Kontakt

Specialister i rejser til Island og Færøerne

Har du brug for rådgivning til valg af tur til Island eller Færøerne, så er vi klar til at hjælpe dig. Ring til vores salgsafdeling, send os en e-mail eller kom forbi vores kontor i Frederecia. Vi glæder os at høre fra dig.

tel  2398 8200

Telefontid:
Mandag - fredag kl. 08.00 - 18.00
Lørdag - søndag kl. 10.00 - 14.00

Kontorets åbningstid:
Mandag - torsdag kl: 09:00 - 16:00
fredag kl: 9:00 - 14:00

Travel Nord ApS
Videnpark Trekantområdet
Vesterballevej 5
7000 Fredericia

envelop  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

1000 tegn tilbage
Persondatapolitik: Ved at sende os en forespørgsel, accepterer du samtidig, at vi må behandle dine personoplysninger

 Island 1onn Faeroeerne 1off

tel   (+45) 2398 8200

  • Info-kontakt os
    Island nordlys

    Besøg Island

    Vulkanøen Island har varme kilder, dramatiske natur og nordlys

Rejsemål:
Island 1onn Faeroeerne 1off

Om Island

Island er et land, der ligger i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Grønland og Storbritannien, nordvest for FærøerneI 2009 havde Island en befolkning på 325.000.

Landets hovedstad er Reykjavik, og de største provinsbyer er Hafnafjördur, Keflavik og Akureyri.
Landets placering på den midtatlantiske ryg, bevirker at der er meget vulkansk og geotermisk aktivitet. De centrale dele af Island består af et plateau kendetegnet ved ørken, bjerge og gletsjere og mange store gletsjerfloder, der flyder mod havet. Pga. den varme Golfstrøm har Island et relativt mildt klima, dets meget nordlige placering taget i betragtning.

Island er placeret i et geologisk aktivt område, også kaldet et hot spot, på Atlanterhavsryggen. Da kontinentalpladerne her flytter sig væk fra hinanden, brækker Island midt over langs en linje fra sydvest til nordøst med op til 2 - 3 cm om året. Men samtidig vokser øen også, da de mange aktive vulkaner hele tiden tilfører materiale til stedet. Den mest kendte islandske vulkan er Hekla. Island har som følge af den megen geologiske aktivitet også mange gejsere. Gejseren "Geysir i Haukadal" har givet navn til betegnelsen gejser. Den udbredte adgang til jordvarme bevirker, at de fleste indbyggere har billigt varmt vand og varme.

Islands seneste udbrud startede den 29.08 2014, og endte den 27.02 2015. Det var en del af vulkanen Bárdarbunga (en vulkan på ca. 200 km.  Islands mest berømte vulkanudbrud i senere tid bgyndte den 20. marts 2010 i en 1 km lang kløft mellem gletsjerne Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull som ligger i nærheden af Vík ca 180 km sydøst for Reykjavik og øst for Heimaey. Det udbrud er kendt som udbruddet I vulkanen Eyjafjallajokull som dog er en smule misforståelse da Jokull betyder gletsjer på islandsk, og vulkanen ligger som sagt under gletsjeren. Det var det enorme mængde smeltevand som årsagede så det berømte askesky som stoppede stor del af alt fly I Europa imens vulkanen var i udbrud.

Omkring 10% af Island er dækket af is. Kystlinjen er 4.970 kilometer lang og danner mange fjorde, hvor hovedparten af byerne er placeret.

Island har været beboet siden ca. 874, da den norske høvding Ingólfur Arnarson ifølge Landnámabók blev den første permanente bosætter. Andre havde besøgt øen tidligere og havde overvintret. I løbet af de næste århundreder bosatte folk af nordisk og gællisk oprindelse sig i Island. Island var fra 1262 til 1944 en del af først Norge og senere Danmark.

I det 20. århundrede har Islands økonomi og velfærdssystem udviklet sig eksplosivt, og landet var en kort tid et af de rigeste (GNP) og mest udviklede i verden med en meget ekspansiv politik og risikofyldte investeringer, men den økonomiske krise i 2008 sendte landet på økonomisk rutsjetur.

Islands økonomi har gennem århundredene været meget afhængig af fiskeindustrien, som til tider har stået for mere end 60% af eksportindtægterne, og hvor mere end 8% af arbejdsstyrken er beskæftiget. Manglen på andre naturressourcer (med undtagelse af store mængder vandkraft) har gjort Island sårbar overfor verdensmarkedsprisen på fisk. Økonomien er meget følsom over for faldende fiskebestande samt fald i priserne på de vigtigste eksportvarer: Fisk og fiskeprodukter, aluminium og jernsilicium. Siden krisen ramte Island den 6 oktober 2008 har økonomien ændret sig rigtig meget. Først blev rigtig mange virksomheder hårdt ramt (mange gik konkurs), men siden er turismen steget rigtig meget, og er nu den største og vigtigste industri i Island, faktisk blevet større end fiskeindustrien.

Turismen var længe Islands anden største erhvervsgren; specielt sommerturismen har altid haft en stor betydning. Antallet af turister i 2005 var på knap 375.000 men er steget til at være på ca. 2.300.000 i 2016.  Ca. 75 % af de udenlandske turister plejer at komme fra det europæiske fastland, særlig fra Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Skandinavien, men de sidste år er USA, Rusland samt Østen blevet en stor del af dem.

Island er medlem af FN, NATO, EFTA, EØS, og OECD.
Areal: 103.000 km2
Søer: 2.7%
Islands største byer: Reykjavik, Kópavogur, Hafnarfjördur, Akureyri, Gardabær, Keflavik, Mosfellsbær, Akranes, Selfoss
Officielle sprog: Islandsk
Præsident: Guðni Th. Jóhannesson
Statsminister: Sigurður Ingi Jóhannsson
Valuta: Islands Króna ISK