Kontakt
  • Info-praktisk info
    Island

    Praktisk info
    Island

    Her kan du finde alt praktisk information i forhold til rejse til Island

Praktisk info

Valuta:
Den lokal valuta i Island er Islands Króna ISK.
Brug af kreditkort er meget mere udbredt i Island end i Danmark, så det er virkelig en god ide at medbringe et kreditkort (Dankort Visa).
Den islandske krone har været under et voldsomt pres siden efteråret 2008, hvor værdien faldt voldsomt. De sidste par år har den dog steget meget i værdi igen da økonomien rigtig er kommet godt i gand igen. Det betyder i øjeblikket, at 1 dansk krone er værd ca. 15,9 islandske kroner, (des 2016). Tjek altid den gældende kurs samt vilkår for brug af betalings- og kreditkort i din egen bank før afrejse.
Mange rejser til Island i dag for at handle mærkevarer, da mange af dem fås til en virkelig god pris.
Husk, at det ikke er en god idé at tage islandske kroner med tilbage til Danmark, fordi det ikke er muligt at veksle dem tilbage til danske kroner herhjemme.

Officielle sprog:
Islandsk Næsten alle Islændinge taler Engelsk, og mange taler dansk.

Præsident:
Guðni Th. Jóhannesson
Statsminister:
Sigurður Ingi Jóhannsson

Vejret i Island
Vejret er normalt meget lig vejret i Denmark, men ca. 5 grader koldere. Luften er meget frisk, ofte med en kølig brise fra havet. Vejret i vintermånederne kan dog variere meget mere, specielt ude på landet hvor der kan være rimeligt med sne.

Lufthavnen
Før check-in kan det betale sig at være forberedt og have al nødvendig dokumentation klar, det er pas og flybillet. Vi anbefaler, at man møder op i lufthavnen 2,5 timer før afgang.

Bagageregler
Icelandair:
Håndbagage: Inkluderet er et stk kabinebagage pr. person samt en lille taske, som f.eks. en mindre håndtaske eller bærbar computer. Maksimumvægt for kabinebagage er 10 kg , max størrelse 55 x 40 x 20 cm.
Indchecket bagage: Inkluderet er 1 stykke bagage pr. person, der vejer op til 23 kg, max størrelse 158 cm
WOW air:
Håndbagage: Inkluderet er et stk kabinebagage pr. person. Maksimumvægt for kabinebagage er 5 kg , max størrelse 56 x 45 x 25 cm (muligt at tilkøbe mere).
Indchecket bagage:  1 stykke bagage pr. person, der vejer op til 20 kg er ikke inkluderet og koster kr 267 pr. rute (kr. 467 ved tjek-in pr. rute)

Læs nærmere på
Regler for bagage hos Icelandair
Regler for bagage hos WOW air