) og ca. kr. 23.100,- (Gruppe F, G, H, I, M, J) per skade.
4pxkassi Tyveriforsikringen (THW) dækker tyveri på selve bilen
4pxkassi Personskadeforsikringen (PAI) dækker skader på fører og passagerer i bilen

Hvilke forsikringer kan man tilkøbe i en almindlig billeje?
4pxkassi Medium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP) nedskriver selvrisikoen på CDW forsikringen ned til ca. kr. 3.050,- (Gruppe A, B, N, D) og ca. kr. 5.550,- (Gruppe F, G, H, I, M, J) og inkluderer også en grus forsikring mod stenkast på forlygter og forrude.
4pxkassi Premium Super Kaskoforsikringen (SCDW/GP/SADW/ZERO) inkluderer derudover sand og aske forsikring som dækker mod skader på blandt andet lak, ruder og andre bildele. (Sker normalt i blæsevejr). Premium Super Kaskoforsikringen nedskriver derudover selvrisikoen helt til nul kroner. (kr. 0,-)

>> Læs mere om vores forsikringer i Island her

Hvor lang tid tager det at køre hele vejen rundt i Island?
Ringvejen (hovedvej 1) er ca. 1500 km, men med den ekstra kørsel ned til strande og op til byer og bjerge, som den enkelte kunde beslutte sig for, kan  kør-selv-turen hele vejen rundt nemt komme op på 2500 - 3000 km. Vi anbefaler mindst 8 dage for at køre hele vejen rundt, men for de, der ønsker mindre daglig kørsel og mere tid til at nyde naturen, anbefaler vi en 11 dages kør selv ferie. Vi tilbyder endvidere en 15 dages kør selv ferie til de, som vil have rigtig god tid til det hele.

Hvornår åbner højlandsruter og fjeldveje (F-veje) i Island?
Højlandsruter og bjergveje (de røde veje på vejkortet >> se kort over fjeldveje her, F-veje) er ikke åbne i vintermånederne på grund af sne. I foråret smelter sneen og vejene bliver våde, mudrede og fuldstændig ufarbare. De fleste fjeldveje er lukkede frem til slutningen af juni og enkelte kan være lukkede til slutningen af juli. Åbningstiden er afhængigt af vejrforholdene. Travel Nord sælger et detaljeret vejkort, hvor du ser flest alle højlandsruter (F-veje). F-veje kan man kun køre på i en 4x4 bil.
>> Læs mere om F-veje her

Sikkerhed i traffikken, hvordan holder man sig selv opdateret?
Hos Travel Nord, betyder sikkerheden for vores kunder i trafikken rigtig meget. I Island kan der være ustabile forhold med vejret, hvor der bl.a. kan lige pludselig forekomme stærk sidevind eller isglatte veje, så man skal altid holde sig opdateret inden man tager af sted. Vi anbefaler derfor alle vores kunder at holde sig selv opdateret på SafeTravel, hvor man finder gode og nyttige informationer og bliver advaret ang. vejret og kørselsforholdene. >> www.safetravel.is

Hvor finder man tankstationer i Island?
Du finder tankstationer i alle byer i Island og de fleste har automater som tager almindlig betalingskort /visa.

Vejret i Island
Vejret er normalt meget lig vejret i Denmark, men ca. 5 grader koldere. Luften er meget frisk, ofte med en kølig brise fra havet. Vejret i vintermånederne kan dog variere en del, specielt ude på landet, hvor der kan være meget med sne. Vi anbefaler derfor at man holder godt øje med vejrudsigten når man er på en kør-selv ferie i Island se her >>

Hoteller Island

I hvilken kategori er hotellerne på en almindlig kør selv ferie?
De fleste af vores hoteller er i kategorien 3 stjerner. I enkelte tilfælde kan det være tale om guesthouses i samme standard. Vi bruger kun udsøgte og gode overnatningssteder.

Hvilke hoteller på kør selv-turen, kommer jeg til at bo på?
Hotellerne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, og den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i beskrivelsen og eventuelt i en omvendt rækkefølge, alt efter ledige værelser.

