BESTIL
  • Aktiviteter-silfra
    Island

    Snorkling eller dykning i Silfra-søen

    Silfra ligger på top 10-listen over verdens bedste steder for dykning

Snorkling / Dykning i Silfra-søen

Sprækken Silfra i Thingvallarvatn søen er en af Islands bedst bevarede "hemmeligheder". Silfra ligger i hjertet af Þingvellir, stedet for verdens ældste parlament. Det krystalklare vand i den dybe sprække giver dig en følelse af vægtløshed, når du driver med den langsomme strøm i overfladen. Stedet separerer den europæiske og amerikanske tektoniske plade, og har flere gange ligget på top 10-listen over verdens bedste steder for dykning. Sigtbarheden er fantastisk, helt op til 100 meter, og farverne i denne hemmelige verden er helt enestående.
Efter 1 times snorkling går vi tilbage til bilen.

Snorkling: Man behøver ikke nogen form af certifikat til at snorkle i Silfra, man skal heller ikke have nogen erfaring med snorkling. Man skal kunne svømme for at snorkla og være i et godt helbred.
Dykkning: Man skal have ”dokumenteret træning” certifikat for ”Dry suit diving” tørdragt dykkning eller logbog med mindst 10 ”Dry suit” dykninger (underskrevet af Dive professional). Du skal endvidere have dykket i ”Dry suit” inden de sidste to år. Hvis man møder op uden certifikat eller logbog så vil man ikke få lov til at dykke og turen bliver ikke refunderet.
Man kan ikke køre helt til Silfra sprekken så skal dykkere gå iklædt alt udstyr 150 meter på vej til sprækken og 400 metre på vej fra sprækken så man skal være i rigtig godt form
Mødested: Þingvellir.

     
  Period: Hele året
  Varighed: 2 timer
  Afgange Snorkling: 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00.
  Afganga Snorkling med pu/ d-off i Reykjavik 7:30
  Afgange Dykning: 11:00 til den 31/3, derefter kl. 9:00
  Pris pr. voksen snorkling kr. 1.030,-, med pick-up kr.1.260,-
  Pris pr. voksen dykning (PADI open water certificate kræves) kr. 2.290,-
  Aldersgrænse Snorkling 12 år
  Aldersgrænse Dykning 18 år