Kan jeg opgradere hotellerne på turen?
Der findes ikke 4. stjerne hoteller i alle landsdele i Island, men det er muligt at opgradere til 4 stjerne hoteller nogle steder. Kontakt os vedrørende ønsker om dette.

Hvad er inkluderet på hotellerne?
Opredte senge og morgenmad er inkluderet på hotellerne. Frit WiFi er inkluderet på de fleste hoteller. Privat badeværelse.

Kan jeg købe middag på hotellerne?
Der tilbydes at tilkøbe halvpension på forhånd, som inkluderer 2 eller 3 rettes aftensmad.

Guesthouses / bondegårde Island

I hvilken kategori er guesthouse / bondegårde?
Bondegårde/guesthouse er i pæn stand og rene. Vi bruger kun udsøgte og gode overnatningssteder.

Hvilke guesthouses / bondegårde på kør selv-turen kommer jeg til at bo på?
Overnatnings stederne bliver endeligt fastlagt efter din bestilling, den endelige ruteplan kan derfor være lidt anderledes end i ovennævnt beskrivelse.

Hvad er inkluderet på guesthouses / bondegårde?
Opredte senge og morgenmad er inkluderet. Man kan vælge mellem privat faciliteter eller fælles faciliteter ud på gangen.

Kan jeg købe middag på guesthouses / bondegårde?
Nej, I de fleste tilfælde kan det ikke lade sig gøre.

Sommerhuse Island

Kan jeg leje et sommerhus i alle landsdele i Island?
Ja, Travel Nord har forbindelse og kontrakter med sommerhusejere i alle landsdele i Island. Så kontakt os gerne, og vi finder et sommerhus som passer dine behøv. Minimum leje er 3 nætter.

Hvad er inkluderet i sommerhusleje i Island?
Det er meget forskelligt fra sommerhus til sommerhus, da de fleste af sommerhusene er privatejede. El og varme er dog altid inkluderet.

Praktisk info Island

Afbestillingsforsikring / Rejseforsikring
Vi anbefaler at alle tegner en afbestillingsforsikring hos et forsikringsselskab. Afbestillingsforsikringen skal generelt tegnes senest, når rejsen bestilles (betingelserne varierer fra selskab til selskab). Hvis en afbestillingsforsikring er tegnet, og rejsen bliver aflyst på grund af akut sygdom, ulykke eller dødsfald, der ramte rejsedeltageren selv, hendes/hans samlever, forældre, børn eller børnebørn, får alle (som er forsikret) hele det betalte beløbet retur fra forsikringsselskabet.

Vi anbefaler, at vores kunder tegner rejseforsikring når de skal rejse. Rejseforsikringer er meget forskellige og dækker blandt andet skade på bagage, forsinkelser, selvrisiko på billeje og fl. Afbestillingsforsikring og rejseforsikring kan bestilles hos Travel Nord ApS. Travel Nord sælger Gouda rejse- og afbestillingsforsikringer. Der tilbydes flere forskellige typer afbestillingsforsikringer, alt efter hvor gammel man er, hvor tit man rejser osv. Prisen er ikke højere, selvom forsikringen er booket hos Travel Nord. Kontakt os i forbindelse med dette.

Sygesikringsbevis
Den 1. august 2014 mistede danskerne retten til gratis sygdomsbehandling i udlandet med det gule sundhedskort. Ifølge de nye regler for den offentlige rejsesygeforsikring, får danskere med det blå kort fremover kun sygdomsbehandling på offentlige behandlingssteder. På nogle offentlige hospitaler må man endda lægge den eventuelle egenbetaling, som er gældende i det respektive EU/EØS-land. Island er medlem af EØS og derfor gælder det blå kort i Island.

Forbehold

NB. Vi forbeholder os ret til ændringer på turene, hvis det bliver nødvendigt af en eller anden årsag. Der er ingen garanti for at man ser nordlys på himlen selv om man er på en Nordlystur. Nordlysene er et naturligt fænomen som kræver tusmørke og klar himmel så man har mulighed for at se dem.